Barça

L’últim comiat al president Núñez

El 3 de desembre passat va traspassar als 87 anys i després d’una llarga malaltia el president que més temps ha estat en el càrrec, 22 anys

El 3 de desembre passat va morir als 87 anys i després d’una llarga malaltia Josep Lluís Núñez, el president més longeu en la història del FC Barcelona perquè va ocupar el càrrec durant 22 anys ininterrompudament. És, sense cap mena de dubte, una de les notícies d’aquest 2018 que estem a punt d’acomiadar. Amb ell, possiblement, va desaparèixer l’últim president d’una època molt representativa del futbol espanyol. Les mostres de condol no es van fer esperar i el FC Barcelona va organitzar un comiat a l’altura de tot el que va representar. Es va instal·lar un memorial al Camp Nou per on durant dos dies van desfilar un munt de personalitats del món de l’esport, de la societat civil de Catalunya i també milers de seguidors barcelonistes que van voler donar-li l’últim adeu. I durant dos partits al Camp Nou es va guardar un minut de silenci.

Amb llums i ombres en la seva gestió, la figura de Josep Lluís Núñez passarà a la història del club blaugrana per haver estat el president que va posar els fonaments del Barça actual. Amb ell, l’entitat va fer un salt en totes les vessants; esportivament, econòmicament i socialment. Durant els 22 anys del seu mandat, el Barça va conquerir un total de 176 títols (140 dels quals oficials) en el còmput global de totes les seccions professionals del club (65 títols la secció d’handbol, 43 la d’hoquei sobre patins, 35 la de bàsquet, 29 la del primer equip de futbol, tres la del futbol sala i un títol la del futbol femení). La seva millor decisió esportiva va ser el fitxatge de Johan Cruyff com a entrenador. Fent tàndem amb el tècnic holandès es crearia el llegendari Dream Team, l’equip que va aixecar la primera copa d’Europa, el 20 de maig del 1992 a Wembley. La seva relació, però, acabaria com el rosari de l’aurora, deixant el club dividit entre nuñistes i cruyffistes. Una divisió que avui dia encara dura. També va mantenir diferències amb alguns jugadors, i el Motí de l’Hesperia va ser un dels pitjors moments en els seus 22 anys de mandat.

Els seus últims anys estan marcats pels seus problemes amb la justícia, ja que es va provar que va subornar inspectors d’Hisenda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)