Barça

Victòria d’ofici i fita per a Leo

El Barça acaba la primera volta amb cinc punts més que l’Atlético després d’imposar-se a l’Eibar en un partit treballat i resolt amb dues dianes de Luis Suárez i una altra de Messi

La de l’argentí va significar el seu gol 400 en la lliga, un registre únic i espectacular

Valverde va fer titular Coutinho, assenyalat en les últimes setmanes

Tarda rodona la que es va viure al Camp Nou en el primer partit de l’any a l’estadi i l’últim de la primera volta de la lliga. Tots els objectius fixats es van complir. El Barça es va imposar a l’Eibar amb una victòria molt treballada. Va saber gestionar a la perfecció el desgast físic dels bascos i va acabar fent-los mal gràcies a la superioritat en la qualitat individual i amb Luis Suárez de figura. El triomf permet a l’equip mantenir la distància de cinc punts respecte a l’Atlético de Madrid, clarament el principal rival del Barça pel títol després de l’ensopegada del Sevilla, que ja és a deu punts. La tarda, però, serà recordada, sobretot, perquè Leo Messi va arribar als 400 gols en la competició, una fita només a l’abast d’un futbolista llegendari com ell, que companys i rivals ja no saben com definir, perquè ja li han posat tots els adjectius imaginables.

També va ser una gran tarda per a Coutinho. Assenyalat en els últims partits i en el centre del debat per haver mostrat un rendiment fluix, Valverde li va voler fer confiança donant-li la titularitat, un gest que ens va remetre a Johan Cruyff, ja que a vegades actuava així amb els jugadors que estaven en el focus de la crítica per protegir-los. Era una invitació perquè el brasiler es rebel·lés contra la seva situació i posés les coses més difícils a partir d’ara als que el qüestionaven. Decisió rellevant, perquè es va prescindir de Dembélé en un escenari favorable per a les seves condicions, ja que l’Eibar sol jugar amb una defensa avançada i el francès hauria pogut fer molt mal amb la seva velocitat. Aquest va ser el principal canvi en un onze sense més sorpreses després del retorn de tots els pesos pesants que havien descansat contra el Llevant en la copa del Rei.

Recognoscible des que Mendilibar n’és l’entrenador, l’Eibar va fer una pressió avançada. Va forçar que el Barça no pogués trobar una sortida fàcil des del darrere i va dificultar la connexió amb els migcampistes. Als blaugrana els va costar trobar espais i jugar còmodes durant bona part del primer temps, però van saber ser pacients per no enviar pilotades cap amunt a tort i a dret i no regalar-ne cap, tenint en compte que els guipuscoans són els que més pilotes roben en camp contrari. Busquets, Arthur i Rakitic baixaven molt per rebre pilotes i Ter Stegen es va convertir en un futbolista més per intentar superar aquesta pressió. En comptades ocasions el Barça la va poder trencar, però quan ho va fer va ser una meravella. Va ser en la jugada del gol. Un seguit de triangulacions al primer toc entre Busquets, Arthur, Coutinho i Luis Suárez van acabar amb l’uruguaià sol davant Riesgo, al qual va batre després d’una magnífica rematada girant el peu amb delicadesa i acompanyat d’un gran moviment del cos. Va ser una jugada col·lectiva magnífica, el millor d’un primer temps molt igualat en què es va veure un Coutinho amb moltes ganes de tornar a ser el que era i que va reclamar un penal que Gil Manzano no va voler concedir. L’Eibar, consistent, va incomodar el Barça, però en atac amb prou feines va inquietar Ter Stegen. L’única ocasió, una rematada de cap de Sergi Enrich que va marxar fora.

El partit estava perillós. La sensació era de falsa tranquil·litat, perquè, amb només un gol de diferència i contra un rival que mai abaixa els braços, els blaugrana no es podien permetre la més mínima relaxació. Necessitaven posar una marxa més i ho van fer. I llavors va arribar un dels moments de la nit. El gol 400 de Leo Messi en la lliga. Espectacular. Un registre inigualable. Llegendari. El gol va arribar després d’una bona recuperació de Luis Suárez, que després de combinar amb Coutinho va tornar a buscar el seu amic perquè amb un xut encreuat pogués signar aquesta sensacional fita. L’uruguaià va perdonar el tercer en una rematada de cap. I Messi, el 401 en una acció d’un contra un amb Riesgo. Però, amb el partit ja clarament trencat a favor del Barça, Luis Suárez va firmar el doblet amb un altre gol per emmarcar. Sergi Roberto, viu, va servir ràpid un fora de banda i Suárez va definir amb l’exterior després d’amagar amb la centrada.

Amb el resultat sentenciat i amb l’objectiu de Messi també complert, el partit va entrar en una fase sense gaire història, més enllà de fogonades esporàdiques de Dembélé, que va entrar al camp per Arthur, ovacionat pel Camp Nou, per donar descans a Busquets i Sergi Roberto i perquè Coutinho, un dels destacats ahir, es pogués continuar reconciliant amb la seva millor versió. Dijous toca remuntada en la copa contra el Llevant i ben segur que se’l necessitarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)