Barça

Eliminatòria tenyida de blaugrana

Copa. El Barça s’enfrontarà al Llevant en els vuitens de final, curiosament el mateix rival de diumenge en la lliga

L’últim partit del Barça com a visitant aquest 2018 serà diumenge al Ciutat de València –tancarà l’any al Camp Nou contra el Celta, el dia 22– i, curiosament, repetirà visita en el segon desplaçament del 2019. Primer, el cap de setmana del 5 i 6 de gener, el Barça visitarà el camp del Getafe en la lliga i just després anirà, de nou, a Llevant. L’equip d’Ernesto Valverde i el conjunt de Paco López van veure units ahir els seus camins en el sorteig d’aquests vuitens de final de la copa del Rei fet a Las Rozas. No hi haurà clàssic ni tampoc cap derbi català, ni andalús, ni valencià, ni basc, ni sevillà. Sí derbi madrileny. El Real Madrid tornarà a enfrontar-se a un Leganés que ja va eliminar els blancs en l’anterior edició del torneig.

El Barça jugarà el partit d’anada a fora, entre els dies 8, 9 i 10 de gener, i la tornada serà al Camp Nou la setmana següent, entre els dies 15, 16 i 17. Els dos únics equips blaugrana que quedaven en el bombo, cara a cara. “Serà una eliminatòria oberta. El Llevant és un equip que ha millorat moltíssim en les últimes temporades. Seran dos partits atractius per als espectadors”, assegurava ahir Jordi Alba, en un acte publicitari de la marca Adidas fet a Montjuïc. Alba parla amb coneixement de causa. Segur que encara recorda que precisament el Ciutat de València és l’estadi on el Barça va perdre la imbatibilitat la temporada passada, en el penúltim partit de lliga (5-4). Aquell dia, Boateng i Coutinho van marcar un hat-trick cadascun, en un partit absolutament boig. També van marcar Bardhi (2) i Luis Suárez.

El Barça ha arribat a aquesta eliminatòria després de superar la Cultural Leonesa per un global de 5-1, mentre que el Llevant va desfer-se en setzens del Lugo. Empat 1-1 en el partit d’anada i victòria 2-0 al Ciutat de València, no sense certes angúnies, ja que els gols de Coke i Dwamena no van arribar fins als últims deu minuts de partit.

L’última vegada que el Barça i el Llevant van enfrontar-se en la copa va ser en la temporada 2013/14. També va ser al mes de gener, però aleshores va ser en uns quarts de final. En l’anada, el Barça, aleshores entrenat per Tata Martino, va deixar l’eliminatòria sentenciada (1-4), amb un hat-trick de Cristian Tello i un altre gol de Juanfran en pròpia porta. I a la tornada al Camp Nou, l’equip va tornar a guanyar, aquest cop per 5-1, amb gols d’Adriano, Puyol, Cesc i un doblet d’Alexis Sánchez.

L’únic precedent d’un Llevant-Barça en els vuitens de final data de l’any 2004. Aquell Barça de Rijkaard va perdre 1-0 en l’anada, però al Camp Nou va guanyar 3-1, amb gols d’Iniesta, Saviola i Ronaldinho, i també va superar l’eliminatòria.

Si el Barça superés l’eliminatòria –a vuitens ja hi haurà VAR–, el sorteig de quarts està previst per al dia 18 de gener.

REACCIONS

Serà una eliminatòria oberta. El Llevant és un equip que ha millorat molt en les últimes temporades
Jordi Alba
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)