Barça

El rival

Nikola Vukcevic (Llevant UD)

Inversió alta, rendiment baix

El montenegrí Nikola Vukcevic, el fitxatge més car de la història del Llevant (8,9 milions), va arribar com a relleu del colombià Jefferson Lerma, però en cinc mesos sols ha estat titular en quatre partits

“Ser el jugador més car de la història del Llevant és un fet que assumeixo amb responsabilitat. Em motiva i encara em genera més ganes de fer-ho bé. Em sento còmode sota pressió i entenc que els aficionats siguin exigents amb el meu rendiment.” Eren paraules de Nikola Vukcevic [13-12-1991, Podgorica] del 15 d’agost, el dia de la seva presentació oficial amb el club granota. Cinc mesos després, i a falta d’un únic partit per tancar la primera volta del campionat, el protagonisme del montenegrí en els plans de Paco López ha estat simplement mínim. Participació en tan sols cinc partits de lliga, només tres com a titular. De fet, en cap ocasió ha completat els noranta minuts. Contra l’Osca va ser substituït al descans, contra el Valladolid va ser expulsat abans de l’hora de partit i divendres passat, contra el Girona, va ser canviat al minut 63. Tampoc a la copa ha completat cap partit sencer (70 minuts contra el Lugo).

Vukcevic va arribar en el mercat d’estiu procedent del Braga, on la temporada passada va ser un fix per a Abel Ferreira. A Portugal, 30 partits com a titular i el jugador més utilitzat de la plantilla. Només el porter brasiler Matheus va jugar més que ell. Al Ciutat de València, tot just 284 minuts comptant lliga i copa. La baixa per sanció de Rochina li va obrir les portes de la titularitat en l’última jornada de lliga i cal veure si Paco López opta per donar-li continuïtat avui contra el Barça. En el partit de lliga contra els de Valverde de fa no encara ni un més ni tan sols va anar convocat.

Dies difícils per al montenegrí. Paco López ha fugit en molts partits del 4-4-2 que tants èxits li va donar el curs passat per refugiar-se en un 3-5-2. Un mig del camp més poblat no s’ha traduït en més minuts per Vukcevic. Al contrari. El montenegrí ha estat víctima del canvi de sistema o el sistema ha estat la solució del tècnic per prescindir de Vukcevic, segons com es vulgui veure. Sense un doble pivot clàssic, Vukcevic s’ha convertit en prescindible. Destacable tenint en compte que el Llevant va pagar 8,9 milions d’euros pel seu fitxatge, traspàs record en la història del club. L’ombra de Jefferson Lerma és allargada. El colombià va ser venut al Bournemouth per 30 milions d’euros i Vukcevic no ha acabat sent un recanvi convincent, almenys per ara.

Els tres fitxatges més cars de la història del Llevant, de fet, s’han produït aquest estiu. El podi el completen Dwamena (6,25 milions d’euros) i Moses Simon (4). En total, quasi 20 milions d’euros invertits sense el rendiment immediat esperat. Si Vukcevic ha jugat poc, la participació del ghanès i el nigerià ha estat encara menor. 69 minuts a la lliga un, 61 l’altre. Tots dos titulars això sí en els dos partits de copa contra el Lugo.

8,9
milions d’euros
va pagar el Llevant per Vukcevic l’estiu passat. És el fitxatge més car de la història del club. El segueixen: *Dwamena (6,25) *Moses Simon (4) *Mauricio Cuero (3,2) *Boateng (2,5)
284
minuts
ha jugat el montenegrí en cinc mesos. Només tres partits com a titular a la lliga i un altre a la copa. Cap els noranta minuts.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)