Barça

Samuel Umtiti es recuperarà a Qatar

Lesió. El francès imposa la seva opinió i repetirà un tractament conservador lluny de l’atenció mediàtica i amb un fisioterapeuta de la seva confiança

Samuel Umtiti ha imposat la seva voluntat i finalment no passarà per la sala d’operacions per solucionar els problemes que té al genoll esquerre des de finals del mes de setembre passat. La voluntat dels serveis mèdics del club era operar el jugador francès, però ell ha preferit tornar a optar per un tractament conservador i marxar a Doha a recuperar-se amb un fisioterapeuta de la seva confiança. Després que el francès recaigués de la lesió en l’entrenament que l’equip va fer dimarts a Eindhoven, ahir estava prevista una trobada entre tècnics, metges i jugador a la ciutat esportiva Joan Gamper que finalment no es va produir. Umtiti va comunicar que la seva decisió era ferma i el club la va acceptar. El francès sabia que si l’operaven deia pràcticament adeu a la temporada i ha preferit apostar per un altre tipus de tractament per intentar recuperar-se més aviat, tot i que l’àrea mèdica del club té molt clar que més tard o més d’hora el jugador haurà de passar per la sala d’operacions per solucionar de manera definitiva els problemes que arrossega des del curs passat. Una vegada s’ha optat per repetir el tractament conservador, el club ha acceptat que Umtiti es recuperi a Qatar, lluny de la ciutat esportiva, en un entorn de més tranquil·litat, sense l’angoixa de veure el dia a dia dels seus companys i la pressió mediàtica. Això sí, la recuperació serà supervisada pels metges del Barça.

Umtiti, que només ha disputat vuit partits aquesta temporada, va haver de parar a finals del mes de setembre per unes molèsties al genoll esquerre provocades per uns problemes al cartílag. Ja en aquell moment, els serveis mèdics del club eren partidaris d’una operació, però la voluntat del defensa francès va ser apostar per un tractament conservador a través de cèl·lules mare. El tractament va donar rendiment i, després d’un parell de setmanes entrenant-se amb el grup, el central va reaparèixer el cap de setmana passat al Wanda Metropolitano. Va ser titular i va fer un bon partit contra l’Atlético de Madrid. Però les molèsties van tornar a aparèixer dimarts passat a Eindhoven. El jugador va ser baixa contra el PSV i ara ho serà per un temps indeterminat. És segur que Ernesto Valverde el perdrà, com a mínim, durant el que queda del 2018.

Ara que la recaiguda d’Umtiti és un fet, l’àrea esportiva del club ha activat els mecanismes per incorporar un central en aquest mercat d’hivern. Sense Umtiti i amb Vermaelen a punt de rebre l’alta però amb la seva fragilitat habitual, Valverde no es vol jugar el que queda de temporada només amb Piqué i Lenglet. Dilluns està previst que es reuneixin els tècnics i la direcció esportiva per començar a decidir sobre una sèrie de jugadors que ja han seguit durant els últims mesos. Es busca un jugador amb experiència i que ofereixi rendiment immediat. La intenció del club també és oferir una estada de sis mesos, en forma de cessió o traspàs, perquè l’estiu vinent vol fitxar el jove central de l’Ajax Matthijs De Ligt.

CONFIANÇA

Operant-se deia adeu a la temporada, i ell espera jugar aquest curs

FITXATGE

L’àrea esportiva decidirà dilluns els noms dels possibles recanvis del central
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)