Barça

El Barça no volia ser utilitzat per Javier Tebas

Miami. El club va renunciar a jugar contra el Girona als Estats Units perquè no li agradava la idea que el president de l’LFP portés al TAD com a prova la carta que van signar els dos clubs

Tenint en compte que el partit contra el Girona a Miami s’havia de disputar el 26 de gener, d’aquí a poc més d’un mes, i encara no hi havia una solució, la junta directiva del Barça va decidir dilluns passat posar fi al tema i retirar la seva disposició a disputar el partit. S’ha especulat els últims dies que el club blaugrana va prendre aquesta decisió per por d’una possible sanció de la UEFA (no deixar que disputés la lliga de campions una o dues temporades) i també de la FIFA (no deixar que els jugadors blaugrana internacionals juguessin amb les seves seleccions) perquè aquests organismes no havien autoritzat el partit, punt que el Barça ha desmentit, argumentant que ni UEFA ni FIFA s’havien posat en contacte amb el club i que no havien rebut cap advertència.

Des del Barça s’explica que a banda d’una qüestió de temps (falta poc més d’un mes per a la disputa del partit), el club no volia que Tebas utilitzés el seu nom en la guerra que manté el president de l’LFP amb la federació espanyola. Tebas estava disposat a anar al TAD per obtenir el permís necessari per a la disputa del partit i volia presentar com un dels arguments favorables la carta signada pel Barça i el Girona en la qual mostraven la seva disposició a jugar el partit i en la qual veien positiva la disputa del partit. El Barça va insistir a Tebas que no volia que utilitzés el seu nom i que la disputa del partit depenia que la federació i l’LFP es possessin d’acord, però sense ser el club part.

Des del Barça s’insisteix que la seva disposició a jugar el partit no tenia cap intenció econòmica, que ho feia per una qüestió de marca, com sempre que visita els Estats Units, i que havia comunicat a l’LFP que només volia cobrar les despeses pel desplaçament i l’hotel. El Barça renunciava als aproximadament quatre milions d’euros que podia ingressar per jugar el partit i havia comunicat la seva intenció que es repartissin entre tots els equips de primera divisió.

Sobre la decisió del Barça i la posterior de Tebas de renunciar a disputar el partit a Miami es va manifestar ahir Luis Rubiales, president de la federació espanyola. “Ha estat agradable veure que el Barça ha mirat pel bé general. Ha estat coherent. Han manifestat que no volen anar a un lloc on no hi ha un mínim consens. Ha estat una decisió responsable que confirma que aquest partit no anava enlloc, com vam dir fa temps”, va dir Rubiales, que va confirmar que no hi havia cap amenaça ni per part de la UEFA ni per part de la FIFA. Rubiales també es va mostrar satisfet per la decisió de Tebas d’aturar aquí tema i no buscar una mesura cautelar. “No tenia sentit continuar. A més crec que li ha sortit bé la decisió del Barça perquè el jutge ho tenia clar.”

Les paraules de Rubiales van ser replicades poc després per Tebas, que va explicar que continuaran treballant en els jutjats per poder jugar un partit fora d’Espanya la temporada vinent: “El Barça vol continuar jugant un partit fora d’Espanya, no ha dit que no vol. El que vol és que hi hagi consens entre les institucions. També Ronaldo ha dit que el Valladolid jugaria fora, la majoria de clubs volen jugar. Continuem treballant en la línia judicial. Hem retirat la demanda cautelar, però la demanda general continua. Hem d’agrair al Barça i al Girona que hagin posat les vies, però el tren no va tan ràpid com esperàvem. Ho aconseguirem per a la temporada vinent.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)