Barça

El protagonista

Malcom

El golejador més inesperat

Que Malcom no fos un dels jugadors descartats per Valverde ja era una novetat, ja que el brasiler s’ha convertit en un dels habituals que veuen els partits des de la graderia, com demostra el fet que la d’ahir era la 8a vegada que es vestia de curt. Que entrés a jugar en el tram final d’un duel de Champions sense decidir ja era una gran notícia, ja que fins ahir havia acumulat 25 minuts de lliga en dues estonetes i 80 en la copa del Rei, a Lleó, on va ser un dels assenyalats, mentre que encara no sabia quines eres les sensacions de tocar la pilota de les estrelles. Així doncs, que Malcom marqués el 0-1 quan encara no feia ni dos minuts que havia entrat al camp ja era gairebé el moment àlgid d’un guió de pel·lícula de sobretaula dels diumenges, aquelles d’herois inesperats tan allunyats de la vida real. El cert, però, és que Malcom va substituir Dembélé en el minut 81 amb 0-0 en el marcador i que abans del 83’ va rebre una passada de Coutinho, va fer un retall amb el cos al seu marcador i va superar l’insuperable Handanovic amb un xut sec, per anar fins al córner a celebrar el gol, tapant-se la cara, mentre els seus companys, conscients dels mals moments que està travessant, corrien per felicitar-lo. “Estem contents per ell. Malcom és un molt bon noi que, tot i jugar poc, està treballant de valent. Ha rebut el premi a tota aquesta feina”, va afirmar després del duel Busquets. “Després del partit contra la Cultural es va ser molt injust amb ell, ja que és un duel en què participen jugadors amb menys ritme, i així és més difícil rendir bé”, hi va afegir el migcampista vallesà.

Una desaparició estranya

Tot i ser un fitxatge inesperat i, en certa mesura, innecessari, ningú s’imaginava a l’estiu que pocs mesos després Malcom seria un jugador gairebé inèdit, perquè ha estat molts partits a la grada. I és que cal no oblidar que el brasiler no va deixar males sensacions durant la pretemporada, en què a la seva velocitat amb la pilota als peus hi va afegir dos gols, contra la Roma i en el Gamper, contra Boca. Tot es va començar a tòrcer el 3 de setembre, quan els serveis mèdics del club van comunicar que Malcom estaria de baixa una setmana per una lesió al turmell dret. La recuperació, però, no va anar com s’esperava, i l’extrem no va rebre l’alta fins al 24 de setembre. Tot i així, només dos dies després el brasiler va jugar uns minuts a Leganés, i això feia preveure un retorn a la dinàmica de l’equip. El cert, però, és que des de llavors el jugador només va entrar en les convocatòries del Barça-Inter i del clàssic, per la baixa de Messi, cosa que va provocar que les seves absències generessin rumors, com ara que Valverde no compta amb ell. Per això la seva presència ahir a la banda de San Siro esperant entrar al camp va sobtar tant, una sorpresa que es va convertir en una alegria immensa quan va córrer a celebrar el gol de l’alliberament. “El meu somni de fer història al Barça acaba de començar.” Paraula de Malcom.

1
passada de mèrit bona.
0
passades de mèrit dolentes.
1
pilota recuperada.
0
pilotes perdudes.
0
faltes comeses.
2
faltes rebudes.
1
rematada.
1
gol. Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)