Barça

La lliga és una altra història

El Barça tanca aquesta tarda contra l’Eibar (18.30 h, beIN La Liga) la primera volta del campionat amb l’objectiu de refermar el lideratge i, de retruc, d’agafar embranzida per a la tornada de la copa, en què toca remuntar

Messi, que busca el seu gol 400 en la lliga, Suárez, Piqué, Jordi Alba i Rakitic tornaran a un onze en què no s’espera cap sorpresa important

Després del nyap signat dijous contra el Llevant al Ciutat de València per l’equip B del Barça, aquesta tarda torna la lliga, amb la visita de l’Eibar al Camp Nou (18.30 h, beIN La Liga), i amb el canvi de competició també es produirà una variació gairebé total de l’onze inicial d’Ernesto Valverde. L’entrada dels tòtems de la plantilla hauria de retornar les bones sensacions de les darreres setmanes, en què sembla que el Barça ha posat la directa a la recerca d’un coixí de punts en la classificació que li permeti respirar més tranquil, seguir la màxima que per ser competitiu en tots els fronts de la temporada la clau principal és ser constant en el torneig de la regularitat, aquell que cada set dies avalua l’estat general de l’equip.

Així, doncs, i malgrat que dijous que ve el Barça necessitarà remuntar el 2-1 del Ciutat de València per continuar viu en la copa del Rei, tot fa pensar que aquesta tarda Valverde no pensa reservar absolutament res a la banqueta, fet que vol dir que Piqué, Jordi Alba –absents dijous– i Lenglet –suplent– tornaran a la línia defensiva. L’únic dubte és comprovar si el Txingurri aposta per Semedo al lateral dret o si, per contra, torna a alinear Sergi Roberto. Això significaria que el reusenc ja ha recuperat del tot el to físic després de superar la lesió muscular que el va deixar unes setmanes a la infermeria. Al centre del camp, amb Sergio Busquets i Rakitic com a inamovibles, la incògnita, com és habitual, és veure qui ocupa l’altre interior, amb Arthur Melo i Arturo Vidal com a únics candidats reals. Tractant-se d’un partit al Camp Nou i contra un rival que opta per la pressió avançada, la lògica assenyala al brasiler, malgrat que Valverde ja ha demostrat una especial predilecció per la polivalència i l’esperit del xilè. I al davant, és clar, aquesta tarda serà la del retorn del millor duet ofensiu del moment, el que formen Leo Messi i Luis Suárez, que dijous es van quedar a Barcelona per desconnectar de la competició i descansar una mica les cames. L’uruguaià suma nou gols en els últims nou partits de lliga, mentre que l’astre argentí, que ha marcat set gols en les quatre darreres jornades, buscarà la seva 400a diana en el campionat de la regularitat, per engrandir una mica més la seva llegenda immaculada. Messi, a més, té en el currículum una altra estadística que diu que només s’ha quedat sense marcar en un dels set duels que ha jugat contra l’Eibar –12 gols en total–, un equip contra el qual, a més, sempre marca al Camp Nou. I tampoc sembla que hi hagi cap dubte sobre qui serà l’acompanyant del 10 i del 9 en l’atac del Barça, ja que el mal partit de Coutinho a València no va fer més que refermar l’estatus d’indiscutible d’un Dembélé que cada cop sembla més adaptat a l’equip.

Rival en hores baixes

Així com el Barça ha guanyat tots els seus partits de lliga des de la jornada 13, quan va empatar al Wanda Metropolitano (1-1), l’Eibar no coneix el triomf des de llavors, en què va golejar el Real Madrid (3-0). Així, doncs, els bascos encadenen cinc partits de lliga sense guanyar, amb una derrota i cinc empats consecutius, un bagatge de quatre punts de 15 possibles que l’han deixat a només tres de la zona de descens. Tot i així, no s’espera que José Luis Mendilibar –que no estarà a la banqueta per sanció– faci gaires variacions en l’onze inicial, en el qual no hi seran per lesió ni Ramis en l’eix defensiu ni el davanter Charles, el màxim golejador de l’equip en la lliga (6). Amb Asier Riesgo sota pals, la línia defensiva serà per a Peña, Oliveira, Arbilla i Cote, amb Diop i Joan Jordán davant seu. A les bandes jugaran Orellana, que ha signat una primera volta força bona, i Cucurella, cedit pel Barça, que tindrà una oportunitat excel·lent de mostrar la seva vàlua. I al davant, malgrat la baixa de Charles i a la teòrica superioritat del Barça, tot fa pensar que l’Eibar mantindrà una punta formada per dos davanters: Sergi Enrich i Kike García.

SENSE INVENTS

Sergi Roberto o Semedo i Arthur o Arturo Vidal, únics dubtes en l’onze inicial

NIT I DIA

L’Eibar encadena cinc jornades sense vèncer, les mateixes del Barça guanyant

BAIXES IMPORTANTS

Mendilibar no pot comptar ni amb Ramis ni amb Charles, el màxim golejador

L’Eibar no ha puntuat mai contra el Barça

Vuit partits contra el Barça, i vuit derrotes, amb només quatre gols a favor i 28 en contra. Aquest és el trist bagatge de l’Eibar contra el conjunt blaugrana, al qual es va enfrontar per primer cop en la jornada 8 del curs 2014/15, al Camp Nou, un duel que el Barça es va endur per 3-0, amb gols de Xavi, Neymar i Messi. I no gaire millor va anar el duel de la segona volta per als bascos, ja que van caure per 0-2, amb dues dianes de Messi. No va ser fins a la temporada següent que l’Eibar va marcar el seu primer gol al Barça, de Bastón, un 0-1 que no va sevir per a res, ja que després Suárez, amb un hat-trick, va tornar a posar les coses a lloc. I des de llavors, els resultats han estat un 4-2 i un 6-1 al Camp Nou i dos 0-4 i un 0-2 a Eibar. Només en el primer d’aquests duels el conjunt armero va tenir a prop la glòria, ja que es avançar 0-2. En mitja hora, però, el Barça va esvair el somni.

Azkargorta: “No canviarem el nostre estil de joc”

Amb José Luis Mendilibar sancionat, Andoni Azkargorta, el seu ajudant, serà aquesta tarda l’encarregat de dirigir l’Eibar, com també ho va ser ahir d’atendre els mitjans de comunicació. “L’equip arriba bé per competir al Camp Nou. Cada curs fem un pas endavant contra els grans i la idea és obtenir un resultat positiu”, va afirmar Azkargorta, que va afegir que l’únic camí per aconseguir-ho és que l’Eibar sigui fidel al seu estil agosarat. “No pensem canviar la nostra manera de jugar. L’Eibar té un estil basat en l’atreviment i en la pressió avançada, i no ho variarem perquè el rival sigui el Barça. Haurem d’estar concentrats i jugar sempre molt junts.” L’ajudant de Mendilibar, a més, no es va estar de lloar l’enorme nivell de Leo Messi, un autèntic malson per a tots els rivals. “Messi és el millor del món i fa deu anys que juga al màxim nivell. Domina tots els aspectes del joc.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)