Barça

De Jong es complica

Inflació. El preu del migcampista holandès, cobejat per bona part dels gegants d’Europa, no deixa de créixer, fet que acabarà en una subhasta final en què el Barça no pensa participar

El fitxatge de Frenkie de Jong pel Barça es complica cada dia que passa. I és que l’excels rendiment del migcampista holandès ha provocat que l’interès de bona part dels gegants d’Europa per assolir els seus serveis vagi en augment, precisament allò que desitjava Marc Overmars, el director esportiu de l’Ajax, quan a l’estiu es va negar a negociar el seu traspàs. Llavors, el Barça va preguntar per De Jong, i en vista del cop de porta de l’Ajax va mirar de tancar el fitxatge per a l’estiu del 2019 o, com a mínim, assolir un dret preferencial, oferiments que van rebre la mateixa resposta negativa. I és que l’Ajax, fart de veure com mercat rere mercat els seus millors talents fan les maletes per marxar a les grans lligues, va decidir jugar-se-la i refusar tots els intents de fitxatge que va rebre per Matthijs de Ligt i per Frenkie de Jong, amb l’objectiu de fer un bon paper en la Champions, desbancar el PSV a Holanda i, de pas, veure com el caixet de totes dues perles s’anava disparant fins asseure totes les fortunes d’Europa en la taula de la gran subhasta. I, només tres mesos després, sembla que ho ha aconseguit. I és que les temptatives per De Jong no s’aturen, i ahir mateix el Sunday Mirror assegurava que el Manchester City es troba a prop de tancar el fitxatge del migcampista, pel qual ja ha ofert 67 milions d’euros, una notícia que l’agent del jugador no va negar. “No ho puc ni confirmar ni negar. Això ho ha de contestar Overmars. Li envio tots els clubs que em pregunten per Frenkie.”

Tot i que el Barça continua interessat a fitxar De Jong, cada dia que passa sembla que l’operació serà més complexa, ja que el que no pensa fer l’entitat blaugrana és participar en una subhasta en què entraran amb força fortunes com ara les del City, el PSG, el Tottenham i el United, fet que provocarà una inflació que el Barça ni vol ni pot assumir. Amb altres posicions clau per reforçar i amb la via Rabiot encara oberta, l’únic avantatge que té el club blaugrana respecte a la resta és el desig de De Jong de jugar al Camp Nou, un somni que el migcampista deixa anar cada dos per tres. “M’afalaga que el Barça pensi en mi. Sempre que puc miro vídeos de Messi, de Xavi i d’Iniesta”, va afirmar sense anar més lluny dissabte, en el que ja és l’enèsim missatge d’amor al Barça. Al mateix temps, però, De Jong no pensa perjudicar l’Ajax, el club que l’hi ha donat tot, així que, tot i haver fet saber a Overmars que el seu desig és ser traspassat al Barça, acceptarà anar a un altre club si l’oferta econòmica que rep l’entitat ajacied és molt superior. I tot indica que això acabarà passant, i més si De Jong no deixa de signar actuacions memorables cada set dies. El seu fitxatge, doncs, cada vegada s’intueix més complicat.

La carta és De Ligt

Una de les posicions que el Barça vol reforçar de cara al curs vinent és la de central dret, ja que ara per ara només hi ha Piqué, que amb 31 anys s’està veient obligat a jugar tots els minuts per la falta d’un suplent de garanties. I el candidat principal és De Ligt, un dels millors amics de De Jong i, juntament amb ell, una de les grans perles de l’Ajax. Tot i que, com en el cas del migcampista, el valor de De Ligt no para de créixer, també és cert que el nombre de pretendents és inferior, a banda que el central, com De Jong, desitja de tot cor jugar al Camp Nou. En vista de la cada vegada més improbable opció que el Barça aconsegueixi fitxar-los a tots dos, ara per ara el club s’inclina per apostar fort per De Ligt, pel fet que ocupa una posició més necessitada i perquè la inversió seria inferior.

UN MÉS EN LA LLISTA

Segons el ‘Sunday Mirror’, el City es troba a prop de fitxar l’holandès per 67 milions

EL SOMNI DE DE JONG

“M’afalaga que el Barça pensi en mi. Quan puc veig vídeos de Messi, Xavi i Iniesta”

LA PREFERÈNCIA

Tot i no descartar De Jong, el Barça està centrat ara a polir l’arribada per De Ligt
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)