Barça

“El Barça és la porta més gran que se’t pot obrir”

Jeison Murillo diu que arriba al Camp Nou per complir un somni i amb la voluntat de demostrar la seva vàlua

El colombià, cedit fins al juny, és conscient que el seu fitxatge respon a les urgències de l’equip a l’eix. Té sis mesos per convèncer Valverde

“Estic molt feliç. Estar avui aquí és complir un somni. Tots sabem què significa vestir aquesta samarreta. El Barça és la porta més gran que se li pot obrir, a un futbolista. Agraeixo a Déu que em brindi aquesta oportunitat. Estic vivint un cúmul de sensacions en aquests primers dies, però suposo que el meu somriure plasma bé quins són els meus sentiments ara mateix. Jugar en el FC Barcelona és un orgull.” Paraules de Jeison Murillo d’ahir en la seva presentació oficial com a nou futbolista del Barça. Feliç i neguitós a parts iguals. Com un nen entremaliat, expectant davant l’arribada imminent dels Reis Mags. Pel central colombià, fitxar pel FC Barcelona ha estat un regal anticipat i inesperat. De l’ombra en què l’havia submergit Marcelino en el València a la mà que li allarga Ernesto Valverde. Murillo abandona l’ostracisme que li ha tocat viure en els últims mesos a Mestalla per aterrar al millor club del món, i el Barça i Valverde per fi tenen una alternativa fiable a Piqué i Lenglet. Tothom content.

Jeison Murillo, que té contracte amb el València fins al 2022, signa amb el Barça fins al juny del 2019. Cessió de sis mesos, amb una opció de compra de 25 milions d’euros. La solució d’emergència per cobrir el buit dels lesionats Umtiti i Vermaelen. Un fitxatge condicionat clarament pel context i la infermeria.

Nascut a Cali (Colòmbia) ara fa 26 anys, Murillo serà el 43è futbolista de la història amb connexió València-Barça i serà també el segon colombià que vesteix la samarreta blaugrana, després de Yerry Mina. Precisament Mina va marcar dimecres el seu primer gol en la Premier en la victòria de l’Everton contra el Burnley per 1-5, en la tradicional jornada del Boxing Day a Anglaterra. L’actual futbolista de l’Everton ha explicat a Murillo què es trobarà a Barcelona. “Som molt amics, amb en Yerry. Lògicament m’ha donat alguns bons consells i m’ha explicat com és el club. Espero que tot vagi bé.” “També he parlat amb Valverde. M’ha dit que està content pel meu fitxatge, i jo espero poder demostrar-li que ni ell ni el club s’han equivocat amb aquesta decisió. He estat l’escollit i espero poder aportar la meva experiència en la lliga i ajudar l’equip a aconseguir els seus objectius”, afegia.

El Deportivo Cali, l’Udinese, el Granada, el Cadis, Las Palmas, l’Inter, el València i, ara, el Barça. Vuit clubs en el seu currículum i sis mesos per intentar demostrar l’encert o no del seu fitxatge. Murillo arriba al Barça com a pedaç. Solució d’urgència amb data de caducitat de mig any. Té sis mesos per demostrar la seva vàlua com a futbolista: “Espero poder demostrar el meu nivell com a futbolista durant el temps que estigui aquí, independentment del temps que sigui al final. Lògicament m’agradaria seguir un cop acabi la cessió. He estat en molts clubs. Sempre en línia ascendent. I ara espero complir aquí, en el Barça, i poder oferir el millor de mi.”

Nascut només set dies després de la primera copa d’Europa de Wembley 92, per a Jeison Murillo jugar en el Barça sempre ha estat un somni. També compartir vestidor amb una figura com Leo Messi. “Tots sabem què significa Messi per al futbol. És una sort estar en el seu equip. La veritat és que en general es veu un grup sa. El poc temps que he pogut compartir de moment amb ells m’han demostrat que hi ha un gran ambient”, assegurava.

A València, entre la premsa, es parlava que Murillo podria arribar passat de pes. Però el jugador va superar amb èxit les proves físiques i mèdiques, i ell mateix diu que està en perfectes condicions: “La meva situació en el València era la que era, però sempre he actuat com un professional i vaig entrenar-me bé. Lògicament competir no és el mateix que entrenar-se, però estic amb un bon to físic.”

Éric Abidal, per cert, confirma que el jugador podrà jugar contra el València el cap de setmana del 2 i 3 de febrer si Valverde ho creu oportú, perquè en el contracte no figura la coneguda “clàusula de la por”. També podria jugar contra el conjunt de la capital del Túria en el cas d’un hipotètic encreuament en la copa del Rei.

25

milions d’euros

si el Barça al final exercís l’opció de compra

EL PROTAGONISTA

Estar aquí és complir un somni. Tots sabem què significa vestir aquesta samarreta

TRAJECTÒRIA

Som molt amics, amb en Yerry. M’ha donat algun consell i m’ha explicat com és el club
Jeison Murillo
8
clubs
com a futbolista professional (Deportivo de Cali, Udinese, Granada, Cadis, Las Palmas, Inter, València i Barça).

Murillo hereta el dorsal 17, un número lligat a molts fiascos

Jeison Murillo lluirà el dorsal 17. Oficial. Ell mateix va revelar la incògnita quan va visitar ahir la FCBotiga del Camp Nou a primera hora del matí i va ensenyar la seva samarreta a les càmeres. De fet, el central colombià ja la va lluir quan va saltar també a la gespa a saludar els seus compatriotes i altres aficionats culers presents a la grada. El número 17 ara estava lliure. No és un número amb gaire litúrgia al seu voltant. L’han lluït homes com ara Amunike, Bogarde, Petit, Christanval, Mendieta, Van Bommel, Giovani dos Santos, Pedro, Song, Munir i Paco Alcácer. De tots aquests noms, només Pedro ha tingut realment transcendència en l’aspecte esportiu en el Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)