Un Barça solvent es retroba amb el triomf contra el Vila-real (2-0)

Acaba la mala ratxa. Després de caure contra el Betis i d’empatar al Wanda, els blaugrana tornen a sumar els tres punts en un partit de lliga gràcies als gols de Piqué i d’Aleñá

El Barça s’ha retrobat aquesta tarda amb la victòria a la lliga en superar el Vila-real per 2-0, gràcies als gols de Piqué i d’Aleñá.

L’equip blaugrana,però, no ha encetat el partit gaire bé, espès en la circulació i massa imprecís, amb pèrdues constants que han impossibilitat que els blaugrana imposessin el seu joc. El Vila-real, a més, s’ha tancat al darrere, amb una línia de quatre defenses i una altra de cinc migcampistes, una aglomeració que encara ha accentuat més els problemes dels blaugrana. I la situació encara podria haver empitjorat molt més en el minut 13, quan una manca d’entesa entre Lenglet i Ter Stegen ha permès que Gerard Moreno es fes amb la pilota dins de l’àrea. El xut del davanter, però, s’ha estavellat en la base del pal. Finalment, el Barça s’ha centrat i ha començat a moure la pilota amb cert criteri, un creixement en el partit que ha començat a donar els seus fruits a partir de la mitja hora de joc. En el minut 31, després d’una bona jugada col·lectiva, Dembélé ha estat a punt de marcar, però el seu xut l’ha pogut desviar Cáseres. I poc després ha arribat l’1-0, en una centrada mil·limètrica de Dembélé que Piqué ha rematat amb el cap al fons de la xarxa (36’). I el Barça ha pogut fer el segon abans del descans, en una passada enrere de Jordi Alba per a Messi que, a boca de canó, ha vist com Asenjo evitava el 2-0.

Més espais

Amb la represa la situació ha canviat. I és que el Vila-real, en veure’s pel darrere en el marcador, ha fet una passada endavant, el que l’ha permès trepitjar àrea, però al mateix també ha obert uns espais en els quals el Barça s’ha trobat molt còmode. I la primera ocasió ha estat pels blaugrana, en una centrada xut de Messi que Asenjo ha desviat a córner (77’). El Vila-real, de fet, tot i acostar-se a Ter Stegen diverses vegades, només l’ha pogut inquietar en un llançament de falta de Cazorla massa alt. El Barça, en canvi, amb un Dembélé inspirat, cada cop ha troba més espais. I després d’un xut des de la frontal de Coutinho que ha sortit fora per poc, ha arribat la sentència, en una excel·lent passada a l’espai de Messi per a Aleñá que el maresmenc no ha desaprofitat. I abans del final l’argentí ha estat a punt d’afegir-se a la festa, però el seu xut l’ha aturat Asenjo.