L’orgull salva els mobles

El Barça, en un partit molt dolent que va recordar al de Leganés, s’endú els tres punts de Vallecas en capgirar un 2-1 en els tres darrers minuts

El davanter uruguaià obre la llauna i marca el 3-2, mentre que l’altra diana blaugrana és obra de Dembélé

R. Vallecano 2 Barça 3

GOLS:0-1 (10’) Luis Suárez. 1-1 (35’) Pozo. 2-1 (57’) Álvaro. 2-2 (87’) Dembélé. 2-3 (90’) Luis Suárez.ÀRBITRE:Hernández Hernández (col·legi canari).Targetes grogues:Als locals Amat (6’), De Tomás (49’), Alberto García (89’) i Velázquez (92’); i als visitants Lenglet (17’) i Alba (70’).Targetes vermelles:Cap.PÚBLIC:13.681 espectadors a Vallecas. BARÇA: Ter Stegen Sergi Roberto Piqué Lenglet
Jordi Alba
Sergio Busquets Rakitic Arthur
Arturo Vidal, 67’ Rafinha
Dembélé, 52’
Coutinho
Munir, 67’ Luis Suárez
RESTA DE CONVOCATS: Cillessen (p.s.), Semedo, Chumi i Aleñá..
Alegría, 65’ Pozo
RESTA DE CONVOCATS: Dimitievski (p.s.), Kakuta, Bebé i Ba..
El Barça torna a evidenciar que té greus problemes en defensa

El Barça es va salvar ahir d’una desfeta merescuda a Vallecas. I ho va fer en tres minuts màgics en què la punteria de Dembélé, l’instint de Suárez i els nervis del Rayo van convertir un 2-1 que recordava a la derrota de Leganés en una victòria que permet que els blaugrana es mantinguin en el lideratge, tot i que amb unes sensacions diferents de les de fa set dies. I és que ahir el Barça va tornar a mostrar la irregular imatge dels duels previs als de la setmana màgica, amb un joc horitzontal i uns problemes defensius que van permetre que el Rayo s’atrevís a buscar la porteria de Ter Stegen, i generant perill, inclús amb 2-1.

I això què l’equip estava més que avisat, com no es va estar de posar damunt de la taula Valverde en la roda de premsa prèvia, en recordar que no es podien repetir els mateixos errors que a Leganés. Potser per aquest motiu, el Txingurri va mirar de posar la primera pedra a l’hora d’escollir l’onze titular, ja que en comptes d’apostar per fer rotacions va repetir l’alineació dels duels contra l’Inter i el Madrid. Així doncs, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet i Alba van ocupar la línia defensiva, amb Busquets, Rakitic i Arthur en el centre del camp i Rafinha, Coutinho i Suárez en l’atac. Tot i així, en l’inici del partit, amb el Rayo amb les línies molt juntes, el dibuix va passar a ser un 4-5-1, amb Rafinha i Coutinho més endarrerits, per facilitar la possessió i per deixar lliures els carrils per a Sergi Roberto i Alba. I d’aquesta manera va ser com va arribar el 0-1, en una acció calcada a l’1-0 del clàssic. Coutinho va caure al mig per arrossegar al seu marcador, passada en llarg de Rakitic per a Alba que, tot sol, va esperar l’arribada d’algun jugador des de la segona línia, en aquest cas Suárez, que va marcar a plaer (10’). Va ser el cinquè gol de l’uruguaià en les tres darreres jornades, que d’aquesta manera, i més després de fer el 3-2, va certificar haver tancat del tot la seva ratxa negativa. Si ja en els primers minuts el Rayo es va mostrar atemorit, el gol encara el va ensorrar més, ja que els nervis es van apoderar de Vallecas durant un bon grapat de minuts. El Barça, però, en comptes d’aprofitar-ho per fer sang, va optar per la calma, amb llargues possessions que acabaven en no res per la manca de profunditat. El Rayo, però, va seguir endarrerit, esperant caçar alguna pilota per sortir al contraatac, i en el minut 30 va vorejar l’empat, en una jugada ràpida liderada per De Tomás que Pozo, tot sol, va errar. Aquesta acció va reactivar al Rayo, que veient com el Barça no li generava perill va fer una passada endavant i va començar a recuperar pilotes en la zona de sortida dels de Valverde. I aquesta valentia li va donar rèdits, ja que poc després el mateix Pozo es va treure l’espina amb un xut ajustat des de la frontal amb el qual va superar Ter Stegen (35’). I és clar, en veure l’empat en el lluminós, el Barça va tornar a mirar la porteria d’Alberto García, i en el minut 40 Suárez va estar a punt de marcar, amb un excel·lent xut que es va estavellar en el pal.

