Barça

Arturo Vidal, definitivament instal·lat en el protagonisme

Canvi d’estatus. El xilè ha passat de tenir un rol residual a ser titular en quatre dels cinc últims partits oficials. Contra l’Espanyol va completar el seu primer partit sencer en la lliga

Dels emojis desafortunats en el seu compte personal d’Instagram al protagonisme amb la pilota. L’escenari d’Arturo Vidal ha canviat per complet en els últims dos mesos i mig. Lluny queda ara aquella emoticona amb el rostre enfadat publicada pel futbolista xilè el 3 d’octubre, després que el Barça guanyés de manera imperial contra el Tottenham a Wembley (2-4). Aquell dia el Barça es va exhibir a Londres, però el xilè va ser simple espectador d’aquella exhibició. Valverde li va concedir únicament tres minuts i allò va ser el detonant de la pixada fora de test més notòria d’Arturo Vidal des que va arribar a Barcelona. Aquell gest de disconformitat publicat a les xarxes socials no va agradar dins del vestidor, en especial a Ernesto Valverde. Però ni Valverde és rancorós ni Vidal és d’aquells que llancen la tovallola amb facilitat. Vidal sempre ha estat un futbolista de caràcter i precisament aquest caràcter l’ha reconciliat amb Valverde.

A principis d’octubre, just després d’aquell partit contra el Tottenham, Arturo Vidal va tocar fons. Dos mesos i mig després, el Barça torna a jugar, demà, contra el conjunt de Mauricio Pochettino, ara al Camp Nou, i la situació de Vidal ha canviat de dalt a baix. La seva titularitat contra l’equip anglès no és segura; de fet, per lògica, li tocaria descansar. L’equip ja està classificat com a primer de grup i Valverde possiblement hi introduirà canvis. I Arturo Vidal és un dels candidats a cedir pas. El xilè ha passat de tenir un rol testimonial a ser un dels futbolistes de la plantilla amb més minuts en les últimes setmanes. Com et pot arribar a canviar la vida marcar un gol contra el Madrid... Des d’aquell gol en el clàssic, Vidal és un altre.

Dissabte, contra l’Espanyol, Arturo Vidal va completar el seu primer partit de lliga de 90 minuts, el tercer amb la samarreta del Barça, comptant-hi també el partit de copa contra la Cultural jugat a Lleó i el partit de Champions contra el PSV disputat a Eindhoven. Aquest no és un fet menor. Arturo Vidal cotitza clarament a l’alça. Titular contra l’Espanyol, titular contra el Vila-real, titular contra el PSV i titular al Wanda contra l’Atlético. Quatre titularitats seguides en quatre duels importants, amb un únic parèntesi, dimecres passat en la copa, contra un segona B.

Arturo Vidal no tenia una continuïtat tan gran des del mes de març, abans de les molèsties de genoll. Amb el Bayern de Munic, a principis del mes de març d’aquest mateix any, va encadenar titularitats contra el Friburg, l’Hamburg i el Leipzig en la Bundesliga, i contra el Besiktas en la Champions. Des d’aleshores, li ha tocat conviure amb la intermitència. Però ara es torna a sentir un futbolista important. Ostensiblement millor en l’aspecte físic, Vidal ha sabut fer-se un lloc al mig del camp aprofitant el baix nivell de Coutinho i els problemes físics d’Arthur.

En el derbi va signar segurament el seu millor partit. A banda de completar els 90 minuts, els seus números van ser bons: sis pilotes recuperades i tan sols una pèrdua en tot el partit. 94% d’efectivitat en la passada i un dels homes que més dedicació van posar damunt la gespa. De les deu faltes que va cometre l’equip, quatre van ser d’Arturo Vidal. Entrega i minuts. Sumat definitivament a la causa.

CREIXEMENT

Ha estat titular en el derbi, contra el Vila-real, l’Atlético i el PSV, i en la copa va descansar

MILLORA FÍSICA

No tenia tanta continuïtat des del març (Friburg, Hamburg, Leipzig i Besiktas)

GRAN DERBI

Un dels destacats del derbi: una sola pèrdua, sis pilotes recuperades i 94% d’èxit en passades
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)