Barça

“Començar bé la segona volta és fonamental”

Ernesto Valverde. Tot i la imminent eliminatòria de copa contra el Sevilla, el tècnic demana que l’equip no es despisti avui contra el Leganés. La derrota de Butarque serveix d’avís

El campió d’hivern enceta avui la segona volta del campionat de lliga i ho farà contra un Leganés que, tot i quedar fora de la copa per un resultat global de 3-1, dimecres va ser capaç de guanyar el Real Madrid per la mínima a Butarque. Allà, a Butarque, també hi va caure el Barça el mes de setembre (2-1). Ernesto Valverde no ha oblidat aquella ensopegada. El líder només ha perdut dos partits en la lliga aquesta temporada i un va ser precisament contra l’equip que visita avui l’estadi (20.45 h). Per aquest motiu, Valverde va avisar ahir dels perills de l’equip de Mauricio Pellegrino. Amb l’exigent eliminatòria de copa contra el Sevilla en el futur immediat, molts culers segurament podrien caure en el parany que el partit contra el Leganés a casa és més un tràmit, però per a Valverde guanyar aquest partit és vital. I més després de la victòria de l’Atlético a Osca. “El Leganés és un equip que encaixa pocs gols. Està jugant amb defensa de cinc. És un equip ben treballat. Per a nosaltres aquest és un partit molt important. És fonamental començar bé la segona volta.” “Recordo el partit de la primera volta allà. En aquell partit vam estar molt malament. Pel que fa al joc, segur. Era un partit entre setmana, ens vam avançar i vam abaixar la tensió. Vam pensar que teníem el partit guanyat i en un minut ens van fer dos gols. Com he dit abans, és un partit important”, va admetre ahir el tècnic en roda de premsa.

Igual que va fer en la roda de premsa prèvia contra el Llevant, Valverde va jugar al gat i la rata amb Messi. L’argentí descansarà en algun dels pròxims partits, però no va dir si preferia reservar-lo en la lliga o en la copa. Ja ho veurem. “Messi? Que entri també ell en les rotacions és una possibilitat. Ell sempre vol jugar, però el calendari és el que és. Lògicament no diré quan tinc previst fer-lo descansar.” El que és evident és que hi ha rotacions a la vista de cara als pròxims partits: “El calendari s’endureix. Estem en unes setmanes molt carregades de partits i en aquest sentit tocarà estar molt encertats a l’hora de gestionar la plantilla i combinar jugadors.”

Sobre l’estat físic de Samuel Umtiti, hi ha poques novetats: “Continua en fase de recuperació. Encara no té data de retorn, però el veiem bé. Esperem que pugui tornar aviat, vaja”, va assegurar. Qui sí que torna a l’equip és Thomas Vermaelen. El belga va rebre l’alta després de l’entrenament.

També se li va tornar a preguntar per la seva continuïtat, i, com va explicar a principis de setmana, la sintonia entre club i cos tècnic és bona: “Continuo sense tenir res a dir. Quan hi hagi alguna novetat ja ho faré saber.” No tan fluïda sembla haver estat la sintonia club-Valverde en el cas Munir. Ahir va tornar a quedar clar que ell se l’hauria quedat fins al 30 de juny: “Ha estat una cosa de club. Res més a dir.”

SOBRE EL RIVAL

“Al Leganés, li fan pocs gols. És un equip molt ben treballat. El partit és important”

AVÍS A NAVEGANTS

“Recordo el partit de Butarque. Vam jugar malament. Vam pensar que ho teníem fet, i no”

Valverde, sobre De Jong i Vela

Els possibles moviments en aquest mercat d’hivern van tornar a centrar bona part de l’atenció en la roda de premsa d’ahir del tècnic blaugrana. Damunt la taula, molts noms. El primer, el de Frenkie de Jong. El moviment presidencialista fet per Bartomeu dijous fa que el Barça encara no tiri la tovallola en el cas del fitxatge de l’holandès, però Valverde va mantenir ahir el seu habitual discurs en aquest sentit: “És un gran jugador, amb un gran futur. Se n’està parlant molt en les últimes hores, però ja sabeu que no tinc l’hàbit de parlar de jugadors que no estan aquí en el Barça.” Similar va ser la resposta a la pregunta que un mitjà mexicà li va fer amb referència a Carlos Vela. El que és clar és que Valverde continua en espera de l’arribada d’un 9. Sigui Vela o un altre: “No em generaria frustració si no arribés cap davanter. Sé que el club està treballant en diferents opcions i hem de ser pacients.” El 31 de gener, data límit.

Consciència tranquil·la en el cas Chumi

Divendres la jutgessa única, Carmen Pérez, va donar finalment la raó al FC Barcelona en el cas Chumi. El fet que el Llevant presentés l’informe per possible alineació indeguda del jugador fora de termini va acabar sent decisiu. Amb tot, Valverde continua ferm en la seva posició i entén que el Barça ha actuat bé: “Tinc la sensació que hem actuat correctament. He llegit el reglament i estic tranquil. Tinc la consciència tranquil·la. La justícia ha de ser clara, per a qui escriu el reglament i per a qui el llegeix. Si hi ha lloc a interpretacions, llavors potser el problema és un altre. Repeteixo, considero que hem actuat bé.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)