Descontrol i remuntada

Semblava que amb l’empat el Barça sortiria amb una marxa més amb la represa, però la realitat va ser ben diferent, ja que els blaugrana van seguir plasmant un joc pla, sense idees. El Rayo, en canvi, va fer una passada endavant, i liderat per Raúl de Tomás i per Embarba va començar a acostar-se a la porteria de Ter Stegen. En el minut 52, de fet, el porter alemany va evitar el gol en una acció que després va ser anul·lada per fora de joc. L’ensurt va ser l’avantsala del 2-1, que es va iniciar amb una centrada d’Embarba que De Tomás va rematar al pal. La pilota va quedar morta i Álvaro va marcar a porteria buida (57’). La diana va trencar el duel, ja que el Barça, atropelladament, va mirar d’accelerar el joc, mentre que el Rayo aprofitava cada pèrdua per sortir al contraatac. De fet, els madrilenys van estar aprop de la sentència en dues accions d’Embarba (63’) i d’Imbula (67’).Amb el pas dels minuts, però, la por es va apoderar del Rayo, que a poc a poc va anar reculant, el que va permetre que el Barça s’acostés a l’àrea. I després de dues rematades fluixes de Suárez va arribar el 2-2, en una pilota despenjada per Piqué que Dembélé va enviar al fons de la xarxa amb un xut creuat (87’). L’empat ja semblava un premi força bo, però el Barça, en un atac d’orgull, va seguir atacant a la desesperada, i en el minut 90 Suárez no va desaprofitar una centrada al segon pal de Sergi Roberto per certificar la remuntada. I és que ja diuen que q en aquest tipus de partits, merescudament o no, és on es guanyen les lligues.

10' Gol de Suárez. Gran passada de Rakitic per a Alba, que entra a l’àrea i, des de la línia de fons, assisteix Suárez, que remata.
24' Centrada des de la dreta, remata De Tomás de cap i envia la pilota fora.
25' Centrada de Rakitic, rebutja malament la defensa del Rayo però Coutinho rellisca i no pot rematar.
30' Contraatac del Rayo, centrada des de la dreta i remata Pozo fora.
35' Gol de Pozo. Jugada per la dreta dels madrilenys, rebutja malament la defensa del Barça, Pozo recull la pilota a la frontal i, amb un fort xut, ajusta la pilota al pal i empata el partit (1-1).
40' Rosca de Suárez des de la frontal que s’estavella al pal.
51' Sergi Roberto per a Rafinha que, des de dins de l’àrea, remata massa creuat a fora.
57' Gol d’Álvaro. Centrada des de la dreta que remata De Tomás, la pilota s’estavella al pal i Álvaro recull el rebuig (2-1).
68' Jugada d’Imbula que acaba rematant fora.
74' Xut de falta d’Imbula que bloca Ter Stegen.
80' Desmarcatge de Suárez que rep de Busquets, l’uruguaià remata a les mans del porter.
82' Centrada de Dembélé que Munir remata malament.
85' Centrada d’Alba per a Suárez, remata de cap i bloca Alberto.
87' Gol de Dembélé. Centrada d’Alba, despenja Piqué, que la deixa per al francès, que marca (2-2).
90' Gol de Suárez. Centrada de Sergi Roberto dins de l’àrea que remata al segon pal Suárez, que fa el tercer (2-3).