Barça

Emprenyats amb Dembélé

El francès no es va presentar a l’entrenament dijous per una gastroenteritis, però no va avisar ningú i el club no el va localitzar fins una hora i mitja després de l’hora a què estaven citats

El club admet que està preocupat per la seva falta d’actitud

Malcom podria passar davant de Dembélé contra el Betis

Ousmane Dembélé va tornar ahir als entrenaments, tot i que ho va fer al gimnàs i a banda del grup. S’espera que avui pugui entrenar-se amb normalitat i entri en la llista de convocats per jugar demà, a un quart de cinc de la tarda, contra el Betis. Però ara per ara, que el francès passi de ser dubte a estar disponible i es recuperi totalment de la gastroenteritis que ha tingut en els últims dies, és el que menys preocupa a la ciutat esportiva Joan Gamper. Allà fa dies que estan tips i emprenyats amb l’actitud del davanter francès. L’últim capítol va passar dijous. Després de l’empat a Milà contra l’Inter i d’haver tingut un dia de festa, els homes d’Ernesto Valverde estaven citats a les deu del matí per començar, una hora més tard, a preparar el partit contra el Betis. Dembélé no va anar a entrenar-se i no va avisar del que li passava. Segons va avançar RAC1 i va poder confirmar aquest diari, va ser el club qui va poder localitzar Dembélé una hora i mitja més tard de l’hora a la qual s’hi havia d’haver presentat i després d’unes quantes trucades sense resposta. Dembélé va explicar que es trobava malament, que tenia mal de panxa, i els metges del primer equip el van dispensar d’anar a entrenar-se i li van receptar una rutina i uns medicaments perquè es recuperés. Aquest nou episodi protagonitzat pel francès ha fet emprenyar encara més el club, el cos tècnic i el vestidor, que fa temps que estan preocupats per la falta d’adaptació del francès i, pel que és pitjor, per la poca predisposició que mostra a fer-ho.

Fa temps que a la ciutat esportiva admeten que el francès acostuma a arribar tard als entrenaments. Fins i tot Gerard Piqué, en el comiat institucional d’Andrés Iniesta, va fer broma sobre els retards de Dembélé quan Jordi Évole li va preguntar sobre el grup de Whatsapp de la plantilla. “El grup va bé per avisar dels horaris Dembélé, que sempre arriba tard”, va etzibar el central català. Piqué ho va fer en to de broma, tot i que aquell to s’ha perdut aquesta temporada. No va fer precisament broma Ivan Rakitic després del partit contra el Sevilla quan va enviar un missatge a Dembélé. “De cara al futur ens hem de preparar per fer els canvis més ràpid. Hem d’estar preparats i fer els canvis com més de pressa millor. Hem jugat massa temps amb un jugador menys”, va dir el croat. Es referia al temps que va trigar Dembélé a substituir Leo Messi, lesionat. El francès va trigar massa temps a cordar-se les botes i a estar preparat per saltar al terreny de joc, fet que va indignar els seus companys i Valverde mateix. Quan va entrar al camp, tampoc va estar gaire inspirat, fent que alguns companys i part del públic perdessin la paciència en alguns moments. I és que la seva anarquia sobre el terreny de joc, la poca adaptació al joc del Barça i la poca predisposició que està mostrant per fer-ho fan emprenyar ja una part del club.

Però encara hi ha més coses de Dembélé que han molestat el club des que el francès va arribar al Camp Nou durant l’estiu del 2017. A la seva falta d’adaptació al joc i als seus retards, cal afegir-hi un punt de falta de professionalitat que es va fer evident en una mala dieta, una alimentació dolenta, que el club va mirar de rectificar contractant una cuinera per al francès amb qui aquest no va tenir feeling. Va ser un dels remeis que va mirar de posar el club, que entenia les dificultats d’adaptació a un club nou i tan gran com el Barça per a un noi tan jove. També li va posar un xòfer perquè el portés als entrenaments. Però res sembla que estigui funcionant. I l’emprenyada és gran perquè ningú pot dir que Valverde no li estigui donant oportunitats. Titular en el primer tram de temporada i sacrificat quan Arthur va passar a formar part de l’onze titular, el tècnic el va escollir per substituir Messi contra el Sevilla. El francès no va complir, i Valverde es va decantar per Rafinha, però després de l’important gol que va fer Dembélé a Vallecas, Valverde li va tornar a donar la titularitat dimarts passat a Milà contra l’Inter. Però dijous el francès va tornar a fer de les seves.

Malcom

Si Dembélé acaba recuperant-se de la gastroenteritis i pot jugar contra el Betis, caldrà veure si Valverde li passa factura pel que va passar dijous. Amb Coutinho lesionat i Messi encara sent dubte, el francès tenia molts números per repetir la titularitat de Milà, però potser Valverde acabarà decantant-se per Rafinha i/o Malcom. El brasiler ha pujat en la borsa després de marcar contra l’Inter el seu primer gol com a blaugrana. Havia comptat molt poc per al tècnic, però va aprofitar la seva oportunitat a Milà després de no haver-ho fet a Lleó en la copa. Malcom, a més, s’ha guanyat l’estima de la plantilla. Només cal veure com van celebrar els seus companys el gol que va fer i les paraules d’un dels capitans, Sergio Busquets. “Malcom és un noi genial i s’ho mereix. S’ha estat molt injust amb jugadors com ell després del partit de copa”, va dir el mig centre del Barça. Els companys valoren l’esforç que està fent el brasiler des de la seva arribada i com treballa en els entrenaments tot i no anar convocat en molts partits. No seria estrany, doncs, que Malcom passés davant de Dembélé demà contra el Betis.

MALCOM

És l’altra cara de la moneda; la resta de jugadors valoren molt el seu treball

MAL CAMÍ

Preocupen els seus retards, la mala alimentació i el poc que fa per adaptar-se

VALVERDE

Li està donant oportunitats, però la seva paciència té un límit

LA PLANTILLA

Alguns companys ja li han recriminat en públic la seva falta d’actitud
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)