Barça

“El meu futur en el Barça? Mai penso en el llarg termini”

Satisfet. Valverde lloa el primer tram de temporada que ha signat el seu equip i es mostra optimista amb el que ve ara, en considerar que el Barça es troba en una situació privilegiada per lluitar per tots els títols

Ernesto Valverde va fer ahir balanç del primer tram de la temporada en una extensa entrevista a Barça TV en què va lloar el paper dut a terme pel seu equip fins ara i en què es va mostrar optimista de cara al que espera d’un 2019 que el Barça enceta en una situació privilegiada. “En les primeres parts de les temporades no guanyes res, però sí que pots perdre possibilitats de fer-ho. El curs passat, per exemple, vam deixar la lliga molt ben encarrilada. El meu balanç és positiu, ja que som primers en la lliga, vam passar a vuitens de la Champions com a primers i estem a la copa, tot i que no oblido que també hem fet mals partits”, va afirmar Valverde, que per encetar el balanç va emfatitzar la importància d’haver pogut encetar la pretemporada amb tres dels quatre fitxatges des de l’inici, una situació que no es va donar en el seu primer estiu. “Vaig poder tenir amb mi tres dels quatre fitxatges des de l’inici i als jugadors del filial, i això em va anar molt bé perquè es poguessin adaptar ràpidament”. El Txingurri, a més, va lloar les quatres cares noves de l’estiu, a les quals s’ha afegit ara Murillo. “Lenglet ja coneixia la lliga, però els problemes que hem tingut en la defensa l’han convertit en indispensable i ell ha respost. Arthur venia d’un futbol diferent, però ha encaixat a la perfecció. Malcom potser ha participat menys per culpa de les lesions, però té un gran futur, mentre que Arturo Vidal ha rendit com esperàvem”, va afirmar Valverde, que va remarcar la importància del fitxatge del xilè. “És un cas semblant al de Paulinho. Arriba i la gent dubta, però és important perquè té unes característiques contràries a les de la resta de jugadors. Ens faltava un futbolista que vagi endavant en la pressió, que lluiti per tot... i això és precisament el que aporta Vidal.” Valverde, a més, es va mostrar encantat amb el fitxatge de Murillo, un jugador amb experiència en la lliga que aterra al Camp Nou per solucionar la manca d’efectius per culpa dels problemes físics d’Umtiti i Vermaelen.

El compromís de Messi

Bona part de l’entrevista es va centrar en els noms propis de l’equip, respostes en què Valverde, d’una manera pausada i tranquil·la, va poder analitzar la importància d’alguns dels seus jugadors. I és clar, el primer de la llista va ser Messi, del qual va voler destacar el seu compromís. “Realment, de Messi ja fa temps que no em sorprèn res. El que més ressalto d’ell és el seu grau de responsabilitat. Per això s’aguanta molèsties físiques, si es lesiona vol reaparèixer el més aviat possible... Això requereix molta força mental. No havia vist mai un competidor com ell.” El Txingurri, a més, va destacar la gran connexió que hi ha entre l’argentí i Luis Suárez, “unes afinitats clau en els equips”, va refermar la seva confiança en Coutinho i va emfatitzar l’enorme nivell de Dembélé, un futbolista diferent. “El futbol no només és fer-se passades de pilota, ja que al final falta que un driblador tingui la valentia i la capacitat de marcar les diferències. Dembélé té un talent enorme, i el que volem és veure-ho al camp.” I Valverde també va tenir unes paraules per a Piqué, de qui va destacar la seva fredor per conviure amb tot el que es diu d’ell fora dels rectangles de joc. “Està fent una gran temporada. Ell és l’únic central dret i està responent a un nivell altíssim. És cert que moltes vegades fa parlat molt fora del camp, però això, contràriament a altres persones, no l’afecta en absolut.”

La copa bufona i desitjada

No és cap secret que tot el barcelonisme du clavat al cor el desencís viscut el curs passat a Roma, una eliminació que va fer mal i que, sense anar més lluny, va dur Leo Messi a parlar de la “copa bufona i desitjada” en la presentació de l’equip. Per a Valverde, però, la Champions no pot ser cap assignatura pendent. “És una competició en què un mal dia et penalitza moltíssim. Per a mi és una il·lusió enorme, però en cap cas una assignatura pendent. La idea és competir-hi el millor possible.” I, és clar, la gran novetat dels vuitens de final, en què el Barça s’enfrontarà al Lió, serà l’entrada a escena del VAR, un sistema que, tot i fer el futbol més just, no acaba de convèncer Valverde. “En la lliga està funcionant bé, però el problema que li veig és que trenca el ritme del joc. Si tothom acceptés els errors dels àrbitres no hi hauria VAR, però com que tots ens posem histèrics...

Ja per acabar, Ernesto Valverde va ser qüestionat pel seu futur en el Barça, un tema del qual es parlarà, i molt, a partir d’ara, i del qual el Txingurri se’n va sortir sense donar cap pista. “Mai penso en el llarg termini, i en el Barça dos mesos ja pot ser un termini llarguíssim. Sé que si guanyes tothom està content i si perds tothom et mira. El que vull, i ara hi estic centrat, és complir els objectius marcats.”

LA CHAMPIONS

“És una il·lusió enorme, però en cap cas una assignatura pendent”

LEO MESSI

“No havia vist mai un competidor com ell. Té un grau de responsabilitat molt alt”

DEMBÉLÉ

“Té un gran talent i futur. Tots els equips necessiten dribladors”

ARTURO VIDAL

“És important perquè té unes característiques contràries a les de la resta”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)