Barça

Esperant davanter

Reforç proper. Valverde vol que el relleu per cobrir la baixa de Munir arribi de manera immediata i la secretaria tècnica treballa per tancar-lo en forma de cessió amb opció de compra, com va fer amb Murillo

El Barça busca davanter i de manera urgent per cobrir el buit que ha deixat en la plantilla la marxa de Munir El Haddadi al Sevilla. Ernesto Valverde va tornar a insistir en la roda de premsa prèvia al partit contra l’Eibar que fitxar era una possibilitat més que real i que el club valorava i la secretaria tècnica ja treballa per complir el desig del tècnic blaugrana, que no és cap altre que reforçar l’atac després de la sortida del punta hispanomarroquí, que ha deixat Luis Suárez com a únic inquilí en la posició de davanter centre.

El mateix Valverde, però, ja va avisar que s’havia de tenir en compte “el tema econòmic” i precisament amb aquesta consigna, intentant no desviar-se en excés de la despesa prevista en la planificació fixada en l’àrea de fitxatges, l’objectiu és incorporar un davanter que arribi cedit, amb opció de compra a final de temporada. És a dir, tal com es va fer amb Jeison Murillo abans que s’obrís el mercat d’hivern, en una operació que va ser molt ràpida.

Valverde ja ha exposat, també de manera pública, els requisits que vol que compleixi el davanter que vingui: “Que es pugui adaptar ràpid a l’equip i que sàpiga de què va això. Com hem fet amb Murillo.” Tots els noms, doncs, ja que la variable del preu és decisiva, no valen. Un dels que ha aparegut en escena és el de l’exmadridista Álvaro Morata, ara al Chelsea, que fa només un any i mig en va pagar ni més ni menys que 80 milions d’euros. Al conjunt blue, però, Morata (26 anys) no està rendint com s’esperava i vol marxar. De totes maneres, i tot i agradar al Barça, la seva incorporació, encara que fos mitjançant una cessió, no sortiria barata, ja que, a banda del possible cost que fixés el Chelsea per desprendre’s d’ell mig any, s’hi hauria de sumar l’altra fitxa que percep. De totes maneres, ell estaria disposat a rebaixar-se el sou per sortir del conjunt londinenc. Faltaria veure, però, com afectaria l’interès de l’Atlético de Madrid, que fins i tot preveu un traspàs, una opció que satisfà més el Chelsea, que preferiria, si pot, vendre’l ara i no haver d’esperar fins a l’estiu. També ha sonat, de fet, el seu company d’equip Olivier Giroud, que tampoc és fix, però el seu representant ja ha negat cap contacte amb el club blaugrana.

Un altre davanter que podria satisfer, per la seva experiència a primera divisió, els desitjos de Valverde és el davanter del Girona Cristhian Stuani, que té una clàusula de 15 milions d’euros i que ahir va ocupar alguna portada com a possible objectiu del Barça. Fonts del club consultades, però, asseguren que no s’ha valorat en cap moment l’opció de l’uruguaià, de 32 anys, com a possible fitxatge.

Encara més veterà (34 anys farà el 26 de febrer) és un dels noms que han sonat amb força, com és el de Fernando Llorente, que ja va coincidir en la primera etapa de Valverde a la banqueta de l’Athletic i que va debutar amb ell. El davanter navarrès també compleix el perfil de davanter amb experiència i que coneix bé la lliga espanyola, i els pocs minuts que té aquesta temporada al Tottenham Hotspur (6 partits de lliga i cap de titular) feien viable una possible sortida aquest gener. Això fins aquest cap de setmana passat, en què Harry Kane es va lesionar en el partit contra el Manchester United i haurà d’estar uns dos mesos de baixa, cosa que fa molt difícil que ara Pochettino opti per desprendre’s de l’altre davanter centre que té a la plantilla, si no fitxa un substitut.

Maxi Gómez, ara no

Un davanter que agrada i segueix la secretaria tècnica blaugrana, no d’ara, sinó des de fa temps ja que és una opció de present i futur i té a més qualitats similars a les del seu compatriota Luis Suárez, és la de Maxi Gómez. I és que amb 22 anys, el del Celta és un dels atacants més prometedors de la lliga, i n’és a més un dels màxims golejadors. Aquesta temporada suma 9 dianes i la passada, la seva primera a Balaídos, en va fer 17. De totes maneres, està gairebé descartat que vingui ara, ja que la seva clàusula de rescissió és de 50 milions d’euros i el Celta difícilment negociarà.

MORATA

El Chelsea prefereix vendre’l i té una fitxa alta, però s’estudia la cessió amb cost

LLORENTE

També agrada a Valverde, però la lesió de Kane complica quasi del tot la seva sortida

STUANI

Té una clàusula de 15 milions i fonts del club asseguren que no s’ha arribat a plantejar l’opció

Mujica reforça l’atac en l’entrenament

X.S.

Després de la victòria de diumenge al Camp Nou contra l’Eibar, la plantilla del Barça va tornar ahir a la feina per començar a preparar el duel de demà contra el Llevant, en què haurà de remuntar el 2-1 de l’anada per passar als quarts de final de la copa. Els blaugrana es van entrenar amb la novetat del davanter del filial Rafa Mujica. A més del canari, autor de 5 gols aquesta temporada i que és tot just el segon cop aquest curs que s’exercita amb el primer equip, també hi van ser presents quatre jugadors més del Barça B: Miranda, Wague, Guillem Jaime i Chumi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)