Barça

El rei torna acompanyat

El crac argentí i el central francès ja tenen l’alta i formen part de la convocatòria per rebre el Betis (16.15 h, BeIN LaLiga); en canvi, Dembélé en queda fora per decisió tècnica

En el millor moment, el Barça vol el quart triomf seguit en la lliga, que li permeti arribar a l’aturada de seleccions reforçant el lideratge

Tres setmanes va ser el temps previst que Leo Messi havia d’estar de baixa després de fer-se una fractura del radi del braç dret en el partit del passat 20 d’octubre contra el Sevilla i tres setmanes exactes han passat perquè el crac argentí ja estigui en condicions de tornar a jugar. Dilluns ja va viatjar amb la resta de l’expedició blaugrana a Milà però va veure el partit contra l’Inter des de la graderia del Giuseppe Meazza i no va ser fins ahir que per fi va rebre l’alta mèdica, just després de l’últim entrenament per preparar el partit d’avui al Camp Nou contra el Betis, en què el Barça buscarà encadenar la quarta victòria en la lliga per afrontar així l’aturada de seleccions havent reforçat el lideratge. La novetat de Messi, però, que reapareix amb l’equip vivint el millor moment del curs, no és l’única en la llista de dinou convocats –tocarà descartar-ne un abans del partit–, on també hi ha Samuel Umtiti, que per culpa d’unes molèsties al cartílag del genoll esquerre no juga des del 26 de setembre, al camp del Leganés. Per contra, no hi és Ousmane Dembélé, l’únic descartat per decisió tècnica i a qui li ha passat factura l’últim episodi d’indisciplina.

Sense el francès, ni tampoc Coutinho, lesionat entre dues i tres setmanes –els altres són Vermaelen i Samper–, i amb el dubte encara de si Messi serà ja titular o començarà el partit a la banqueta, la gran incògnita és saber qui ocuparà la davantera, on ara mateix, l’únic que té una plaça fixa és Luis Suárez. Malcom, que va ressorgir dimarts amb un gol a Milà, té molts números per jugar el seu primer partit de lliga com a titular. Tenint en compte que es ve de dos partits de desgast en pocs dies, a Vallecas i a Milà, i que tot fa preveure que alguns internacionals ho tornaran a jugar tot amb les seves respectives seleccions, no es pot descartar tampoc alguna altra novetat en la resta de línies, com podria ser la inclusió en l’onze d’Arturo Vidal o Semedo. També influirà en la decisió de Valverde el plantejament ofensiu del Betis, i que en la segona temporada amb Setién a la banqueta no està traduint el joc vistós en bons resultats. Com a mínim, no en la lliga, on ha sumat un dels últims dotze punts en joc i és catorzè, amb un curt marge respecte al descens. Sí que li estan sortint millor les coses en l’Europa League, on es manté invicte i lidera el seu grup, davant de l’Olympiacòs i el Milan. Avui, amb Boudebouz recuperat, el dubte de Loren per un procés infecciós i els exblaugrana Bartra, Tello i Sanabria, buscarà vèncer al Camp Nou vint anys després de l’última vegada.

POSSIBLES CANVIS

Sense Coutinho ni Dembélé, Malcom té números de ser titular, com també Arturo Vidal

RIVAL IRREGULAR

El Betis encadena quatre jornades sense guanyar, però funciona a Europa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)