Barça

“Necessitem una base perquè els del filial puguin entrar”

Convençut. Valverde defensa la incorporació de Jeison Murillo, diu que no sap quan podrà tornar a jugar Samuel Umtiti i demana “no fer demagògia” amb la gestió dels joves del Barça B

Ernesto Valverde es va mostrar satisfet pel fitxatge de Jeison Murillo, el nom més pronunciat en la roda de premsa prèvia al partit d’aquest vespre contra el Celta. El tècnic va justificar la incorporació del colombià perquè l’equip està “en un moment delicat” pel que fa als centrals i, tot i que diu que se’ls té en compte, amb els centrals del Barça B no en té prou. “Fins ara hem jugat amb dos centrals i ho hem gestionat bé, però en necessitem tres o quatre. Els del filial poden venir, i vindran, però necessitem una bona base perquè puguin anar entrant”, va assegurar Valverde, que demana “no fer demagògia” amb la gestió del planter. “No podem jugar amb quatre defenses del Barça B”, avisa Valverde, que creu que “els del filial necessiten una mica de temps per assentar-se, i llavors que tinguin espai perquè vagin entrant en el primer equip”. En aquest sentit, va dir que inscriuran Wagué perquè pugui pujar de tant en tant. Valverde, però, té clar que “el millor espai és que juguin en el filial, que demostrin coses i que pugin a segona”.

Per Valverde, de fet, l’arribada de Murillo no fa descartable que homes del filial puguin ajudar el primer equip quan calgui, però defensa la decisió de fitxar, i celebra la solució que ha trobat el club. “La idea era que pogués jugar immediatament, que conegués el futbol europeu a un nivell alt”, afirma el Txingurri, que diu que “els fitxatges els fa el Barça” però admet que va demanar que el jugador fitxat tingués experiència en el futbol europeu: “Per a mi és fonamental, perquè tenim moltes competicions en pocs dies i no podem fer proves.” Valverde és conscient de la inactivitat de Murillo, però reconeix que “s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies” a l’hora de buscar un reforç: “Si haguéssim tingut 100 milions d’euros per fitxar un supercrac que hagués estat jugant, les circumstàncies haurien estat diferents.” El central colombià arriba per la poca fiabilitat del físic de Thomas Vermaelen i per la incògnita sobre el genoll de Samuel Umtiti, que s’està recuperant a Doha i que tornarà la setmana que ve. Valverde, però, diu que no sap quina serà l’evolució del francès. “Està en contacte amb els serveis mèdics i vindrà uns dies, però no sabem si haurà de tornar a marxar o no, ni quan podrem comptar-hi”, va afirmar.

Compte amb el Celta

Valverde, que va recordar que Murillo “no pot jugar contra el Celta”, espera tancar l’any amb un triomf que els permeti marxar de vacances amb la feina feta. “És un partit important per moltes raons. És un rival que acostuma a fer bons partits contra nosaltres i a qui l’any passat no vam poder guanyar aquí, a casa, però també perquè volem tancar l’any, com a mínim, mantenint l’avantatge respecte dels rivals i per donar una alegria a l’afició. És important marxar contents”, va dir el tècnic.

MURILLO

“És fonamental que conegui el futbol europeu, perquè no podem fer proves”

UMTITI

“Vindrà, no sabem si haurà de tornar a marxar o no, ni quan podrem comptar-hi”

“Coutinho ens ajudarà molt”

Philippe Coutinho té la plena confiança del seu entrenador, segons es desprèn de les paraules d’Ernesto Valverde cada cop que se li pregunta pel paper del futbolista brasiler en l’equip. “Les dinàmiques són cícliques. En alguns moments ha jugat Dembélé, en alguns moments ha jugat Coutinho, tot i que aquí sempre es parla més del que no juga. Però tinc molt clar que Coutinho ens ajudarà molt aquesta temporada”, va afirmar el tècnic blaugrana.

“Hem d’estar sempre atents al mercat”

Ernesto Valverde no es va voler mullar sobre si el fitxatge de Jeison Murillo seria l’únic moviment que viuria la plantilla del Barça durant aquest mercat d’hivern. “Seria el primer entrenador a tancar mercat abans que comenci”, va ironitzar el tècnic blaugrana, que va assegurar: “En principi començarem amb el que tenim.” Però va dir que el club estarà pendent del que passa a fora. “Hem d’estar sempre atents a què passa en el mercat, perquè els alters equips estan pendents de nosaltres i nosaltres també ho hem d’estar.” “No puc tancar res perquè no sé com aniran les coses, que canvien molt de pressa”, va sentenciar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)