Barça

“El Getafe és un bon rival per començar l’any nou”

No val a badar. Ernesto Valverde considera que les exigències que garanteix l’equip de Pepe Bordalás li pot anar molt bé al Barça per encetar el 2019 amb els cinc sentits posats en el partit

Ernesto Valverde, com va admetre ahir ell mateix un parell de vegades, sempre intenta veure les coses amb optimisme, mirant d’apreciar el got mig ple. Així, per exemple, que el Barça enceti l’any nou amb un desplaçament complicat, a Getafe, és una excel·lent notícia per al Txingurri, en una clara demostració de veure les coses des del seu cantó més amable. “El Getafe és un rival fort i dur, molt incòmode, que pressiona molt amunt i amb intensitat. La temporada passada ja ens va posar les coses molt difícils en els dos partits”, va avisar Valverde, que després de les males notícies es va treure de la màniga el missatge positiu. “És un bon rival, bo per començar l’any nou, perquè ens exigirà molt, i l’equip n’és conscient. Els jugadors han tornat molt bé de l’aturada.” El Txingurri, a més, va contrarestar els temors pel calendari carregat d’esforços que li ve ara al Barça amb un altre missatge d’optimisme, en recordar que la infermeria, a poc a poc, es va buidant, ja que ahir mateix Sergi Roberto i Malcom van rebre l’alta mèdica. “L’objectiu és comptar amb tots els jugadors disponibles, també amb els del filial, per afrontar el que ens espera. Venen partits forts. Malcom i Sergi Roberto ja estan amb l’equip i espero que Vermaelen i Samu [Umtiti] també ens puguin ajudar.” De fet, Umtiti va ser un dels noms de la roda de premsa, ja que Valverde, en un tercer missatge d’optimisme, va deixar anar que el francès podria tornar abans del que estava previst. “Ja ho veurem, però soc optimista. Pensem que en un parell de setmanes ja podria començar a treballar amb el grup.” De moment, el lloc d’Umtiti l’ocuparà Murillo, la cara nova en clau blaugrana d’aquest mercat d’hivern, un futbolista del qual Valverde n’espera molt. “Millora en cada entrenament que fa amb nosaltres. La nostra idea és que estigui disponible el més aviat possible i ara ens venen dos partits seguits força complicats. Ha estat competint en la nostra lliga, així que és tota una garantia.”

Sense pistes sobre el futur

Com era d’esperar, i així serà fins que hi hagi alguna novetat, un dels temes destacats de la roda de premsa de Valverde va ser la seva pròpia continuïtat a la banqueta, ja que el seu contracte només es prorrogarà un curs més si tant el Barça com ell mateix així ho acorden. El Txingurri, però, es va mantenir ferm en no voler donar res per fet. “Tinc contracte amb el Barça, tot i que és cert que al final de la temporada haurem de prendre una decisió. Hem quedat de parlar-ne més endavant, ja que no som ni a l’equador del curs. Sempre hi ha hagut bona sintonia. En el futbol ja sabem que un dia guanyes i ets el millor i un altre dia perds i demanen el teu cap. Ja ho veurem.” Valverde, que va admetre que com a empleat del club està participant activament en la planificació de la propera temporada, també va voler recalcar que la seva continuïtat és una decisió que han de prendre dues parts. “En cap cas dic que ho hagi de decidir jo sol. Hi ha un contracte signat i el respectarem les dues parts. En el que queda de temporada ja hi haurà temps de parlar-ne.” Això sí, el que el Txingurri no pensa fer és participar en un documental semblant al que l’estiu passat va fer Antoine Griezmann per anunciar el seu futur. “Soc molt mal actor i se’m notaria el que penso des del primer moment”, va assegurar, en un to distès. “Tot serà molt senzill.” Optimisme.

EL GETAFE

“És un rival fort, molt incòmode, que pressiona molt amunt i amb intensitat”

UMTITI

“Soc optimista. En dues setmanes ja podria començar a treballar amb el grup”

MURILLO

“Ha estat competint en la nostra lliga, així que és tota una garantia”

EL SEU FUTUR

“Hem quedat de parlar-ne més endavant. Sempre hi ha hagut bona sintonia”

El Madrid, amb totes les possibilitats

La punxada del Madrid contra el Vila-real en el partit que tenia ajornat pel mundial de clubs l’ha tornat a deixar a set punts del Barça, la mateixa distància que es va establir entre tots dos gegants després del 5-1 del clàssic. En aquella ocasió, Valverde va recordar que el Madrid seguia sent candidat a la lliga, una opinió que ara manté, malgrat que s’hagin disputat ja unes quantes jornades més. “A vegades les diferències no són tan grans com poden semblar a simple vista. Set punts són dos partits i mig i aquesta temporada la lliga està sent molt disputada. Per a mi, el Real Madrid continua sent un rival pel títol.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)