Barça

No n’hi ha cap com ell

Leo Messi supera les victòries de Xavi en la lliga en el partit contra el Llevant i aconsegueix el 49è ‘hat-trick’ de la seva carrera

L’argentí ha marcat 14 gols i ha donat 10 assistències des de començament de lliga

El diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans defineix com a “fer alguna cosa més bé que altres vegades, anar més enllà” el verb superar-se. Potser d’aquí a uns anys, es podria canviar la definició per “el que fa Leo Messi cada dia”. I és que sembla que el capità del Barça no es cansa de millorar els seus registres cada dia que passa. Tot i que faci de mal sentir, Messi és, òbviament, més a prop del final de la seva carrera que de l’inici, però tothom sap que és inoblidable i que alguns dels seus registres són gairebé impossibles de superar. Al Ciutat de València, el 10 blaugrana va tornar a demostrar que ell viu més enllà dels premis, dels trofeus i de l’opinió dels altres, fins i tot dels elogis que li plouen d’arreu des de fa anys.

A ell només li interessa ensenyar a tothom on millor es mou, sobre la gespa i amb una pilota als peus, que per moltes llistes que el situïn en cinquena posició en un rànquing mundial dels millors jugadors, ell està molt per sobre. Per sobre del que diguin i per sobre dels altres, de tota la resta de futbolistes amb qui comparteix generació, i fins i tot amb els qui no la comparteix. Només així es poden explicar els seus registres, que semblen inventats però que ell s’encarrega de superar cada dia. Diumenge, per exemple, es va convertir en el jugador del Barça amb més victòries en la lliga. Amb 323 triomfs –en 432 partits–, Messi va deixar enrere els registres de Xavi Hernàndez, que durant molt temps havia lluït amb orgull aquesta xifra –el terrassenc ho havia aconseguit en 505 partits–. I tot i que molts fa anys que el situen més allunyat de l’àrea perquè, diuen, s’ha de reciclar perquè els anys no passen en va, Messi aconsegueix millorar els registres que se li presentin a còpia de gols. Ho va evidenciar contra el Llevant, en què va aconseguir un altre hat-trick. Mentre hi ha futbolistes que es retiren sense haver-ne marcat cap, el millor del món n’acumula ja 49 en tota la seva carrera, 43 dels quals defensant l’escut del Barça.

Gols i gols i més gols

Amb els tres que va fer al Llevant, Leo Messi s’assegura tancar un nou any amb més de 50 gols. Ho ha aconseguit vuit vegades en els últims nou anys naturals, i l’únic cop que no va arribar a aquesta xifra, el 2013, en va marcar 45. La capacitat golejadora de l’argentí està fora de dubte, però la grandesa de Messi és que va més enllà. De fet, aquesta temporada, abans d’arribar a l’aturada nadalenca, Messi ja ha arribat als dos dígits en gols (14) i en assistències (10) en la lliga espanyola, i és el primer futbolista de les cinc grans lligues que ho aconsegueix. La incidència del capità blaugrana en l’atac del Barça és evident –aquesta temporada, només en tres partits no ha fet o ha donat cap gol– però per si calia una altra mostra, en la victòria per 0-5 contra el Llevant ell va fer tres gols i en va donar dos més, a Piqué i Luis Suárez. Precisament, entre Messi i l’uruguaià han aconseguit 25 gols en la lliga, una xifra a la qual només arriben tres equips: Sevilla, Celta i Llevant.

Per tot plegat, a Ernesto Valverde se li acaben les paraules per valorar, partit rere partit, l’actuació de Messi, tal com va admetre després del triomf al Ciutat de València. Els companys, els rivals –com Ibai Gómez, de l’Alavés–, l’afició, les llegendes, els mitjans... Tothom es rendeix a Leo.

LES XIFRES

49
‘hat-tricks’
ha marcat Leo Messi en tota la seva carrera com a professional, 43 dels quals els ha fet amb la samarreta del Barça.

LES FRASES

323
victòries
en la lliga ha aconseguit l’argentí, que supera Xavi com el jugador del Barça amb més triomfs en la competició estatal.
Em sembla impossible que a algú Messi no li sembli el millor
Ibai Gómez
Continua fent el que feia quan era un nen. Millora dia a dia. És el millor i és molt professional
Guillermo Amor
Ja no sé què dir de Messi. És la pregunta més repetida des que vaig fitxar pel Barça. Tenim la sort que està amb nosaltres
Ernesto Valverde
El que volem és gaudir d’ell i que ell gaudeixi, com de Luis Suárez. Ells s’encarreguem de decidir
Ivan Rakitic
Fa coses que, pràcticament, no estan a l’abast de ningú avui dia. No s’hi pot fer res
Paco López

Avui rebrà la cinquena Bota d’Or a Barcelona

Si Leo Messi té una vitrina per a tots els seus trofeus, ha de ser una vitrina molt gran. De fet, segurament ha de ser una habitació sencera, perquè de premis, Messi en té un munt. Si fa unes setmanes rebia un nou trofeu Pichichi, avui serà el torn de la Bota d’Or. Serà la cinquena vegada que l’argentí aconsegueix el trofeu al màxim golejador de les lligues europees. La va guanyar gràcies als 34 gols que va aconseguir en la lliga 2017/18, i la podrà tocar avui a la gala que se celebrarà a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm a partir de dos quarts de dues del migdia. Serà la cinquena vegada que el de Rosario s’endú a casa el trofeu –ja la va guanyar les temporades 2009/10, 2011/12, 2012/13 i 2016/17– i desfà l’empat que tenia amb Cristiano Ronaldo, que en té quatre. La temporada passada, Messi es va imposar a dues estrelles de la Premier com Mohamed Salah, que va fer 32 gols amb el Liverpool, i a Harry Kane, que en va marcar 30 amb el Tottenham.

Aquesta temporada, Leo Messi tornarà a lluitar per aconseguir la Bota d’Or, i porta un bon ritme. Amb 14 gols, és ara mateix el cinquè classificat en la classificació que lidera Liliu (Nomme Kalju: 31 gols, 31 punts), seguit de Zakaria Beglarishvili (Flora Tallinn: 30 gols, 30 punts) i Paulinho (BK Hacken: 20 gols, 30 punts).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)