Barça

Umtiti vol reincorporar-se el proper 30 de desembre

Lesionats. El defensa francès ha traslladat als serveis mèdics del FC Barcelona que la seva recuperació està anant bé i que vol tornar a finals d’any. Els doctors l’examinaran quan torni

Samuel Umtiti manté la seva negativa a operar-se i així ho ha comunicat als responsables esportius i mèdics del FC Barcelona. El defensa francès té previst reincorporar-se a la feina amb el grup el proper 30 de desembre, segons una informació del periodista Javi Miguel del diari As. Ho faria després de mantenir una reunió amb els tècnics i els doctors del primer equip, que hauran de fer una valoració de l’estat del seu genoll. Umtiti els ha assegurat que cada dia que passa està millor del seu genoll, una manera de tranquil·litzar-los tenint en compte que des del primer moment la voluntat dels metges es que passés per la sala d’operacions per posar fi als seus problemes al cartílag malgrat que això implicava estar prop de cinc mesos de baixa. Però entenien que era la millor solució per intentar deixar enrere un problema que porta arrosegant des de la temporada passada.

El defensa francès es a Doha des del passat 2 de desembre. Hi va viatjar uns dies després de no entrar en la convocatòria pel partit de champions contra el PSV. Abans de l’entrenament a terres holandeses va notar unes molèsties al seu genoll i va preferir no forçar. Havia reaparegut contra l’Atlético de Madrid al Wanda Metropolitano després d’estar dos mesos aturat per aquest mateix problema. Al setembre ja no es va voler operar i va optar per intentar regenerar el seu cartílag amb cèl·lules mare però el tractament no va funcionar. Per segon cop, va refusar la intervenció i va marxar a Qatar, on ha estat treballant de valent en el centre especialitzat en medicina esportiva, Aspetar. Ho ha fet sota la supervisió dels serveis mèdics del Barça, malgrat que el doctor que va viatjar juntament amb ell ja ha tornat cap a Barcelona. Segons la informació, Umtiti està treballant molt dur, amb jornades de fins a quatre hores.

Vol evitar passar per la sala d’operacions perquè sap que això significaria dir adéu a la temporada i perdre’s els partits més importants. Està convençut que aquest cop el tractament conservador funcionarà i que esquivarà definitivament haver-se d’operar i que podria jugar amb regularitat fins el final de l’exercici. El club blaugrana, de moment, està disposat a donar-li una nova oportunitat però si torna a recaure vol que llavors si que s’operi. Una tercera negativa seria molt difícil d’entendre.

TREBALLA DUR

El central francès, a Doha des del 2 de desembre, fa jornades de fins a quatre hores

Només ha jugat vuit partits aquest curs

En condicions, Samuel Umtiti es un dels jugadors indiscutibles en l’onze inicial del Barça. Així ho entén Valverde, que no va dubtar en fer-lo sortir d’inici contra l’Atlético de Madrid poc després de rebre l’alta mèdica. Aquesta temporada, el defensa francès ha disputat un total de 7 partits de lliga -559 minuts- i només un de la champions. No va jugar en la Supercopa ni ha debutat en la copa del Rei.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)