Barça

Perfil

Jeison Murillo

Somnis d’infància dalt d’una bicicleta

Criat en un barri humil de Colòmbia, Murillo ha trobat en el futbol sortida a un futur incert. L’ostentació de l’elit no li ha fet oblidar les arrels

Ell i els seus dos germans, de petits, recorrien els carrers de Cali damunt de la mateixa bici per anar a jugar a futbol

Han passat molts anys, Murillo és ara tot un home, casat i pare d’una nena de poc més d’un any. Un central consagrat que sap què és vestir amb orgull la samarreta de la selecció tricolor. El futbol ha estat sempre el seu somriure. Ha après a conviure amb l’elit i l’ostentació, però quan se situa davant del mirall i tanca els ulls encara recorda a aquell nen petit, prim i malgirbat, criat en un barri marginal de Colòmbia, que va trobar refugi en la pilota. La història de Jeison Murillo és una història de superació. Com ell, molts nens del barri Andrés Sanín de la Sultana del Valle conceben el futbol no només com una diversió i un esport, sinó com una sortida dolça a un futur incert. Però pocs toquen el somni amb les mans. Murillo és una de les poques excepcions. Experiència a la Serie A amb l’Inter, a LaLiga i a la Champions amb el València, i internacional per Colòmbia. Als seus 26 anys, Jeison Murillo és avui dia un futbolista d’elit, que ha palpat el futbol europeu i ha vist com el València exercia l’opció de compra que tenia sobre ell i abonava 12 milions d’euros al conjunt neroazzuro. Una quantitat molt important de diners. Inimaginable segurament fa uns quinze anys enrere o més, quan recorria amb bicicleta els carrers de l’orient de Cali per anar a jugar a futbol. Ell i els seus dos germans John i Júnior, damunt de la mateixa bicicleta. Un assegut al manillar; un altre, a la barra superior del quadre, i el tercer, l’afortunat, assegut al seient i pedalant. No hi havia més diners. De fet, la bicicleta va ser un regal del fill gran de Prudencio Viveros, el pare esportiu de Murillo i tota una institució en les categories inferiors del Deportivo de Cali. Era un trajecte de poc més de quinze minuts. Des del barri Compartir II, on va néixer Jeison, fins al barri Andrés Sanín, on hi havia la pista de futbol més propera. Allà, d’aquella pista de ciment han sortit noms com els del mateix Murillo, Germán Mera, o Cristian Zapata, futbolista del Milan des de fa set temporades. Murillo és un home d’arrels. Sempre que la seva agenda futbolística li ho permet, torna al barri on es va criar, per reconciliar-se amb el seu passat.

Ara, el destí l’acosta al Camp Nou. Sona amb força com a reforç blaugrana en aquest mercat d’hivern. Fitxatge d’urgència per pal·liar els buits de Vermaelen i Umtiti al centre de la defensa. No compta per a Marcelino. De fet, ha jugat només 14 partits en l’últim any sumant el València i la selecció. Els seus problemes físics, i també de pes, el van deixar fora del mundial de Rússia, i ara un possible salt al Camp Nou el podria reconciliar amb la seva professió. Format en les categories inferiors del Deportivo de Cali, Murillo va fer el salt a Europa a través de la família Pozzo. Primer a l’Udinese, i després al Granada en forma de cessió. Després, cessió al Cadis i cessió a Las Palmas, per acabar tornant a Granada el 2013. Després del seu pas per la segona B i la segona A, el 2013 va debutar a primera contra l’Osasuna. Dos anys més tard, l’Inter pagava 8 milions pels seus serveis. Amb el València només ha jugat tres partits oficials aquesta temporada, un en la lliga contra el Celta, un en la copa contra l’Ebro i un en la Champions contra la Juve. Ell és l’home que va provocar l’expulsió de Cristiano Ronaldo en l’última visita del portuguès a Mestalla coincidint amb el seu debut a Europa amb la vecchia signora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)