Barça

Ernesto Valverde

Entrenador del FC Barcelona

“De mica en mica hem anat millorant i els hem castigat”

Ernesto Valverde va sorprendre utilitzant un 3-5-2, un sistema que des d’aquella derrota contra el Real Madrid en la Supercopa d’Espanya pràcticament no havia repetit. De fet, va assegurar que el canvi de dibuix va estar totalment condicionat per la baixa de Nelson Semedo. El tècnic del Barça va explicar que fins i tot havia pensat fer servir un comodí com Rakitic o Arturo Vidal pel lateral dret, però que aleshores perdrien molta profunditat i que per això va preferir, com a mal menor, jugar amb el 3-5-2 i amb Dembélé fent de carriler. “A mi no m’agrada gaire fer-ho -el canvi de dibuix-, perquè vull donar confiança al que fem, però contra el Llevant sempre has de deixar gent per controlar els seus contraatacs. Morales es una passada de jugador i Boateng ja ens va marcar tres gols la temporada passada”, va afirmar.

Valverde va admetre que els va costar entrar en el partit però que amb el pas dels minuts van anar millorant. “Ens ha costat, l’any passat ens en van marcar cinc i havíem de controlar els seus contraatacs. De mica en mica hem controlat el joc, ells arriscaven i els hem castigat.” Un dels protagonistes del partit va ser Luis Suárez, que va obrir la llauna després d’una magnífica assistència de Messi. L’uruguaià va reaparèixer contra l’Espanyol i sembla que ja han quedat enrere les seves molèsties al genoll. “Suárez està bé. Ja la setmana passada va jugar contra l’Espanyol. Si que hem d’anar una mica de cura amb ell, però està bé. El seu rendiment és allà i salta a la vista.”

Elogis, com no podia ser d’una altra manera, també per a Leo Messi, autor d’un trio de gols i de dues assistències en el partit contra el Llevant. “Des que he arribat al Barça, la pregunta més repetida es la de posar un adjectiu a Messi. Fa jugar, fa gols, dona assistències. Gaudim-ne, és una sort que estigui en el nostre equip.”

EL SISTEMA

“Era condicionat. No m’agrada gaire fer-ho perquè vull donar confiança al que fem”

LUIS SUÁREZ

“Ja va jugar contra l’Espanyol. Ell està bé, però sí que hem d’anar amb cura amb ell”

MESSI

“La pregunta més repetida és posar-li un adjectiu. És una sort tenir-lo”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)