Barça

Possibles ingressos de rècord en el nou mundial de clubs

Entre 20 i 200 milions d’euros. La FIFA està reformulant la competició, que es jugaria cada quatre anys, el mes de juny i amb 24 equips, que podrien rebre unes xifres d’escàndol, en especial el campió

Ja fa temps que es parla de la creació del nou mundial de clubs, que ha de reformular l’actual competició que cada any enfronta els equips campions de cada continent, i de mica en mica es van sabent més detalls de com té previst organitzar-lo la FIFA. Ahir, el programa Tot Costa, de Catalunya Ràdio, va avançar que els equips participants podrien arribar a rebre entre 20 milions d’euros, només per participar-hi, i 200 milions, en cas de ser-ne els campions. Ingressos de rècord que no tenen res a veure amb els actuals –ara mateix el guanyador s’endú cinc milions d’euros i en el futur podria veure multiplicada aquesta quantitat fins a 40 cops– i que poden servir a la FIFA per intentar posar fre a una possible creació d’una lliga europea. Fa alguns dies, ho deixava entreveure el mateix president del màxim organisme mundial del futbol, Gianni Infantino, afirmant que amb aquest nou mundial de clubs “els equips fins i tot podrien guanyar més diners que en una lliga privada”.

La FIFA ja ha tingut diverses reunions amb representants dels grans clubs mundials, entre ells el Barça, per tractar el tema i avançar en l’elaboració del projecte de la nova competició que ha d’enfrontar els millors clubs del món i que es disputaria cada quatre anys, el mes de juny, amb un total de 24 equips participants, la meitat d’europeus.

A falta que la FIFA vagi enllestint més detalls i convencent les diferents confederacions i clubs perquè hi participin, les informacions que han anat sorgint des de fa mesos fan pensar que el primer nou mundial de clubs es disputaria el 2021 –en any imparell per evitar la coincidència amb el mundial i els Jocs Olímpics– i que la Xina és un dels països amb més opcions per acollir-lo.

OBJECTIU

Amb aquests incentius econòmics, la FIFA vol posar fre a una superlliga

FUTUR PROPER

L’objectiu fixat és que aquesta nova competició es disputi per primer cop el 2021

Jornada de reunions a Nyon per a Josep Maria Bartomeu

L'ESPORTIU

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, que forma part del Comitè Estratègic de Futbol Professional de la UEFA des del 2014, va participar ahir a Nyon en les reunions del Comitè de Competicions de Clubs i del Comitè Estratègic de Futbol Professional, dos dels fòrums decisoris del màxim organisme del futbol europeu. Entre d’altres temes, en la primera reunió es van tractar les darreres actualitzacions sobre la introducció progressiva del VAR en les competicions europees a partir de la temporada vinent i el projecte de creació d’una tercera competició de clubs des de la temporada 2021/22. En la segona trobada, amb la presència del president de la UEFA, Aleksander Ceferin, es va debatre sobre les recents informacions sobre un suposat incompliment del ‘fair play’ financer per part d’alguns clubs, com el PSG i el Manchester City, de la possible creació d’una superlliga europea i del desenvolupament del futbol femení.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)