Barça

Prohibit fallar més a casa

Després de la derrota contra el Betis fa tres setmanes, el Barça rep el Vila-real amb la necessitat de fer-se fort al Camp Nou, d’on ja s’han escapat set punts aquesta temporada

Els blaugrana, amb les mateixes baixes de dimecres, aspiren a recuperar el primer lloc, en funció del que faci el Sevilla, amb un punt més, a Mendizorrotza

Tres setmanes després de la dolorosa derrota contra el Betis al Camp Nou, el Barça es retroba amb la seva afició rebent el Vila-real (18.30 h, BeIN LaLiga) i obligat a posar fi a la fuga de punts d’aquesta temporada a l’estadi, on ja han estat tres els equips –el Girona i l’Athletic es van endur un empat el mes de setembre– que no n’han marxat amb les mans buides. Només un punt sumat dels últims sis en joc va fer que el lideratge s’escapés el lideratge la setmana passada, així que la victòria és més necessària que mai –combinada també amb una ensopegada del Sevilla aquest vespre a Mendizorrotza faria que els blaugrana recuperessin la primera plaça– i si és de forma convincent encara millor, ja que les sensacions en els últims partits, tot i el bon empat al Wanda Metropolitano i el triomf a Eindhoven, no han estat del tot positives. Mantenir la porteria a zero, després d’onze jornades consecutives encaixant gols, o com a mínim, que els rivals no arribin tan fàcilment a l’àrea pròpia, també ha de ser un altre objectiu per començar a resoldre l’excessiva fragilitat defensiva que mostra l’equip aquest curs.

Com ja va passar dimecres en el duel contra el PSV Eindhoven, les baixes tornaran a ser el gran maldecap per a Ernesto Valverde. Amb Sergi Roberto, Umtiti, Vermaelen, Samper, Rafinha i Luis Suárez lesionats, a més de Cillessen i també Arthur, que continua amb molèsties als adductors, hi ha molts números perquè l’onze que presenti avui sigui el mateix que fa quatre dies a Holanda. És a dir, amb Messi de fals nou. Tot el que no sigui això seria una autèntica sorpresa ja que voldria dir que Aleñá o Denis entrarien al mig del camp, o que Munir o Malcom jugarien d’inici en el lloc o de Dembélé o de Coutinho. Chumi i Miranda, del filial, a més del porter Iñaki Peña, completen la convocatòria. Desgast, doncs, per a la majoria de blaugrana disponibles, tot i que la setmana vinent, amb la tornada de setzens de copa contra la Cultural Leonesa, ja podran descansar alguns d’ells.

Qui precisament arriba al duel d’avui amb un dia menys de descans és el Vila-real, que va empatar a zero aquest dijous a Ibrox Park contra el Rangers. Javi Calleja, això sí, va reservar jugadors importants, com Asenjo, Víctor Ruiz, Cazorla, Gerard Moreno o Chukweze. Bacca i Álvaro González a més, van acabar amb molèsties, però tots dos han entrat en la convocatòria. El central cantàbric, de fet, apunta a l’onze, mentre que el perillós davanter colombià probablement començarà a la banqueta. Bruno Soriano, Javi Fuego i Barbosa no hi seran per lesió. I si per al Barça el partit és important, també ho és molt per al conjunt groguet, que no acaba d’arrencar i té els llocs de descens a només tres punts. Amb una única victòria en les set últimes jornades –precisament en l’anterior, en què va derrotar el Betis–, reaccionar cada cop és més urgent si vol mantenir les aspiracions d’acabar en places europees. Hauran de vigilar, doncs, els de Valverde, que s’enfronta a un dels seus exequips el dia que complirà 400 partits com a tècnic en la primera divisió espanyola, ja que el Vila-real, tot i que és cert que només ha aconseguit dues victòries a domicili –a Butarque i a San Mamés–, només ha caigut derrotat en dos dels deu partits que ha jugat aquest curs com a visitant, entre totes les competicions.

Retrobament morbós

El partit d’aquesta tarda també permetrà tornar a veure cara a cara a Gerard Piqué amb Gerard Moreno, gairebé deu mesos de la polèmica que van protagonitzar en el derbi de Cornellà-el Prat del passat mes de febrer en la lliga. L’exblanc-i-blau, que va avançar el seu equip, va fer una entrada molt lletja i dura i va lesionar el central blaugrana, que minuts abans havia celebrat el gol de l’empat fent callar l’afició periquita, i després en zona mixta va insistir en les declaracions d’uns dies abans, en què havia anomenat el club blanc-i-blau com “l’Espanyol de Cornellà”.

ATURAR LA SAGNIA

El Barça ja encadena onze jornades sense deixar la porteria a zero

SENSE NOVETATS

Valverde podria apostar pel mateix onze de fa quatre dies al camp del PSV

RIVAL NECESSITAT

Tot i derrotar el Betis, el Vila-real té les posicions de descens a només tres punts

Javi Calleja: “La derrota contra el Betis encara fa més perillós el Barça”

X.S.

El tècnic del Vila-real, Javi Calleja, té clar que per poder marxar avui del Camp Nou amb un bon botí no podran cometre gairebé cap error: “Som conscients que ens enfrontem a un dels millors equips del món i sabem que hem d’estar perfectes per poder obtenir un bon resultat. Per contrarestar-los, hem d’estar molt ordenats, segurs al darrere i encertats amb la pilota. El Barça ens farà córrer i patir i hem d’estar molt concentrats els 90 minuts.” Calleja, de fet, també creu que la derrota contra el Betis farà que els blaugrana “estaran desitjant tornar a la dinàmica del triomf al seu estadi i això els fa molt més perillosos”. Tot i la dificultat, el tècnic madrileny afirma que el seu equip “pot i ha de pensar que pot guanyar i és més, ha de sortir convençut d’això i amb aquesta idea molt clara” i creu també que els groguets tindran l’ocasió de mostrar les seves “virtuts i qualitat”.

Deu anys de l’últim assalt groguet

X.S.

De l’últim cop que el Vila-real va ser capaç de guanyar al Camp Nou han passat ja més de deu anys. Va ser la temporada 2007/08, l’última de Frank Rijkaard a la banqueta blaugrana, quan els groguets van vèncer 1-2 amb gols de Senna i Tomasson. Entremig, Xavi va fer el gol del Barça, que des d’aleshores, comptant els duels de lliga i un de copa, ha sumat vuit victòries i dos empats. Curiosament, l’últim d’aquests cops que el Vila-real va puntuar a l’estadi va ser amb Ernesto Valverde, la temporada 2009/10 (1-1). Pedro va avançar els blaugrana i David Fuster va empatar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)