Barça

Messi, a les portes del gol 400 en la lliga, i contra un dels seus rivals preferits

No seria nou. L’argentí ja ha fet cinc doblets al Getafe, just el que necessita per arrodonir les 398 dianes que suma ara mateix en el campionat

Un total de 12 gols en 19 partits de lliga. Aquest és el balanç contra el Getafe de Leo Messi, que diumenge, al Coliseum Alfonso Pérez, tindrà davant seu el primer gran al·licient del munt que l’espera en aquest 2019 que tot just s’acaba d’encetar: assolir el seu gol número 400 en la lliga, una dada rodona més per ampliar la seva interminable llegenda. I és que en aquests moments l’astre argentí suma 398 dianes en el campionat de la regularitat, així que necessita un doblet contra el Getafe per tancar una carpeta històrica més en el seu interminable currículum.

Òbviament, marcar dos gols en un partit de lliga, i encara més a domicili, és tot un repte per a la majoria de jugadors. Quan en l’equació hi entra Messi, però, les coses canvien radicalment, ja que l’argentí, sense anar gaire lluny, ja suma aquesta temporada quatre doblets i tres hat-tricks. El 10 blaugrana, a més, se’n surt força bé amb el Getafe, al qual ja ha marcat en deu partits de lliga diferents. En dos d’aquests, a més, l’argentí va marcar per partida doble, precisament el que necessita diumenge per assolir els 400 gols en el campionat. La ratxa, però, va trigar a arribar, ja que Messi va quedar sense veure porteria en els seus quatre primers partits de lliga contra el Getafe. Tot va canviar en la visita del Barça del curs 2008/09, un duel en què l’equip, dirigit per Pep Guardiola, es va imposar per 0-1, amb un gol de l’argentí, que tot seguit va encadenar tres partits de lliga més veient porteria contra els madrilenys. I el primer doblet també es va fer esperar, ja que no es va produir fins al Getafe-Barça de la temporada 2012/13, un duel en què Messi, curiosament, va ser suplent, però amb mitja hora en va tenir prou per arrodonir el triomf blaugrana (1-4). El següent doblet contra el Getafe, en canvi, el va aconseguir al Camp Nou, la temporada 2014/15, en un duel en què el Barça es va imposar per 6-0. Messi va fer el primer gol i l’últim de l’enfrontament.

Tres de tres en la copa

I força més espectaculars són els números de Messi contra el Getafe quan el duel correspon a la copa del Rei, ja que l’argentí ha assolit tres doblets en els tres enfrontaments contra els madrilenys en aquesta competició. El primer és de record infinit, ja que va ser aquell del Camp Nou de les semifinals del curs 2006/07 en què un joveníssim Messi va deixar el món sencer bocabadat en calcar l’històric gol de Maradona del mundial del 1986. Set temporades després, l’argentí va repetir en l’anada dels vuitens, en què en va tenir prou amb 25 minuts per marcar dues dianes (4-0). I Messi, per seguir la tradició, va tornar a fer dos gols al Getafe en la tornada d’aquella eliminatòria (0-2).

UN MALSON

Messi ha marcat 12 gols en els 19 partits de lliga que ha jugat contra el Getafe

QUINA NIT

El primer doblet de l’argentí, en la copa, va ser el de l’històric gol maradonià
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)