Barça

“Munir ha pres una decisió i el club, una altra, sobre això”

Valverde. L’entrenador confirma que el davanter no tornarà a jugar per la negativa a renovar, espera que pugui marxar ja en aquest mercat d’hivern i admet que estudia diverses alternatives

Ernesto Valverde va confirmar durant la roda de premsa prèvia al partit de la copa del Rei contra el Llevant que el club li ha donat instruccions perquè no faci jugar més Munir davant la negativa d’aquest a acceptar negociar la renovació, tal com va denunciar el seu representant. El futbolista interessa molt al Sevilla, com ha reconegut Joaquín Caparrós, i es podria intentar trobar-li una sortida ja en el mercat d’hivern. De fet, això és el que espera Valverde. “No parlo d’agents ni res per l’estil. Parlo amb els jugadors, i les converses són privades. Munir ha pres una decisió i el club també en pren una altra sobre això. Si es pot trobar una solució en aquest mercat, millor. El Barça dona llibertat per escollir destí.” El tècnic barcelonista va aclarir que la situació de Munir és totalment diferent a la de Denis Suárez perquè respecte al gallec, que podria anar a l’Arsenal, va confirmar que és un més de l’equip i que, com tots els altres, té possibilitats d’anar convocat i jugar. Això sí, va voler deixar molt clar que no tenia res en contra de Munir.

El fet de no poder comptar amb ell a partir d’ara deixa el Barça sense una opció més a la davantera. Valverde no descarta cap opció, ni anar al mercat, ni confiar en el filial o recol·locar alguns futbolistes de l’actual plantilla. “Hem de buscar solucions. Abel Ruiz ara està lesionat, tenim Mújica... Ja ho veurem, fa uns dies que hi dono voltes, però necessitem jugadors amb gol”, va dir. Hi dona tantes voltes que fins i tot no descarta situar en la posició de nou Arturo Vidal, com va reconèixer a un periodista xilè, que va recordar-li que amb la selecció en alguna ocasió ja havia actuat en aquesta posició. “M’ha passat pel cap. També s’hi posa Piqué en algunes fases de partits.” Interrogat sobre si Malcom també podria marxar aquest hivern, el tècnic ho va descartar. “Està amb nosaltres i esperem molt d’ell. No esperem que vingui ningú i que se l’endugui, ens quedaríem sense jugadors”, va afirmar.

Amb el retorn a la copa del Rei torna el debat sobre la conveniència de donar-ho tot en aquesta competició perquè el desgast és gran i pot passar factura. Valverde, però, no comparteix aquesta opinió i no troba que aquesta competició sigui cap problema, sinó que li fa il·lusió arribar lluny. “Diuen que la copa es un problema, però jo no n’estic tan convençut. El gener de l’any passat ens vam deixar algun punt, però no insistiria tan en això. La copa ens dona molt. A tothom li encanta jugar la final. No podem renunciar a res, som el Barça.” I va insistir en aquest argument quan se li va recordar la desfeta de Roma, un partit que va coure molt a Valverde i a la directiva. “En les derrotes tothom té una opinió. A Roma no perdem per la copa, tinc les meves reserves. Però reconec que hi ha un desgast en aquest mes. Hem de canviar coses per arribar bé, però això tampoc et garanteix res.”

RELLEU DE MUNIR

“Hem de buscar solucions. Hi ha Abel, ara lesionat, Mújica, i no està descartat fitxar”

EL DESGAST

“Diuen que la copa és un problema, però jo no n’estic tan convençut”

Tranquil·litat amb el seu futur

El tècnic barcelonista manté el discurs tranquil pel que fa a la seva continuïtat a la banqueta del Barça la temporada vinent. Al matí, durant la presentació del nou tècnic del femení, el vicepresident Jordi Mestre va explicar que aquest tema “no està sobre la taula” en aquests moments, i que ja hi hauria temps per parlar-ne. Si fa no fa, la voluntat del tècnic també és prendre’s aquest tema amb molta calma. “Pots estar parlant de renovació i si tens una setmana de mals resultats, durant la setmana aquesta pregunta ja no es fa. El que a mi m’interessa és estar tranquil, i això ens ho donen les victòries i centrar-nos en el que interessa, que és que l’equip vagi cap endavant.” Sobre les paraules de Piqué i Rakitic apostant per la seva continuïtat, va treure la seva vena més irònica. “Imagina’t la pregunta si diguessin el contrari. Això ho portarem amb naturalitat. Quan hi hagi alguna cosa a dir, ja ho diré jo, o el club”, va assenyalar.

Farà rotacions i possiblement debuti Murillo

Ernesto Valverde va reconèixer que contra el Llevant en la copa del Rei farà canvis, també pensant en la lliga, que “és a la cantonada”. Preveu una eliminatòria “incerta” tot i admetre que són els favorits, malgrat elogiar el conjunt valencià. “Som favorits, però això no vol dir res. Vam haver de treballar molt per guanyar en la lliga, malgrat que després ells es van obrir. La nostra ambició és passar, i per això hem de guanyar demà”, va dir. També gairebé va confirmar que el fitxatge d’hivern del club, Jeison Murillo, debutaria. “Vam apostar per un jugador de la nostra lliga perquè tingués un rendiment immediat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)