Barça

El fitxatge de Todibo es podria anunciar avui

Mercat. Després de Murillo, el club tancarà l’arribada del defensa francès, que s’incorporaria la temporada vinent

El FC Barcelona s’està movent amb rapidesa en aquest mercat d’hivern. Abans que s’obrís ja havia tancat la incorporació de Jeison Murillo, que ja ha estat presentat oficialment i que fins i tot va anar convocat al partit contra el Getafe, i entre avui i demà espera poder anunciar oficialment un nou reforç, encara que en aquest cas no seria per a aquesta temporada, sinó de cara al futur. Es tracta de Jean-Clair Todibo, el jove defensa de 19 anys del Tolosa.

El Barça està acabant de negociar amb el club francès per posar punt final a un fitxatge que era una gran oportunitat de mercat tenint en compte que el futbolista acaba contracte el 30 de juny i arribarà al Barça sense cost econòmic. Todibo era lliure per decidir el seu futur des de l’1 de gener malgrat que ja fa un temps que està apartat del Tolosa perquè es va negar a renovar el contracte amb el club. I ho van fer quan el seu contracte no era de jugador professional. El PSG ha actuat de la mateixa manera amb Rabiot, que també va rebutjar totes les propostes de renovació del club perquè també té molt ben encarrilat el seu fitxatge pel club blaugrana.

En qualsevol cas, la presentació oficial de Todibo no es faria fins a finals de temporada i caldrà veure quina decisió es pren amb el defensa perquè pugui tornar a jugar i no estigui aturat tant de temps. La cessió a un altre equip és la millor solució a la falta de minuts i de competició, però abans caldria veure quines propostes hi ha sobre la taula. El Tolosa ja va anunciar el fitxatge d’un substitut de Todibo, el japonès Gen Shoji, procedent del Kashima Antlers.

La incorporació d’aquest jove central francès, que en els seus orígens jugava com a migcampista defensiu, és una aposta ferma de la secretaria tècnica que encapçala Éric Abidal. El Barça està molt satisfet perquè considera que s’endú un dels centrals amb més futur del futbol europeu i que també estava sent seguit per altres grans entitats com la Juventus i el Real Madrid. Al club valoren molt positivament la seva bona sortida de pilota, imprescindible en l’estil de joc blaugrana, i també el seu bon joc aeri. Alguns dels membres del club que han vist els vídeos interns del seguiment que se li ha fet estan convençuts que el Barça està a punt de tancar un gran fitxatge. I a cost zero.

SENSE COST

El jugador acaba contracte el 30 de juny i arribarà amb carta de llibertat

PROPER PAS

Ara està apartat al Tolosa i caldrà veure quina decisió es pren perquè no estigui aturat

SATISFETS

La sensació a la secretaria tècnica és de felicitat per haver-se avançat a tothom

La situació a la defensa del Barça

Amb l’arribada de Jeison Murillo en el mercat d’hivern, el Barça té cinc centrals ara mateix a la plantilla, malgrat que dos d’ells, Vermaelen i Umtiti, estan de baixa per lesió. Tots dos tenen problemes físics recurrents, així que no se sap si es podrà comptar amb ells fins al final. De cara a la temporada vinent, ben segur que Vermaelen no seguirà i caldrà veure què passa amb Murillo, per a qui el Barça té una opció de compra. Si el Barça la fes efectiva, confirmats per a la temporada vinent ja hi hauria Piqué, Lenglet, Umtiti i Murillo, en espera de saber quina decisió es pren amb Todibo, que sembla que ha guanyat la partida a De Ligt, molt car.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)