Barça

Adeu multitudinari

Comiat. Gent del món de l’esport, entre els quals la directiva del Barça; de la societat civil i també persones anònimes van acomiadar Josep Lluís Núñez en un funeral a Barcelona

L’expresident del FC Barcelona Josep Lluís Núñez, traspassat dilluns als 87 anys després d’una llarga malaltia, va rebre ahir al matí, a l’església de la Mare de Déu de la Bonanova, l’últim adeu de la seva família –la seva dona, Maria Lluïsa, i els seus fills, Josep Lluís i Josep Maria– i de personalitats del món de l’esport, sobretot del futbol, però també de persones de la societat civil i altres d’anònimes. El Barça va tenir una àmplia representació en el funeral de l’expresident, encapçalada per Josep Maria Bartomeu. També van assistir-hi els vicepresidents Jordi Cardoner i Jordi Mestre, a més dels directius Jordi Moix, Silvio Elías i Javier Bordas, el CEO Òscar Grau, el portaveu Josep Vives i el cap de mitjans corporatius, Toni Ruiz, entre altres.

El mandat de Núñez al capdavant del club blaugrana també va estar molt ben representant, sobretot per qui va ser la seva mà dreta i successor l’any 2000, Joan Gaspart, i els exdirectius Francesc Pulido, Josep Casals, Elisabet Cardoner, Arturo Mas-Sardá, Ramon Fusté, Carme Drópez, Rosa Valls Taberner, Josep Lluís Rovira i Amador Bernabéu i Anton Parera, gerent del club sota el mandat de Núñez. Tampoc van faltar al darrer comiat de l’expresident blaugrana el síndic del soci, Joan Manuel Trayter; el síndic de les penyes, Ramon Térmens, i els exvicepresidents Sixte Cambra, rival electoral de Núñez el 1989, i Gabriel Masfurroll, a més de l’expresident Enric Reyna.

Mentre que Joan Laporta, impulsor de la plataforma contra Núñez, Elefant Blau, i expresident del Barça entre 2003 i 2010, no va assistir ni a l’espai memorial del Camp Nou ni a la cerimònia, sí que hi van anar Agustí Benedito, membre de l’Elefant Blau, i Antoni Rovira, que va ser directiu del club amb Laporta.

Més enllà dels despatxos

La importància de la figura de Josep Lluís Núñez va quedar demostrada amb la nombrosa presència de personalitats. A més dels seus homòlegs als despatxos de les oficines del Barça, també professionals del futbol des de la gespa i la banqueta van voler acomiadar-se’n. Louis van Gaal, exentrenador blaugrana i amic personal de Núñez, no va faltar a la cita, i tampoc jugadors de diverses èpoques: Guillermo Amor, Víctor Muñoz, Ángel Alonso, Josep Maria Fusté, Ramon Alfonseda, Tente Sánchez, Patrick Kluivert, Carles Puyol, Samuel Okunowo i Steve Archibald, entre altres. De les seccions, Enric Masip i Xepkin, d’handbol, i Ferran Martínez, de bàsquet. No van faltar al comiat de l’expresident representants de grans rivals del Barça. Emilio Butragueño va representar el Madrid i Enrique Cerezo, l’Atlético, mentre que per part de l’Espanyol hi van ser els exjugadors Rafa Marañón, Fernando Molinos i Dani Solsona.

El món polític també va ser present en el funeral de Núñez. Hi van destacar l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, acompanyat de la seva dona, Marta Ferrusola; Josep Maldonado, exsenador i ex-secretari general de l’Esport, i Alberto Fernández Díaz, del PP.

DELEGACIÓ CULER

La nombrosa representació del Barça va estar encapçalada per Bartomeu

TAMBÉ ELS RIVALS

Madrid, Atlético i Espanyol també es van acomiadar de l’exmandatari blaugrana

Van Gaal: “Núñez va ser una persona fantàstica”

Marta Cabré

L’espai memorial de Josep Lluís Núñez va rebre ahir les últimes visites al Camp Nou. Una de les més il·lustres va ser la de Louis van Gaal. L’extècnic holandès, que va entrenar el Barça en dues etapes i que tenia una bona amistat amb Núñez, va recordar la figura de l’expresident blaugrana, a qui va definir com una “persona fantàstica”. “Em va donar molt marge de maniobra com a entrenador i això va ser molt important”, va explicar Van Gaal. A més de l’holandès, ahir també va ser el torn de les plantilles de bàsquet i de futbol sala del Barça, que es van fer la fotografia davant la gran imatge de l’expresident traspassat, i van escriure al llibre de condolences. Qui també va mostrar el seu condol al barcelonisme va ser la Cultural Leonesa, que a la nit va disputar el partit de tornada dels setzens de final de la copa del Rei al Camp Nou. A última hora, la família de Núñez va visitar el memorial per copsar les mostres de suport rebudes aquests dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)