Barça

L’espera s’ha acabat

Leo Messi, encara sense l’alta mèdica, entra en la convocatòria de Valverde per al partit de demà contra l’Inter, en el qual té tots els números de tornar a jugar 17 dies després de lesionar-se el braç dret

L’equip ha respost a l’absència del seu líder amb tres victòries

“El més important és que Leo Messi no s’avorreixi mai. És el millor jugador que he vist mai i el millor que veuré.” La frase l’ha va pronunciar el 2011 Pep Guardiola, que durant la seva etapa a la banqueta blaugrana va reiterar en diverses ocasions que el que fa més feliç l’astre argentí és jugar a futbol, sigui en un entrenament a porta tancada o en un partit de la màxima exigència. Tant se val. I així és com cal entendre que Messi, encara sense l’alta mèdica, entrés ahir en la convocatòria d’Ernesto Valverde per viatjar a Milà, formada per 22 jugadors, només 15 dies després de marxar capcot cap als vestidors del Camp Nou, en el partit contra el Sevilla i quan estava signant tot un recital, en comprovar que s’havia fet mal de veritat al braç dret. El diagnòstic va ser fractura al radi i tots els pronòstics van assenyalar el Barça-Betis de diumenge com el moment de retorn més probable, i amb la possibilitat que el davanter argentí s’esperés dues setmanes més, aprofitant que després de l’enfrontament contra els andalusos les competicions de clubs s’aturen per partits de seleccions, uns duels que ara per ara Messi no disputa per decisió pròpia, ja que vol estar centrat en el Barça com a mínim fins que l’Argentina torni a disputar partits oficials.

L’objectiu que Messi tenia al cap, però, no era sinó tornar al més aviat possible, així que, tan bon punt va rebre el permís dels metges per calçar-se les botes, va saltar als camps d’entrenament de la ciutat esportiva Joan Gamper amb un somriure als llavis, conscient que l’espera estava a punt d’acabar-se, i més encara si el partit següent és de Champions League i contra l’Inter de Milà, una competició i un club amb els quals el capità blaugrana té comptes pendents. Amb la lliga de campions, com Messi no es va estar de recordar el dia de la presentació de l’equip, perquè el crac la vol tornar a guanyar d’una vegada, després de tres anys de sequera. I amb el conjunt neroazzurro, perquè el 10 encara no ha estat capaç de marcar-li cap gol, i això que ja s’hi ha enfrontat en tres ocasions, i amb el trist record de les semifinals de la temporada 2009/10 com a gran espina, una eliminatòria en què Leo Messi va topar amb Julio César i amb la gàbia que va plantejar José Mourinho per desactivar-lo.

Messi, doncs, pujarà avui a l’avió de l’expedició blaugrana amb el cap posat en el partit al Giuseppe Meazza, tot i que, per complir l’objectiu de tornar-se a vestir de curt, primer haurà de passar el filtre mèdic i rebre l’alta, un fet que sembla un tràmit després que l’argentí ja hagi estat capaç d’entrenar-se al mateix ritme que els seus companys. Perquè, per molt que el Barça hagi superat amb un tres de tres els duels contra l’Inter de Milà, el Real Madrid i el Rayo Vallecano, el potencial i la fiabilitat dels blaugrana pugen exponencialment amb el millor jugador de la història a les seves files, un crac que, a hores d’ara, suma 12 gols en 12 partits oficials, a banda d’haver encetat la temporada en un estat de forma i una ambició immaculats. Certifica, així, que s’ho continua passant de meravella amb la pilota als peus, com quan només era un nen que somiava triomfar com a jugador professional. L’espera, per fi, s’ha acabat, tant per a ell com per als amants del futbol. L’espectacle ja pot continuar.

Spalletti no s’amaga

“Podeu parlar tant com vulgueu, però és evident que per a nosaltres seria millor que Messi no pogués jugar el proper partit.” Així de taxatiu i transparent es va mostrar ahir Luciano Spalletti, l’entrenador de l’Inter de Milà, quan se li va preguntar sobre el més que probable retorn de l’argentí en el partit de demà al Giuseppe Meazza. “Quan el mires, pots veure que està tranquil i que té confiança. Ho porta escrit als ulls”, hi va afegir el preparador italià, que tot i rendir-se al nivell del Barça va afirmar que creu que el seu equip ha après la lliçó que li va donar l’equip d’Ernesto Valverde en el duel de fa dues setmanes. “Ja tinc ganes que arribi el partit contra el Barça. Crec que hem après la lliçó del duel al Camp Nou, on no ens van permetre ni tan sols qüestionar el resultat.” Quan li van preguntar sobre com plantejarà el partit, Spalletti no es va amagar i va admetre que el seu equip no pot qüestionar la possessió al Barça. “Fa anys que pensen així i que fitxen jugadors per fer-ho possible. Hi ha futbolistes blaugrana que en un altre equip tindrien problemes, però allà no.” I les lloances de Spalletti no es van acabar aquí, ja que amb un to agradable l’entrenador de la Toscana va afirmar que el va sorprendre com prepara el Barça els partits de màxima exigència. “Al Camp Nou vaig veure com els jugadors blaugrana sortien a escalfar-se poc abans de l’inici del partit. Vam pensar que tenien un gimnàs intern per escalfar-se abans, però no és així. I va ser llavors quan els meus jugadors em van dir que el Barça no es concentra en cap hotel abans dels partits i que aquella mateixa tarda els futbolistes havien anat a recollir els fills a l’escola amb el cotxe. Si nosaltres preparéssim així els partits, perdríem 18-0. És una qüestió de mentalitat.”

Si nosaltres preparéssim així els partits [sense concentrar-se abans], perdríem 18-0. És una qüestió de mentalitat
Porters
Ter Stegen Cillessen Iñaki Peña
Defenses
Sergi Roberto Semedo Piqué Lenglet Chumi Jordi Alba
Migcampistes
Sergio Busquets Rakitic Arthur Arturo Vidal Rafinha Coutinho Denis Suárez Aleñá
Davanters
Dembélé Malcom Leo Messi Luis Suárez Munir

NOU REPTE

L’argentí encara no ha marcat cap gol a l’Inter, amb el qual s’ha enfrontat en tres ocasions

COSA DEL PASSAT

Messi ja s’entrena al mateix ritme que el grup i la fractura al radi s’ha solidificat molt bé
El Barça fa anys que pensa a tenir la possessió de la pilota i que fitxa jugadors per fer-ho possible
Luciano Spalletti
entrenador de l’inter
Podeu parlar tant com vulgueu, però és evident que per a nosaltres seria millor que Messi no pogués jugar el proper partit
Tinc ganes que arribi el partit. Hem après la lliçó del duel al Camp Nou, on no ens van permetre ni tan sols qüestionar el resultat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)