Suárez manté la ratxa i ja suma 14 gols en lliga

Decisiu. L’uruguaià obre i tanca el partit amb dues dianes més en un partit en què també suma una nova assistència a Leo Messi

L’estat de forma de Luis Suárez és espectacular. L’uruguaià, golejador nat, va fer contra l’Eibar un altre gran partit i va sumar dos gols més en el seu compte particular. En la primera volta, doncs, Suárez acumula catorze gols després dels dos que va marcar al Camp Nou. Els dos van ser, a més, decisius perquè van servir per obrir i tancar una victòria molt treballada.

Després de descansar en la copa dijous, Suárez va ser el davanter més actiu, sobretot en la primera part, treballant per a totes les pilotes. En un partit en què Messi va passar més desapercebut que de costum, Suárez va trobar en Coutinho el seu millor soci. De fet, el primer gol va arribar després d’una bona connexió amb el seu excompany en el Liverpool i que va marcar amb una rematada acrobàtica. “Sempre marco els més difícils”, va dir en declaracions al final del partit en el que va sonar com una autocrítica, segurament pensant en alguna ocasió aparentment més fàcil que va errar. Per exemple, una centrada de Jordi Alba que va rematar al cos del porter. I és que Suárez en va tenir més d’una per engrossir el seu compte personal. Ho va aconseguir per fer el 3-0, aprofitant un ràpid servei de banda de Sergi Roberto en atac que ell es va encarregar de transformar en la sentència. A més, va donar l’assistència a Messi en el 2-0, aconseguint la setena del curs.

Amb els dos gols d’ahir, el 9 ha marcat cinc gols en els últims cinc partits i ja en suma catorze aquest curs, tots en lliga. L’uruguaià encara no s’ha estrenat ni en la copa ni a Europa, però en la competició regular es manté en la lluita pel Pichihi.