El Barça s’estavella contra un solvent Betis (3-4)

La bona dinàmica que ha mantingut el Barça durant les últimes setmanes s’ha trencat aquesta tarda a causa de la derrota encaixada contra el Betis al Camp Nou per 3-4. Una resultat que posa fi a una ratxa de dos anys sense registrar-se una derrota blaugrana en lliga a l’estadi.

El bon inici de partit per part dels blaugrana no feia presagiar el marcador al descans. Ni més ni menys que un 0-2 favorable al conjunt andalús. Amb Messi titular una vegada recuperat de la fractura al radi del braç dret, el Barça ha inquietat la porteria de Pau López, però sense definir. En aquest sentit, el Betis ha estat molt més efectiu una vegada ha trobat la manera de desempallegar-se de la pressió i superar les línies blaugrana gràcies a la superioritat d’efectius al mig del camp. Al minut 20 Junior ha marcar el 0-1 després de desequilibrar Sergi Roberto i sorprendre a contrapeu a Ter Stegen amb un xut sec. Els d’Ernesto Valverde han disposat d’una bona ocasió de Lenglet per empatar –Pau López ha evitat el gol amb una gran aturada–, però el Betis ha continuat acostant-se amb perill a l’àrea local. En una d’aquestes jugades ha arribat el 0-2, obra de Joaquín en rematar, massa sol des del punt de penal una centrada de Tello.

Valverde no ha esperat a fer canvis amb l’entrada d’Arturo Vidal en substitució d’Arthur a l’inici de la segona part. Tot i que la iniciativa ha tornat a mans blaugrana, el Betis ha continuat ben plantat sobre la gespa, defensant-se bé fins que al minut 68 Mateu Lahoz ha castigat amb penal una caiguda dins l’àrea de Jordi Alba com a conseqüència d’un frec a frec amb Tello. Messi s’ha encarregat de xutar i retallar distàncies (1-2), però l’alegria blaugrana ha durat ben poc. I és que en el 71’ Lo Celso ha fet pujar l’1-3 amb la col·laboració de Ter Stegen, que no ha posat les mans amb la consistència suficient per aturar la pilota després del xut del jugador bètic. El Barça encara ha tingut forces per reaccionar i, a falta de 10 minuts pel final, Arturo Vidal ha reduït les distàncies (2-3) en culminar una bona combinació amb Messi i Munir. El Betis ha respost amb el 2-4 de Canales en el minut 83, que ha suposat l’estocada final per als blaugrana, tot i que el marcador encara s’ha tornat a moure. I és que, ja en el descompte (92’), Messi ha fet el 3-4 després que Mateu Lahoz confirmés amb el VAR que no hi havia fora de joc en al jugada. Per contra ja ha estat massa tard per salvar algun punt.