Barça

Iniesta diu adeu al Barça

El capità, que va posar el rumb cap al Japó, va decidir deixar el Camp Nou després de setze temporades al primer equip i d’haver guanyat 32 títols

Andrés Iniesta va seguir el camí d’altres futbolistes que han format part del millor Barça de la història, com Puyol, Valdés o Xavi, i va deixar el club de la seva vida a final de la temporada 2017/18. El de Fuentealbilla anunciava amb llàgrimes als ulls el 27 d’abril el que havia deixat de ser un secret feia setmanes, que deixava el Barça, el club al qual havia arribat amb només dotze anys i després de setze temporades al primer equip. El capità, que amb el curs ja iniciat havia renovat el contracte de per vida però amb una clàusula que establia que ell havia de decidir a final de cada curs si continuava o no, explicava que ja no es veia amb força per continuar jugant al màxim nivell. “Sent honest, la meva etapa al Barça acaba aquest any. El club es mereix el millor de mi, i en el futur més proper no li podria donar el millor”, explicava el manxec com a raó principal de la seva decisió. Iniesta deixava el Barça amb 32 títols guanyats: nou lligues, sis copes, quatre Champions, set supercopes d’Espanya, tres mundials de clubs i tres supercopes d’Europa. I ho anunciava dies després de fer una autèntica exhibició individual i col·lectiva en la final de copa contra el Sevilla. Aquell dia, tot i no haver anunciat encara la seva decisió, va rebre ja el primer homenatge de l’afició i també dels seus companys. Iniesta va fer un gran gol, tot l’equip –que sí que sabia ja quina era la decisió del capità– li va brindar una enorme actuació coral i el tècnic, Ernesto Valverde, el va substituir a pocs minuts del final perquè recollís el reconeixement de les dues aficions, que el van acomiadar dempeus i entre aplaudiments i càntics.

Va ser aquell el primer homenatge dels molts que va rebre Iniesta des que va anunciar el seu adeu fins que va acabar la competició. Va ser reconegut com el gran futbolista que és a tots els camps i especialment al Camp Nou. La directiva blaugrana li va preparar un espectacular acte de comiat i el jugador es va poder acomiadar de l’afició aixecant el títol de lliga contra la Real Sociedad en l’últim partit del campionat.

Dies després i abans d’incorporar-se a la concentració de la selecció espanyola per disputar el seu últim mundial a Rússia, Iniesta va anunciar quin seria el seu destí. En un principi, el manxec havia d’anar a jugar a la Xina, però va acabar fitxant pel Vissel Kobe del Japó, club que és propietat de Rakuten, l’empresa que patrocina la samarreta del Barça. Amb 34 anys, Iniesta va disputar 14 partits en el campionat japonès, en què va marcar tres gols i va donar tres assistències.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)