Barça

“Dembélé té talent i hem d’ajudar que el tregui”

Ernesto Valverde. El tècnic opta per la subtilesa a l’hora de valorar la qüestionada actitud de l’extrem francès. “Del que es tracta en línies generals és que tots anem aprenent”, exposa

Pocs minuts abans que Ernesto Valverde sortís en roda de premsa per valorar el duel d’avui contra el Betis es va difondre la convocatòria blaugrana per al partit, amb Messi i Umtiti com a altes destacades. Dues novetats eclipsades per l’absència d’Ousmane Dembélé, precedida per l’episodi de dijous passat, quan l’extrem francès no es va presentar a l’entrenament per una gastroenteritis i va haver de ser el club qui el localitzés. Si la qüestionada conducta de l’extrem francès ja s’intuïa com un tema destacat de la compareixença, la baixa de la llista per decisió tècnica no va fer més que multiplicar l’atenció.

Valverde, conscient de per on anirien els trets, va negar que deixar fora Dembélé fos un càstig. “Però cadascú ho pot interpretar com ho cregui convenient, és lliure”, va afegir el tècnic blaugrana, subtil a l’hora de respondre les nombroses preguntes al voltant de l’actitud de Dembélé, que ja acumula diverses faltes que han posat en qüestió la seva adaptació a la dinàmica blaugrana. En aquest sentit, el missatge de Valverde va denotar el malestar amb l’actitud del francès, però més que una reprimenda pública, va preferir traslladar un missatge constructiu a l’hora de reconduir la situació. “Dembélé ha anat moltes vegades convocat i aquesta vegada no. El que esperem és que pugui treure tot el seu talent perquè l’equip se’n beneficiï i el club, que ha fet una gran inversió per ell, també. Del que es tracta en línies general és que tots anem aprenent. Jo he d’aprendre cada dia, igual que cada jugador”, va explicar.

“Dembélé te un talent increïble. L’únic que esperem és que ho demostri cada dia”, va afegir Valverde sobre l’extrem francès. Precisament aquest talent que aprecia el tècnic fa que, a hores d’ara, no prevegi buscar una sortida per al futbolista de cara a la finestra de fitxatges del gener: “El que entenem és que en els mercats el que cal pretendre és reforçar-se en la mesura de les possibilitats. I el que pensem és que el talent que té Dembélé a tots els nivells és difícil de trobar. És un jugador que té un talent determinat i hem d’ajudar que el tregui.”

Messi i Umtiti, preparats

“Estem parlant molt dels que no hi són [a la convocatòria] en lloc de parlar dels que sí que hi són”, va comentar Valverde induït per la successió de preguntes sobre Dembélé. En aquest sentit, el retorn de Messi i Umtiti una vegada recuperats de les respectives lesions suposa la millor notícia. Com és tradició, el tècnic no va donar pistes sobre quins plans té amb tots dos de cara al duel d’avui. Simplement va indicar que “tots els jugadors que van a la llista poden ser titulars”. Sobre Messi, recuperat de la fractura al radi del braç dret tres setmanes enrere, va destacar que el crac argentí,“ha perdut la por a caure, a recolzar-se, al frec a frec amb el rival”. “No pots jugar un partit pensant si pots tenir un mal gest o algun problema, sobretot en aquests tipus de lesions. Jo el veig molt bé i ell se sent segur ”, va afegir el tècnic blaugrana.

Respecte a Umtiti, considera positiva la competència amb Clément Lenglet per una de les places de central, impulsada pel gran rendiment que ha ofert el segon durant els últims partits. “El fet de tenir la seguretat que tantsi juga Lenglet, Piqué o Umtiti podem estar ben coberts és una alegria per a nosaltres i un problema per a l’entrenador”, va apreciar Valverde, que també va mostrar-se satisfet pel treball a l’ombra del brasiler Malcom: “Sortir i marcar [contra l’Inter] li ha de generar més seguretat i intentarem aprofitar-la.”

FORA DE LA LLISTA

No és un càstig, però cadascú ho pot interpretar com ho cregui convenient

LEO MESSI

Ha perdut la por a caure, a recolzar-se, al frec a frec amb el rival; el veig molt bé i ell se sent segur

“El Betis lluita per la possessió”

L’enrenou generat per l’últim episodi polèmic de Dembélé va quedar reflectit en el fet que només la primera pregunta de la roda de premsa –sempre a càrrec de Barça TV– es referís al Betis. “Ja l’any passat, en el partit que vam jugar al seu camp, vam veure que és un equip agressiu, que no et deixa jugar, que lluita per tenir la possessió de la pilota. Serà aquest tipus de partit en què tots dos voldrem que el contrari no jugui i jugar nosaltres”, va exposar Ernesto Valverde. Amb aquesta previsió, va destacar el risc que el partit “es trenqui en algun moment” i serà llavors quan caldrà aprofitar aquesta circumstància. A més, el tècnic blaugrana va apreciar el potencial que tenen els jugadors del conjunt blanc-i-verd.

Treu pes a les molèsties de Ter Stegen

Ernesto Valverde va restar transcendència a les molèsties a l’espatlla que arrossega Marc-André Ter Stegen, desvelades divendres passat per Joachim Löw. De fet, el seleccionador alemany va atribuir a aquestes molèsties l’absència del porter blaugrana en l’última convocatòria d’Alemanya per a la propera aturada de seleccions. “És cert que estem cuidant Marc en els últims temps, però estarà disponible per al partit [contra el Betis] sense cap problema”, va avançar l’entrenador blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)