Barça

El protagonista

Gerard Piqué

Amb l’ànima d’un golejador

Una de les imatges més comunes en els partits que el Barça té controlats gràcies a un bon avantatge en el marcador és la de Gerard Piqué instal·lat en zones de rematada o bé fent excursions buscant l’àrea rival. També quan van mal dades, un dels recursos que sovint utilitzen els diversos entrenadors que han passat per la banqueta blaugrana és incrustar-lo a l’àrea rival, perquè Piqué ha demostrat amb escreix que és un defensa amb qualitats per no fer el préssec a les zones més comunes per als davanters. La seva intuïció, alçada i tècnica individual el fan ser molt útil quan el rellotge pressiona. A més a més, Piqué no ha amagat mai que li encanta buscar el gol en aquestes jugades.

Per això no és gens estrany que Piqué s’hagi situat com un dels defenses més golejadors en la història del Barça. Precisament, amb el seu gol contra el PSV Eindhoven es va convertir en el defensa blaugrana que més gols ha fet en la Champions (11), superant Ronald Koeman. Doncs bé, contra el Vila-real va seguir la seva bona ratxa golejadora i va signar el seu quart gol de la temporada. El segon en la lliga, un en la Champions i un altre en la supercopa d’Espanya. En la copa del Rei no va jugar. Vestint la samarreta blaugrana ja ha marcat 44 gols i, d’entre els defenses, supera Alexanko, amb 42, i només Ronald Koeman, amb 90, n’ha fet més.

El seu gol contra el Vila-real va ser clau. Va obrir la llauna i va permetre al Barça sumar els tres punts. El gol va arribar en el minut 35 després d’un servei de córner. En la primera centrada de Dembélé amb la dreta el defensa va aconseguir refusar la pilota, però en la segona, aquest cop centrada amb l’esquerra, Piqué es va anticipar a Víctor Ruiz per perforar la porteria d’Asenjo. Els jugadors del Vila-real havien reclamat una empenta prèvia, però després de consultar el VAR, Munuera Montero va concedir el gol. El Vila-real és una víctima propícia per al central català ja que li ha fet fins a quatre gols, i queda ben a prop de l’Espanyol com l’equip al qual Piqué fa més gols, ja que en comptabilitza sis.

Pel que fa al seu paper principal, que és defensar, Piqué va tornar a demostrar que segueix sent imprescindible per a l’equip i que clarament va a més aquesta temporada, després d’un inici amb algunes errades impròpies d’un futbolista de la seva qualitat. Va jugar amb intensitat, ajudant i corregint els companys quan tocava, va estar atent al tall i va liderar la defensa. A més a més, també va tenir temps de mantenir una petita picabaralla amb Gerard Moreno, amb qui ja se les havia tingut quan aquest últim vestia la samarreta de l’Espanyol. De fet, el davanter va ser qui el va lesionar en un derbi i qui li va censurar més enèrgicament que digués que l’Espanyol era de Cornellà.

4
pilotes refusades
0
passades de mèrit bones
13
pilotes recuperades
0
pilotes perdudes
0
faltes comeses
0
faltes rebudes
1
rematades
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)