Barça

Els últims deures de l’any

El Barça rep el Celta amb l’objectiu de marxar de vacances encadenant el quart triomf en la lliga i reforçant el lideratge

Els gallecs van ser l’únic equip que no va perdre contra els blaugrana en la lliga passada

Valverde recupera Semedo però encara no Sergi Roberto ni Malcom. Chumi i Miranda completen la llista i Munir no hi és

L’última jornada del 2018 ha arribat i, com l’any passat –aleshores gairebé va sentenciar la lliga guanyant al Bernabéu–, el Barça l’afronta instal·lat al capdavant de la classificació i amb el clar objectiu de reforçar la seva condició de líder. Per fer-ho, i mantenir com a mínim l’avantatge de tres punts amb els seus dos immediats perseguidors, l’Atlético de Madrid i el Sevilla, i ampliar de manera provisional la distància amb el Madrid a 8 punts –els blancs afronten també avui la final del mundial de clubs i no recuperaran la jornada pendent, a Vila-real, fins al 3 de gener–, els de Valverde hauran de derrotar al Camp Nou un dels equips que més problemes els va donar la temporada passada, com és el Celta (18.30 hores, BeIN La Liga). I és que els gallecs van esgarrapar un punt en els dos duels de lliga (2-2 a Barcelona i 1-1 a Vigo) –l’únic rival que el Barça no va poder derrotar en el campionat– i també van empatar en l’anada de copa dels vuitens de final a Balaídos, si bé en la tornada, a l’estadi, els blaugrana els van passar per sobre amb un contundent 5-0. Unzué era el tècnic d’aquell Celta, que fa poc més d’un mes va destituir Antonio Mohamed, rellevat pel portuguès Miguel Cardoso, que ha recuperat alguns jugadors oblidats com Jozabed o l’exblaugrana David Costas, i amb 7 punts sumats de 12 possibles ha acostat l’equip, el tercer més golejador de la lliga (28 dianes), a les places europees.

Tant pels precedents recents com perquè el Celta té jugadors de molta qualitat –Iago Aspas i Maxi Gómez formen una de les parelles més perilloses del campionat, amb 18 gols entre tots dos–, el Barça farà bé de no refiar-se’n, tot i travessar, això sí, un dels millors moments de la temporada, amb tres victòries seguides en la lliga –dues d’aquestes contundents, en el derbi i diumenge passat al Ciutat de València–, en les quals, a més, ha aconseguit deixar la porteria a zero. És el primer cop, de fet, des de començament de temporada, que els blaugrana no encaixen gols en tres partits seguits de lliga. La d’avui, doncs, serà una altra ocasió per posar a prova aquesta solidesa, que va ser clau la temporada passada i que els blaugrana semblen haver recuperat ara. En defensa, això sí, cosa que ja no és novetat, les peces estan gairebé comptades, ja que Valverde, que dijous rebia un regal de Nadal avançat amb la cessió de Jeison Murillo, només té disponibles dos centrals, Piqué i Lenglet, després que Vermaelen es lesionés contra el Llevant. El Txingurri sí que recupera, però, Semedo per al lateral dret, però encara no Sergi Roberto ni Malcom, tot i que ahir van tornar a completar l’entrenament amb el grup. Chumi i Miranda, del filial, completen la llista, on l’única absència per decisió tècnica és la de Munir.

Amb una setmana sencera per preparar aquest partit i tenint en compte que l’equip no reprendrà la competició fins d’aquí a quinze dies, a Getafe, tot fa preveure que Valverde apostarà per un onze de gala, tot i que hi ha algunes incògnites. Una, saber si mantindrà Arturo Vidal a l’onze –el xilè s’ha guanyat la titularitat a còpia de bones actuacions– o si amb Arthur ja recuperat i que va jugar uns minuts a València, es decantarà pel brasiler, buscant tenir més el control. L’altra, si Dembélé continua sent la tercera punxa del trident, al costat de Luis Suárez i Leo Messi –contra el Llevant les circumstàncies van obligar el francès a fer de carriler dret– o si recupera Coutinho, que està perdent pistonada i ha estat suplent en les dues últimes jornades. Messi, per cert, abans del partit oferirà a l’afició blaugrana la seva cinquena Bota d’Or, que va rebre aquest dimarts pels 34 gols de la lliga passada.

Pel que fa al Celta, Cardoso no podrà comptar amb el lesionat Mathias Jensen ni amb el sancionat Juncà al lateral esquerre, que serà rellevat per Mazán. Per decisió tècnica han quedat fora de la llista Emre Mor, Roncaglia i Junior Alonso, a més de Radoja, que no ha jugat per ordres de la directiva, ja que acaba contracte i no vol renovar.

PROVA A LA SOLIDESA

El Barça encadena tres jornades amb la porta a zero, però rep el tercer equip més golejador

INCÒGNITES

Com l’últim partit, Arturo Vidal i Arthur es disputen un lloc i Dembélé i Coutinho, un altre

PRÈVIA AMB PREMI

Abans del duel Messi oferirà al públic la seva cinquena Bota d’Or, rebuda dimarts

Inauguració de les activitats de Nadal

X.S.

Com és habitual durant les festes nadalenques, l’esplanada del Camp Nou acollirà aquests propers dies diferents activitats dirigides als més petits, que avui, a partir d’un quart de sis de la tarda, quedaran inaugurades amb l’entrega dels premis de la XIV Mostra de Nadales Blaugrana. L’acte estarà amenitzat pels membres del Teatre Petit Romea, que representaran una mostra de l’espectacle Un conte de Nadal, el Musical, i pel grup de percussió Brincadeira. A més, la festa d’inauguració culminarà amb una xocolatada popular per a tots els assistents.

Cardoso: “No som el Betis. Ells tenen el seu tipus de joc i nosaltres, el nostre”

X.S.

Per a Miguel Cardoso, el d’avui serà el seu primer enfrontament contra el Barça. “Naturalment serà difícil, com per a qualsevol equip. Hem d’estar a un gran nivell i jugar al límit, tant en l’aspecte individual com en el col·lectiu”, assegura Cardoso, que també explica alguns dels trets que vol veure en el seu equip: “Espero que puguem competir cada partit amb la convicció que el podem guanyar. S’ha de tenir respecte; arribem a un camp molt gran, però el respecte és competir com els millors i mostrar les nostres capacitats.” El portuguès afirma que també serà clau “comprendre tots els moments del partit, ja que contra el Barça hi haurà moments de defensa baixa, de pressió alta, de possessió...”, i avisa que no es pren el partit del Betis al Camp Nou com a referència: “No som el Betis. Ells tenen la seva manera de jugar i nosaltres, la nostra, i a més, no tenim el seu temps de treball.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)