Barça

Amb tots, per la remuntada

El Barça rep aquesta nit el Llevant (21.30 h, TV3) en la tornada dels vuitens de final de la copa amb la necessitat de capgirar el 2-1 de l’anada si no vol acomiadar-se d’un torneig que ha guanyat en les quatre últimes edicions

A diferència del duel de València, Valverde convoca totes les estrelles en una demostració que no pensa llençar cap títol

El Barça es juga aquesta nit contra el Llevant el ser o no ser a la copa del Rei (21.30 h, TV3), una competició que ha aixecat les últimes quatre temporades i de la qual no cau en els vuitens des del curs 2009/10. Per continuar viu, però, tampoc necessita cap remuntada històrica, ja que gràcies al gol de penal de Coutinho en el tram final de l’anada (2-1) en té prou amb un 1-0 per fer-se un lloc en el sorteig dels quarts. Una altra cosa ben diferent és la imatge que va oferir l’equip, farcit de suplents, al Ciutat de València, un naufragi que hauria merescut un càstig major en el marcador i que va posar damunt la taula de debat com hauria de plantejar Valverde la tornada, si mantenint-se ferm en la idea de donar descansos en la copa o si, per contra, hauria de situar en l’onze alguns primeres espasses més per augmentar les possibilitats de superar un Llevant al qual el Barça, amb el seu equip titular, va golejar no fa tant per 0-5. I a falta de veure quin serà l’onze escollit, el Txingurri va donar ahir una enorme pista en anunciar la convocatòria, una llista sense cap jugador del filial i amb tots els pesos pesants del vestidor. Sembla, doncs, que Valverde no pensa malbaratar cap opció de passar l’eliminatòria i que aquesta nit posarà damunt la gespa una alineació de primer ordre, amb Messi i Suárez al capdavant i, si cal rotar, ja ho farà diumenge contra el Leganés, ara que el Barça ha aconseguit un coixí de punts respecte als seus perseguidors immediats en la lliga. Això no vol dir, però, que Valverde no pugui deixar aquesta nit a la banqueta algun teòric titular, ja que, a banda de Ter Stegen, que serà suplent segur, també podrien quedar fora jugadors com ara Sergi Roberto –que encara està agafant ritme després de la lesió muscular–, Piqué –el que significaria el debut de Murillo al Camp Nou–o Rakitic. Un dels principals dubtes és veure qui serà el tercer component del trident ofensiu, ja que Dembélé, titular en els últims partits de lliga, va descansar contra l’Eibar.

El somni del Llevant

I en una situació semblant a la del Barça arriba al partit el Llevant, que, tot i ser conscient que la competició on ha de concentrar els esforços és la lliga, no vol renunciar al somni de passar als quarts deixant fora el rei de copes. “Buscarem l’equilibri perquè els jugadors estiguin en les millors condicions. Ens hem guanyat el dret a somiar”, va afirmar ahir Paco López, el tècnic del Llevant, que, com ja va fer en l’anada, posarà damunt la gespa un híbrid, amb alguns titulars indiscutibles i alguns suplents habituals. Roger Martí o Rochina, per exemple, s’han quedat a València, el que fa preveure que Mayoral i Boateng tornaran a ser la parella en la punta d’atac. També s’espera que descansin Morales, Bardhi i Toño, mentre que habituals com ara Rober, Campaña, Jason o Postigo apunten a la titularitat.

Tot i que sempre es diu que les estadístiques estan per trencar-se, el cert és que amb els números a la mà el Llevant ho té magre. Acumula 16 derrotes i un empat en les 17 vegades en què ha visitat el Barça –12 en la lliga i cinc en la copa–, i l’única igualada –que ara li donaria el pas als quarts de final– va ser el 1935 (2-2). En aquella ocasió els valencians van eliminar els blaugrana de la copa. A més, el Barça només ha caigut un cop dels set en què en l’anada d’una eliminatòria de la copa va perdre per 2-1, i el precedent negatiu data del 1930.

DUPLA AL RESCAT

Messi i Luis Suárez, absents a València per descans, apunten a la titularitat

MATEIX PLA

Paco López apostarà de nou per combinar jugadors fixos i menys habituals

NÚMEROS A FAVOR

El Llevant acumula 16 derrotes i un empat en les 17 visites que ha fet al Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)