Victòria contundent del Barça al Ciutat de València (0-5)

Piconadora. Els blaugrana, amb un Messi estel·lar, goleja el Llevant amb tres dianes de l’argentí, una de Luis Suárez i una altra de Piqué i es manté líder en solitari

El Barça ha golejat aquesta nit el Llevant (0-5), amb un hat-trick de Messi, un gol de Luis Suárez i un altre de Piqué, i es manté líder en solitari, per davant de l’Atlético de Madrid i del Sevilla.

L’equip de Valverde ha deixat el partit vist per sentència en la primera meitat, i això que els blaugrana han patit molt per contenir un Llevant intens i atrevit que els ha posat en problemes. En el minut 5, de fet, els granota ja han estat a punt de marcar, en un fort xut de Boateng que Ter Stegen ha aturat en dos temps. La rèplica l’ha protagonitzat Messi, amb un xut des de la frontal que ha sortit fora per poc (10’). L’avís no ha atemorit el Llevant, que ha seguit atacant sense descans. La millor ocasió dels locals ha arribat en el minut 33, en un xut de Boateng que s’ha estavellat en el travesser. I quan semblava que l’1-0 estava aprop, el Barça ha marcat, en una jugada que ha encetat Messi amb una diagonal. L’argentí ha posat la pilota al cor de l’àrea perquè Luis Suárez, amb una rematada al primer toc, superés Oier (35’). El gol ha fet mal al Llevant, que en una errada en la sortida de la pilota ha vist com el Barça aconseguia el segon. Busquets ha recuperat la pilota i ràpidament ha fet una passada a l’espai a Messi, que ha encarat Oier i l’ha batut per sota (43’).

Festival ofensiu

I totes les esperances del Llevant d’entrar de nou en el partit s’han anat en norris tot just començar la segona meitat, en què una altra vegada Messi, amb un xut ajustat després d’una centrada rassa d’Alba, ha marcat (47’). Amb el gol, els granota han baixat els braços, una manca d’intensitat que ha donat pas a un festival ofensiu del Barça, que ha pogut assolir un resultat d’escàndol. En el minut 55, Luis Suárez ha fallat tot sol, però tot seguit ha arribat el 0-4, en una triangulació perfecta entre Vidal, Suárez i Messi que ha finalitzat l’argentí, completant així el hat-trick. El el minut 80, Luis Suárez ha tornat a fallar un u contra u amb Oier, i poc després ho ha fet Denis. A la tercera, però, Piqué no ha fallat, completant la golejada. I abans del final, Ter Stegen s’ha afegit a la festa amb una aturada espectacular.