Barça

Denis Suárez: un somni amb aires de trencar-se

Sortida. Només ha jugat el partit de copa contra la Cultural, i ja té assumit que el desig de triomfar al Barça s’ha esvaït i aposta per una sortida

18

partits

de lliga el curs 2017/18

Denis Suárez tenia un somni. I no era cap altre que triomfar al Barça. Per això va decidir fer les maletes i adquirir experiència al Manchester City, on va créixer, abans de fitxar pel Barça el 2013 per jugar al filial amb la intenció de, després, poder pujar al primer equip. Amb l’objectiu de consolidar-se, el club blaugrana el va cedir al Sevilla com a part de l’operació de Rakitic i després el va vendre al Vila-real.

El 2016, el Barça el va recomprar i semblava que d’una vegada podria assolir el que sempre havia volgut: triomfar al primer equip blaugrana. Aquell estiu era pura il·lusió i ambició, malgrat que també era plenament conscient de les dificultats del repte. En aquella primera temporada amb Luis Enrique d’entrenador, Denis Suárez va disputar 26 partits de lliga, però només en 12 va ser titular. Va fer un gol. En la Champions, només va participar en un partit. Tenint en compte que era la seva primera temporada i que la competència al Barça era i és molt gran, es va donar per satisfet i, sense resignar-se, va continuar treballant per tenir més oportunitats i demostrar que tenia qualitat suficient per ser una peça important per a l’equip.

L’arribada d’un nou entrenador era un nou repte per a ell, però al mateix temps també van arribar altres jugadors, i la seva participació, lluny d’augmentar, disminuïa cada cop més. La temporada passada va jugar 1.130 minuts, distribuïts en 18 partits de lliga, en què va fer dos gols, i també en tres de la Champions i dos de la copa del Rei. Ja van ser menys minuts que la temporada 2016/17, la de la seva arribada, quan en va sumar un total de 1.788.

A l’estiu, el Barça el va posar en el mercat, però demanava per ell una quantitat excessivament elevada –al voltant dels 30 milions d’euros– per un futbolista que tampoc havia tingut gaire protagonisme en els últims anys. A més a més, tampoc es disposava del beneplàcit de Denis Suárez, que no volia abandonar i es resistia a marxar. Però la situació ara ha canviat. Després d’aquests primers mesos de competició, la seva presència és pràcticament nul·la. Només ha jugat el partit de copa del Rei contra la Cultural Leonesa i encara no ha pogut debutar en la lliga ni en la Champions.

Arthur i Arturo Vidal, arribats aquest estiu, i el fet que Carles Aleñá li hagi passat al davant, han estat els factors que han fet vessar el got de la paciència. Té molt clar que, als seus 24 anys, no pot continuar escalfant banqueta o quedant-se a la grada jornada rere jornada. Vol tornar a jugar a futbol amb regularitat i, després de molt temps, sí que veu amb bons ulls buscar-se una sortida, possiblement en el mercat d’hivern. El FC Barcelona també té molt clar que no pensa posar problemes a la seva sortida, encara que preferiria que ho fes en forma de cessió. El somni sembla trencar-se.

CANVI D’ACTITUD

Fins ara, sempre s’havia resistit a marxar, però ara ho vol fer i el club li ho facilitarà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)