Barça

Un duel amb color ‘bleu’

5 campions del món. Umtiti i Dembélé s’enfronten dissabte a l’Atlético de Lucas, Griezmann i Lemar. Tots ells van compartir un èxit inoblidable aquest estiu a Rússia. Lenglet, que ja truca a la porta de Deschamps, completa la nòmina de francesos

Exceptuant Griezmann, cap dels altres supera els 25 anys

Samuel Umtiti, Ousmane Dembélé, Antoine Griezmann, Lucas Hernández i Thomas Lemar. Els dos primers, blaugrana, els altres tres, colchoneros, i tots cinc campions del món fa poc més de quatre mesos a Moscou amb la selecció francesa, es veuran les cares aquest dissabte al Wanda Metropolitano en un duel clau pel lideratge en la lliga. Sempre, això sí, que l’extrem del Barça torni a la convocatòria després de quedar-se’n fora en l’última, contra el Betis, i que tant Lucas com Lemar, com tot fa preveure, estiguin recuperats de les lesions que van patir fa unes setmanes. No acaba aquí el color bleu d’aquest Atlético-Barça, ja que tot i que Lenglet encara no ha estat internacional absolut amb França, sí que ha estat un habitual en les categories inferiors i gràcies al seu bon rendiment el curs passat amb el Sevilla i aquest ja en un gran aparador com el blaugrana, fa temps que truca a la porta del combinat que dirigeix Didier Deschamps.

Més enllà de compartir nacionalitat i a excepció de moment de Lenglet, comptar amb la confiança del seleccionador bleu, que no s’ha estat tampoc en els últims dies de donar un toc d’atenció a Dembélé, tots tenen també en comú que són jugadors que des de molt joves formen part de l’elit. Griezmann, que als 27 anys i després de guanyar el mundial, l’Europa League i la supercopa d’Europa és candidat a la Pilota d’Or, és de fet l’únic més gran de 25 anys i en fa ja quatre que va fitxar per l’Atlético. Més jove encara, amb 22 anys, va arribar Umtiti al Barça, que feia ja unes temporades que seguia les seves evolucions a l’Olympique de Lió, i que ràpidament es va fer un lloc en l’onze blaugrana. Més ràpid va ser l’esclat de Dembélé, que després de només dues temporades com a professional, amb només 20 anys es va convertir en l’aleshores fitxatge més car fet mai pel Barça, amb 105 milions d’euros més 40 en variables.

No gaire menys va pagar a l’estiu l’Atlético per Lemar, bon amic de Griezmann i que amb 22 anys i per 70 milions d’euros, deixava el Mònaco pel conjunt colchonero, que feia la inversió més alta de la seva història. Tot el contrari que amb Lucas Hernández, que va aterrar al club sent encara un infantil, i ha protagonitzat una progressió ascendent que l’ha portat a ser el lateral esquerre titular amb França en el mundial, tot i que fins uns mesos abans, no estava clar si ho faria amb la selecció espanyola o de bleu, que és on ha tastat, ben rodejat, la glòria de ser campió del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)