Barça

El Barça perd contra el PSG

Frenkie de Jong, un dels grans objectius per a la temporada vinent i amb qui el club blaugrana tenia un acord verbal, fa marxa enrere i mira cap a París en un cas que recorda el de Griezmann

El Barça té previst pressionar fins al final malgrat les dificultats

Frenkie de Jong s’allunya del Barça i aquesta vegada sembla que és la definitiva. Que no hi haurà marxa enrere i que els camins del club blaugrana i el jove holandès no es creuaran a curt termini, més enllà que puguin acabar sent rivals en la Champions. Com ja va passar en el cas d’Antoine Griezmann, al FC Barcelona eren optimistes sobre la possibilitat que De Jong els acabés escollint en detriment de les altres grans propostes que té sobre la taula.

Però com amb el davanter de l’Atlético aquesta confiança no estava prou fonamentada, malgrat que hi havia una entesa verbal amb el jugador i l’agent, Ali Dursun, segons la qual firmaria un contracte per cinc temporades. Des del punt de vista salarial també s’havien complert totes les seves exigències amb un acord creixent amb el pas del temps. Però De Jong ha fet marxa enrere en la seva decisió.

El seu destí, si no hi ha un gir enorme dels esdeveniments, serà el PSG, malgrat que el Barça no tirarà la tovallola fins al final. De nou el club parisenc guanya la partida al Barça. I ja són unes quantes. Els blaugrana van voler fitxar-los Verratti i el migcampista italià va acabar renovant i, per contra, el PSG es va endur Neymar cap a París pagant la clàusula de rescissió aquell mateix estiu. Els francesos, a més a més, es van mantenir ferms i no van traspassar Adrien Rabiot el mes d’agost passat quan els dos clubs van negociar per ell.

Precisament, la més que possible arribada de Rabiot al Barça podria ser un dels factors que han provocat que De Jong finalment hagi desistit de vestir de blaugrana. El migcampista holandès, de 21 anys, vol continuar sent titular i creu que al Barça ho tindrà més complicat perquè hi ha molta més competència ja que la nòmina de migcampistes és elevada –Rakitic, Busquets, Arturo Vidal, Arthur, Aleñá i també hi pot jugar Coutinho–. De Jong tem que la seva progressió es trenqui. Al PSG, per contra, li ofereixen més diners i pràcticament la titularitat garantida. El representant de De Jong també s’enduria una comissió més gran, una partida en què el Barça té un límit de quantitat fixat.

Si al Barça cou la marxa enrere feta pel jugador, en el seu entorn estan convençuts que el club blaugrana no l’acabava de tenir entre les seves principals prioritats. No neguen que hi havia interès, però creuen que no arribava a les mateixes quotes de desig que sí que havien expressat el Manchester City o el PSG, per exemple. El director esportiu de l’Ajax, Marc Overmars, ja havia avisat públicament en més d’una ocasió que el Barça s’hauria de moure més si es volia endur el jugador. I el club blaugrana no ha fet res d’extraordinari per demostrar-li a De Jong que el volien tant sí com no. No s’han vist amb ell a Amsterdam, com sí que van fer membres tant del City com del PSG. De fet, el mateix De Jong va desplaçar-se a Manchester per entrevistar-se amb Pep Guardiola.

I la realitat és que el migcampista holandès havia fet més d’una picada d’ullet al Barça elogiant Messi, Xavi, Iniesta i l’estil de joc blaugrana. Tota una declaració d’amor. A l’Ajax es respira Barça per tots costats. Overmars és el responsable esportiu; Michael Reiziger, exblaugrana, el va tenir a l’Ajax B, i Richard Witschge també entrena allà. Tots ells no han dubtat a recomanar a De Jong que fitxés pel Barça. Overmars, fins i tot, va decidir no convertir la venda del jugador en una subhasta al millor postor i va fixar un preu de 75 milions d’euros pel futbolista, una decisió que semblava que ajudaria el Barça, ja que tot i que és una quantitat elevada no és prohibitiva per a un club que ha pagat 140 milions d’euros per Dembélé i 160 per Coutinho fa molt poc. Amb De Jong, el Barça s’hauria pogut assegurar un migcampista indiscutible per als pròxims deu anys. Un jugador de talent, amb una gran tècnica i que pot jugar en qualsevol de les tres posicions del centre del camp.

L’holandès podria anunciar el seu destí aquest mateix cap de setmana, just abans que l’Ajax disputi el seu partit de lliga. De Jong volia deixar aclarit el seu futur abans de començar el tram decisiu del campionat i també de la Champions, en què s’enfrontarà al Real Madrid en els vuitens.

De Ligt també en perill

També és objectiu del Barça el gran amic de Frenkie de Jong, el defensa Matthijs de Ligt. En aquest cas, el club blaugrana sí que ha fet més moviments que indiquen que sí que és una de les grans prioritats. Per exemple, Abidal sí que es va desplaçar a Amsterdam per sopar amb el central, però la conversa no va anar tan bé com s’esperava. El preu de De Ligt també és d’uns 75 milions d’euros i la situació econòmica del FC Barcelona fa que no es pugui anar a totes en els objectius prioritaris. D’aquí ve que s’hagi apostat per Todibo, que acaba el contracte amb el Tolosa i que no costarà diners. Encara que no està descartat, és molt probable que De Ligt acompanyi De Jong al PSG. Tots dos ja havien explicat en més d’una ocasió que els agradaria continuar jugant plegats en un altre club que no fos l’Ajax. El Barça els volia reunir tots dos però sembla que qui podrà gaudir del seu futbol és el PSG, que torna a guanyar la partida.

75

milions

costa De Jong

CAP AL PSG

Finalment es decanta per anar a París, on creu que jugarà més i cobrarà més

ERA PRIORITARI?

A l’entorn de De Jong no tenen gens clar que el Barça el volgués fitxar tant sí com no

MARXA ENRERE

Quan semblava que hi havia un acord verbal tancat, De Jong canvia de decisió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)