Barça

Un partit “fonamental” per a Valverde

Roda de premsa. Després dels últims resultats, el tècnic destaca “la importància de retrobar-se amb el triomf a la lliga”

La derrota contra el Betis (3-4) i l’empat contra l’Atlético (1-1) les dues ultimes jornades han fet que el Barça hagi perdut el lideratge de la lliga a favor del Sevilla. Conscient de les conseqüències que podria tenir una nova ensopegada –tant en la classificació com en l’ambient–, Ernesto Valverde considera que la visita d’aquesta tarda del Vila-real té una “importància fonamental”. “El Sevilla ens ha avançat i per a nosaltres és important retrobar-nos amb el triomf a la lliga”, va destacar el tècnic blaugrana durant la roda de premsa d’ahir. A l’hora d’analitzar el duel, espera un rival” que pressioni al davant” i capaç de plantejar diferents sistemes de joc “ja que es relaciona bé amb la pilota”. “La temporada anterior ens van tancar els espais interiors i vam tenir problemes per fer circular la pilota. També tenen jugadors ràpids al davant que ens poden crear complicacions. Ve de guanyar el seu primer partit a casa i voldran plantejar-nos batalla”, va afegir el tècnic.

Valverde encaixa amb esportivitat els comentaris que ressalten el joc irregularitat de l’equip “Sempre hi haurà critiques, de vegades perquè no fas ocasions, d’altres perquè te’n fan moltes... No és res de nou. L’únic que em preocupa, si alguna cosa m’ha de preocupar, és guanyar demà [avui per al lector]”, va manifestar, i tot seguit va avaluar la trajectòria que està seguint l’equip aquest curs: “Hem tingut alguns problemes a la lliga però a la Champions som primers de grup. Si estic preocupat per alguna cosa és pel partit que tenim l’endemà i pels jugadors lesionats... I per sortir viu de la roda de premsa.”

Precisament la successió de lesions torna a condicionar l’onze que presentarà el tècnic aquesta tarda sobre la gespa del Camp Nou. Va avançar que Thomas Vermaelen “ja està en fase de reincorporació” després d’un mes i mig lesionat, mentre que també era optimista en relació a Arthur, afectat per una sobrecàrrega. També va restar importància al cop que va rebre Arturo Vidal en el partit contra el conjunt holandès. Preguntat per possibles causes que expliquessin l’allau de lesions de l’última setmana, Valverde considera que “en certa mesura és un fet incontrolable”. “A vegades [les lesions] es van espaiant i en altres ocasions cauen en la mateixa setmana i això et descol·loca. Però igual com les lesions venen, també se’n van”, va afegir. En aquest sentit, va destacar la reaparició de Coutinho i Rakitic dimecres passat. “I la perspectiva és que en vagin tornant d’altres. És un moment de la temporada que cal passar”, va concloure.

PRAGMÀTIC

Sempre hi haurà critiques. L’únic que em preocupa, si alguna cosa m’ha de preocupar, és guanyar el partit

ALLAU DE LESIONS

En certa mesura és un fet incontrolable. A vegades cauen en la mateixa setmana i això et descol·loca

Respecta la decisió d’Umtiti de no operar-se

Bona part de la roda de premsa prèvia al duel contra el Vila-real d’avui va estar centrada en la lesió al genoll esquerre de Samuel Umtiti i com enfoca el club la situació “Tenim l’esperança que es posi bé i ens ajudi aquest any”, va manifestar Valverde, que respecta la decisió del central francès de no operar-se i viatjar a Doha per provar un tractament més conservador: “El fonamental és que el jugador ha d’estar convençut i pensar que és el millor per a ell. Esperem que en poc temps es recuperi. No és senzill, però al final és el que hi ha. Ell té l’última paraula, és la seva cama i el que hem de fer entre tots és ajudar-lo.”

El tècnic blaugrana va deixar oberta l’opció buscar un recanvi a partir del gener, quan s’obre la finestra de fitxatges d’hivern si la recuperació d’Umtiti s’allarga. “’Fins que arribi el mercat d’hivern hem de tirar amb els nostres jugadors i els del B i després valorar com està la situació. Veurem com evoluciona aquest mes i ser optimistes. Ho haurem de valorar i quan arribi el moment veure si la podem resoldre amb Samu, o no.”

Així, doncs, es farà el seguiment de la recuperació del jugador durant aquest desembre i en funció de quines siguin les conclusions la secretaria tècnica blaugrana decidirà si cal, o no, fitxar al gener.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)