Barça

El protagonista

Leo Messi

El 5è per a uns, el 1r per a molts

Poca broma amb el cinquè classificat de la Pilota d’Or. Mentre no quedin clarificats i perfectament definits els mèrits pels quals es concedeix aquest guardó, s’hauria d’atorgar pràcticament cada any a Leo Messi. Fins que pengés les botes. Perquè, si no, passen coses com el que hem vist aquesta setmana: que tothom queda perplex en descobrir que el 10 blaugrana apareix en el cinquè lloc entre els premiats en la gala de dilluns i després en el derbi d’ahir firma una nova exhibició digna del que és, l’indiscutible millor jugador del món. Quan està al seu millor nivell i amb ganes, no hi ha plantejament que el pugui aturar, per molt que Rubi, un gran entrenador, hagués dit en la prèvia que havien treballat per trobar maneres de frenar-lo.

Messi va ser l’encarregat d’obrir la llauna amb una acció que, amb el pas dels anys, ha anat perfeccionant fins a límits espectaculars: el llançament de falta. Ell mateix l’havia provocat després d’una de les seves clàssiques arrencades en què deixa enrere un munt de rivals fins que un dels quals es veu obligat a aturar-lo fora del reglament. L’execució va ser sublim. Una rosca molt precisa i prou forta per fer inútil l’estirada de Diego López. Interpretant en tot moment què necessitava l’equip, va assistir Luis Suárez i el va deixar tot sol, però el porter de l’Espanyol va aturar el xut. Va participar també en el segon de la nit. D’esquena a l’àrea espanyolista, i pràcticament caient i amb la pressió dels dos centrals de l’Espanyol, Messi va aconseguir protegir la pilota i veure Dembélé obert a la banda. La resolució del francès, també per emmarcar. El recital va continuar amb una nova assistència a Luis Suárez, que va enviar la pilota al pal, i ell també n’hi va enviar una després d’una rematada de cap en una jugada amb doble ocasió.

En la segona meitat, i amb el partit sentenciat, Messi va continuar deixant empremta en el derbi. I ho va tornar a fer en un altre llançament de falta brutal. En aquesta ocasió, encara més lluny i a l’altre escaire, malgrat que va ser menys ajustat que el primer. Era el 38è gol de falta en la seva carrera i el sisè que feia contra l’Espanyol. Diego López li va aturar un parell de gols més: el primer, en un xut en què li volia passar la pilota per sota de les cames; el segon, en una rematada de cap forçada des de dins de l’àrea. Messi ja havia marcat dos gols de falta en un sol partit, en la final de la supercopa d’Europa contra el Sevilla l’any 2015.

De nou, va quedar molt clar que els derbis motiven Leo Messi. Les seves xifres en els duels contra el rival ciutadà així ho demostren. Li ha marcat 20 gols en 24 partits en la lliga, i 3 més en els 6 enfrontaments en què s’han trobat en la copa del Rei. En la cita d’ahir, va igualar Xavi com el jugador del Barça amb més derbis, 32.

66
intervencions
7
passades de mèrit bones
1
pilota recuperada
1
assistència de gol
1
pal
5
faltes rebudes
4
rematades entre els pals
2
gols Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)