Barça

La copa agafa un color especial

El Barça, amb el cas Chumi en l’ambient, s’enfrontarà al Sevilla en els quarts de la copa, una eliminatòria que obligarà els blaugrana a posar-hi els cinc sentits

L’anada es disputarà dimecres que ve (21.30 h), al Pizjuán, i la tornada, al Camp Nou, la setmana següent

Hi deu haver algun tipus de força oculta que vincula la copa amb el Barça. I és que, en només 24 hores, aquella competició que part de l’afició i de l’entorn menystenien perquè consideraven que afegeix un enorme desgast a un equip que enguany s’ha capficat a guanyar la Champions, ha augmentat exponencialment d’importància. Primer, és clar, per la sonora campanya que s’ha fet en contra dels interessos del Barça pel cas Chumi. I després, pel resultat del sorteig d’ahir, que va determinar que l’equip de Valverde se les haurà amb el Sevilla de Machín, un equip que ha signat una primera part de temporada esplèndida i amb el qual els blaugrana s’han enfrontat un munt de vegades últimament, com ara en les darreres finals de la copa i de la supercopa d’Espanya, en què es va produir la polèmica per la decisió de la RFEF de jugar-la a partit únic a Tànger. En aquesta ocasió, el partit d’anada es disputarà dimecres que ve al Sánchez Pizjuán, a les 21.30 h, i serà dirigit pel madrileny Del Cerro Grande, mentre que la tornada serà una setmana després, al Camp Nou. És el que té la copa, que no dona treva. “Ben segur que el Sevilla tindrà ganes de revenja després de l’última final de la copa. Ens enfrontarem a un equip molt dur. Tots els equips volen guanyar la copa. El Barça vol guanyar tots els títols”, va afirmar ahir Guillermo Amor, el director de relacions institucionals del club, tan bon punt es va saber l’emparellament. “Volíem el Barça i ens ha tocat el Barça”, va dir, per la seva banda, amb un somriure als llavis Joaquín Caparrós, el director esportiu del Sevilla. “El Barça és un equipàs i, a més, es troba en un gran moment, però nosaltres estem molt il·lusionats amb una competició que històricament ens va molt bé. Serà una eliminatòria igualada”, hi va afegir.

I d’al·licients, és clar, n’hi haurà un munt. Per començar, perquè a les files del Sevilla, a més d’Aleix Vidal, hi haurà Munir, fins fa uns dies jugador del Barça, i que ben segur que voldrà demostrar la seva vàlua contra el club en el qual no va poder triomfar. I després, perquè Lenglet podria disputar el seu primer partit al Pizjuán contra el seu exequip. Leo Messi, a més, es tornarà a enfrontar al seu rival preferit, el Sevilla, al qual ha marcat ja 32 dianes, i amb l’amarg record de l’últim precedent, en què l’argentí, després d’un inici de duel espectacular, es va fracturar el radi del braç dret. I en el rerefons, és clar, encara cueja la supercopa de Tànger, un duel marcat per les queixes prèvies del Sevilla i per les dificultats que va tenir el Barça per imposar-se a un equip que va començar a avançar el gran rendiment que tindria després.

Precedents blaugrana

Aquesta serà la tretzena vegada que el Barça i el Sevilla es veuran les cares en una eliminatòria de la copa, i val a dir que els precedents són clarament blaugrana, ja que es van imposar en vuit ocasions per quatre dels andalusos. La majoria de duels són força antics, ja que fins al 1951 tots dos equips es van enfrontar en un total de vuit eliminatòries. No es van tornar a encreuar fins al 1973, en què el Sevilla es va imposar al Barça de Michels per un global de 3-2. I haurien de passar 18 anys més per al següent precedent, quan el Barça va destrossar per un global de 7-0 l’equip andalús. El següent encreuament entre els dos equips va ser el 2008, en què els blaugrana van passar gràcies a un gol d’Henry al Pizjuán (1-1). I la revenja només va trigar dos anys a arribar, en aquells recordats vuitens en què Txigrinski va quedar marcat per sempre. I des de llavors no ha tornat a haver-hi cap eliminatòria de la copa entre el Barça i el Sevilla. El que sí que hi ha hagut són dues finals: la del 2016, en què l’equip de Luis Enrique, amb deu jugadors des del minut 36 per l’expulsió de Mascherano, es va imposar a la pròrroga (2-0), i la del curs passat, en què el Barça, amb Iniesta com a mestre de cerimònia, va esmicolar el conjunt de Montella vencent-lo per 0-5.

Els dos últims precedents, les finals del 2016 i la de l’any passat, de color blaugrana
Segur que el Sevilla tindrà ganes de revenja després de l’última final de la copa. És un equip molt dur
Guillermo Amor
Director de relacions institucionals del barça
Munir tornarà al Camp Nou i Lenglet podria jugar per primer cop al Pizjuán com a rival
Volíem el Barça i ens ha tocat el Barça. Serà una eliminatòria igualada. Estem il·lusionats
Joaquín Caparrós
director esportiu del sevilla
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)