Barça

Dol en el barcelonisme i en el món del futbol

Barça. Pep Guardiola, Carles Rexach, Joan Gaspart i José Maria García són alguns dels que han lamentat la mort de Josep Lluís Núñez

Les reaccions per la mort de Josep Lluís Núñez no s’han fet esperar. A banda dels principals clubs del futbol estatal, entre els quals el Real Madrid i el RCD Espanyol, molts noms vinculats a la seva història al capdavant del FC Barcelona, que va tenir lloc entre els anys 1978 i 2000, lamenten el seu traspàs i tenen paraules d’agraïment i record per a ell.

Pep Guardiola. “És una gran pèrdua. Va ser president del Barça durant molts anys, vull enviar una gran abraçada a la seva família. Malauradament ha mort. No hi ha res més a dir”.

Jordi Cardoner. “Va oferir al meu avi, Nicolau Casaus, després que perdés les eleccions a la presidència, entrar en la directiva. Avui se’n va un barcelonista, una persona que ha fet moltíssim pel club, i no parlo només de l’àmbit esportiu. Va començar en moments complicats i va posar sentit comú en la gestió. També va ser pioner en moltes de les eines econòmiques que avui alimenten al club, com tenir complicitats amb tercers en els ingressos, fins i tot per les apostes de l’època, les travesses, projectes avui implantats en el món del futbol”.

Joan Gaspart. “Ha mort un dels millors presidents del FC Barcelona. Joan Gamper ens va fundar i Núñez va fer un Barcelona diferent, del qual encara ens beneficiem. Sóc molt amic de la família, ho he sabut molt ràpid . Portava un temps malalt, no terminal, per això tenia l’esperança que es recuperaria. Ara ja no serveix de res lamentar-se. Només desitjar que tothom el recordi com una persona excepcional i un president excepcional”.

Xavi Hernández. “Em sap molt greu, tinc molt bon record de Núñez. Juntament amb Van Gaal, va apostar per mi i li estaré sempre agraït”.

José Maria García. “Vaig ser molt crític amb ell, però amb el temps va anar aprenent i es va doctorar en futbol. Vam tenir grans enfrontaments, però després he estat un gran amic seu. És el millor president del Barcelona des de mitjans del segle passat. D’abans, no tinc el coneixement adequat. La seva obra ha quedat”.

Guillem Amor. “La meva trajectòria en el Barça, entre el 1980 i el 1997, coincideix amb el seu mandat. Ell i la seva junta van impulsar La Masia. Era una persona discreta, que amb els jugadors mantenia una certa distància, però que quan s’havien de prendre decisions tenia l’última paraula”.

Valero Rivera. “Avui és un dia molt trist per a mi i per a molta gent que vam tenir el plaer i l’honor de conèixer i treballar al costat d’un gran. Tant com a persona com a president”.

Joan Laporta. “El meu condol als familiars de l’expresident José Luis Núñez. Descansi en pau”.

Ronald Koeman. “Molt trist per la mort de Josep Lluís Nuñez, expresident del FC Barcelona. Un gran president i un meravellós ésser humà. Descansi en pau”.

Josep Maria Minguella. “Vaig estar 15 anys negociant i discutint amb ell. Vivia amb molta intensitat, com a culer i com barcelonista. Va ser un president clau per al Barcelona: va tenir coses que no van agradar al soci, però la feina que va fer per fer gran el Barcelona i que pogués lluitar amb altres clubs, va ser clau. Va fer tres ampliacions de l’estadi sense que li costés res al soci”.

Javier Clemente. “L’estimava molt. Em va demanar l’opinió de jugadors bascos abans que arribés Cruyff. Si, el gran equip que va tenir Johan va ser obra de Núñez. No se si sóc bo o dolent, però sí que sóc legal. Ell i Santiago Bernabéu són els dos millors presidents del futbol espanyol. Gràcies a ell, el Barcelona pot presumir del que és ara”.

Antón Parera. “Em considerava un fill i jo un pare. El més important que va fer va ser enfrontar-se als poders fàctics que teníen controlat el futbol a favor d’un altre equip”.

Toni Freixa. “El barcelonisme li estarà eternament agraït per la seva obra honesta i responsable. Impossible entendre la dimensió del club sense la seva figura”.

Carles Rexach. “Va lluitar sempre perquè el Barça fos independent. Va ser visionari en aquest aspecte, evitant que la política entrés en el club. I va ser el primer president que es va ficar de ple en la gestió del club i va portar el Barça com si fos la seva empresa”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)