Barça

El rival

Djené Dakonam

Un petit gegant en creixement

Djené, gran responsable del bon moment defensiu del Getafe, s’està refermant aquest curs com un dels centrals destacats de la lliga

El Barça ha valorat el seu fitxatge aquest hivern per recomanació de Ramon Planes

Només l’Atlético de Madrid, reconegut des de fa anys per la seva solidesa defensiva, ha rebut menys gols (12) que el Getafe. L’equip de Pepe Bordalás només ha encaixat 13 gols en 17 partits de lliga i ho ha aconseguit, en part, gràcies al talent de Djené Dokanam (Lome Dapaong, Togo, 1991). El defensa passa la seva segona temporada al Getafe de Pepe Bordalás i està en un dels seus millors moments. Va aterrar al Coliseum Alfonso Pérez l’estiu del 2017 i amb la confiança del tècnic s’ha guanyat, a més, la de tota l’afició. El Getafe tornava a primera divisió i Bordalás, que coneixia a la perfecció Djené del seu pas per l’Alcorcón, va convèncer el club perquè pagués 2,5 milions al Sint-Truiden belga pel central togolès. Amb 27 anys acabats de fer, el defensa s’ha convertit en el pal de paller de la defensa azulona i en una de les temptacions per als gegants. El curs passat, amb els madrilenys acabats de pujar i Djené acabat d’arribar d’una lliga tan diferent com la belga, va jugar tots els minuts de la temporada excepte dos partits de lliga –un se’l va perdre per acumulació de grogues i l’altre, per decisió tècnica– i dos de copa del Rei. I aquesta temporada va pel mateix camí, ja que fins ara només s’ha perdut tres estones –contra el Sevilla, l’Atlético i el Girona– i un partit de copa.

Central ràpid, potent físicament i amb una capacitat tàctica que ja voldrien molts, Djené és, també, el central més baix de la lliga (1,78 metres), però supleix la falta d’alçada amb altres qualitats, com per exemple una molt bona interpretació del joc. Per tot això, a Getafe es fan a la idea que algun dia deixarà el Coliseum per jugar en un equip més gran. A l’estiu, Djené ja va sentir cants de sirena, però el club va poder retenir-lo. I en el mercat d’hivern, de nou, diversos clubs grans s’interessen per ell. Entre ells, el Barça. Recomanat per Ramon Planes, l’exdirector esportiu del Getafe que el va fitxar l’any passat, el togolès va entrar a les travesses per reforçar l’eix de la defensa blaugrana, molt tocada per les contínues lesions de Vermaelen i la incògnita sobre el genoll d’Umtiti. Djené Dakonam va fer, doncs, el seu gran pas cap al futbol de primer nivell l’estiu passat, quan es va incorporar al Getafe. Tenia 25 anys i una carrera professional formada en equips modestos de lligues encara més modestes: el Tonerre de Benín, el Cotonsport Garoua del Camerun, l’Alcorcón i el Sint-Truiden de Bèlgica.

Al Coliseum s’ha consagrat com un central de molta qualitat, tot i que hi va arribar havent fet gran part de la seva carrera com a lateral dret. El togolès, però, ha demostrat que no només es pot reconvertir al que l’equip necessiti, sinó que ho fa amb unes garanties espectaculars, i així li ho va reconèixer el Getafe poc després d’arribar: a l’estiu va signar per a quatre temporades i, pocs mesos després, el club que presideix Ángel Torres va revisar l’acord i el va blindar fins al 2023.

17
partits
de 19 ha jugat aquest curs, tots com a titular
2
equips
ha defensat al futbol espanyol. Del 2014 al 2016 va jugar a l’Alcorcón
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)