Barça

Bon retorn al Coliseum

Notable. Ousmane Dembélé va patir una greu lesió la temporada passada a Getafe. Ahir va tornar al Coliseum Alfonso Pérez i el francès va ser un dels destacats del Barça

Ousmane Dembélé tornava, ahir, al camp on la temporada passada va caure lesionat. Va ser a meitat del mes de setembre. En una cursa, es va fer una bona estripada a la cama esquerra. El francès es va fer un trencament en el tendó del bíceps femoral de la cama esquerra. Els serveis mèdics del Barça ja van anunciar un temps de baixa d’entre tres i quatre mesos. El fixatge estrella del Barça del curs passat, l’home que havia arribat com a substitut de Neymar, havia de passar per la sala d’operacions. Va ser el doctor finlandès Sakari Orava l’encarregat d’operar el francès. La lesió va influir en l’adaptació del davanter blaugrana, que no va complir les expectatives el curs passat.

Molt han canviat les coses des d’aquell dia per al francès. Després d’alguna relliscada extraesportiva, que va provocar el càstig d’Ernesto Valverde, Dembélé va reaccionar, en els últims partits del 2018, amb bones actuacions que van provocar que es guanyés la titularitat per davant de Coutinho. Amb l’arribada del 2019, Dembélé ha continuat sent titular per davant del brasiler. Ahir, com ja havia fet a València contra el Llevant, quan va actuar com a carriler per la banda esquerra, va variar una mica la seva habitual posició d’extrem. Va jugar Dembélé a Butarque més per dins, semblant un quart migcampista durant molts minuts. La primera part del francès va ser bona. Va ser el primer blaugrana que va aconseguir trencar la poblada defensa del Getafe amb una bona jugada individual en el minut 4. Es va desfer amb habilitat i velocitat de tres o quatre defenses, però no va superar l’últim, Djené. Minuts més tard, va filtrar una bona passada a Arturo Vidal que no va acabar en gol per poc.

En la segona part, tot i perdre alguna pilota en zona de risc, va ser un jugador important per ajudar l’equip a sortir de la pressió amb què el Getafe va sotmetre els homes de Valverde. Dembélé va saber portar la pilota a camp contrari gràcies a la seva velocitat. En una d’aquestes sortides, va habilitar amb una magnífica passada a Leo Messi, que l’argentí no va poder aprofitar perquè la seva rematada la va interceptar David Soria amb una mà prodigiosa. Tampoc va poder culminar Luis Suárez una bona passada enrere del francès perquè un defensa local va arribar abans que l’uruguaià en la que va ser l’última acció de Dembélé abans de deixar el seu lloc a Coutinho.

Luis Suárez fa el seu dotzè gol a la lliga

Jugar contra el Getafe sempre és incòmode per als davanters rivals. L’equip que entrena Pepe Bordalás començava la jornada sent el segon equip que menys gols ha encaixat en el campionat, tretze fins ahir. Luis Suárez, però, va estrenar-se al Coliseum Alfonso Pérez com a golejador aquest 2019. L’uruguaià va fer un gol extraordinari, el segon de l’equip d’Ernesto Valverde. Va engaltar una volea des de fora de l’àrea que va fer inútil l’estirada de David Soria. Amb aquest gol, Luis Suárez es col·loca segon en la classificació de golejadors del campionat. Porta ja dotze gols l’uruguaià, que només és superat pel seu company i amic Leo Messi, que amb el gol que va fer ahir ja en porta quinze en la lliga i va camí de tornar a guanyar el trofeu Pichichi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)