Barça

Que es noti que n’han après

El Barça es retroba amb el Leganés, el primer equip que el va guanyar aquesta temporada, i espera no repetir els errors de la primera volta per mantenir la distància amb l’Atlético

Valverde donarà descans a alguns homes pensant en el partit de copa de dijous al Sánchez Pizjuán i en el calendari que té el conjunt blaugrana

L’eliminatòria de vuitens de copa del Rei ha durat més de l’esperat, i és que Chumi i la seva possible alineació indeguda en el partit del Ciutat de València van deixar en suspens fins a última hora –i el recurs del Llevant encara podria canviar coses– la presència del Barça al bombo dels quarts. Però després de dos dies pendents de la copa, els blaugrana donen el tret de sortida avui a la segona volta de la lliga. Serà a casa contra el Leganés. Per nom, es podria pensar que el madrileny és un equip assequible per al conjunt d’Ernesto Valverde, i més en un partit al Camp Nou, però resulta que el de Butarque és un dels tres únics equips que ha derrotat els blaugrana aquesta temporada. Ho va aconseguir en una jornada intersetmanal, quan el Leganés era cuer i amb una imatge horrorosa dels blaugrana. Valverde té molt gravat a la memòria la que va ser la primera desfeta de la temporada, i la recorda sempre que pot. Aquest vespre, a partir de les 20.45 hores, el Barça intentarà començar amb bon peu la segona volta i deixar en l’oblit la derrota contra els madrilenys. El Barça vol mantenir els cinc punts de marge sobre l’Atlético, i per això necessita sumar els tres punts després de la victòria dels de Simeone a Osca ahir. Valverde, però, pensa en conjunt i ahir en roda de premsa ja va deixar clar que l’eliminatòria contra el Sevilla en la copa l’obliga a dosificar les forces dels seus jugadors. Si dijous contra el Llevant van descansar d’inici homes vitals com Gerard Piqué o Luis Suárez, aquest vespre podria ser el torn d’altres peces importants. Per exemple, podria ser el torn de Clément Lenglet, ja que Jeison Murillo està sancionat per a l’anada dels quarts contra el Sevilla. Qui té molts números de tornar al mig del camp és Sergio Busquets, que no va jugar dijous. Al davant, Coutinho podria descansar després de tres partits com a titular i, per tant, Dembélé acompanyaria Luis Suárez, que va disputar només mitja hora entre setmana, i Messi, que no vol trencar la ratxa golejadora. El capità blaugrana suma ja 17 gols en la lliga –competició en què ja n’ha marcat 400– i vol continuar encadenant partits veient porteria. De moment són cinc en totes les competicions. L’últim partit que va jugar i no va marcar va ser l’intranscendent matx de Champions League contra el Tottenham, en què va disputar l’última mitja hora, a mitjan desembre.

Ernesto Valverde ja ha avisat que les rotacions es faran amb cap i pensant en el calendari, i tot fa pensar que al Sánchez Pizjuán també en farà. Primer, però, vol mantenir la bona dinàmica en la lliga, on encadena sis victòries. El Leganés, per la seva banda, intentarà repetir la gesta de la primera volta amb la que seria la segona victòria consecutiva, un triomf que l’equip de Mauricio Pellegrino necessita per escapar una mica més de la zona de descens. Els madrilenys visiten el Camp Nou després de guanyar el Madrid en copa, tot i que no van poder eliminar els de Solari. Els de Butarque volen que la victòria en la copa els serveixi d’impuls per mantenir el bon camí en la lliga, en què només ha perdut un partit dels últims nou. Per intentar assaltar el Camp Nou, Pellegrino no podrà comptar amb l’exblaugrana José Manuel Arnáiz, que s’ha quedat a Madrid amb febre després d’una bronquitis, Unai Bustinza per sanció i els lesionats Alexander Szymanowski, Guido Carrillo, Rubén Pérez i Sabin Merino. Per visitar el Barça el tècnic, en canvi, recupera el davanter Michael Santos i el migcampista El Zhar, que s’han exercitat amb normalitat els últims dies.

Contra el Leganés, el Barça inicia un tram de temporada amb molt desgast, amb l’eliminatòria de copa més complicada dels quarts i amb els partits contra el Girona, el València i l’Athletic Club en lliga en l’horitzó. Valverde té molt clar que el seu equip no pot badar si no vol deixar perdre el coixí de punts que té contra un Atlético que no perd des del mes d’octubre. El Leganés, el primer escull de la segona volta.

LIDERATGE

El Barça ha de guanyar si vol mantenir el coixí de cinc punts sobre l’Atlético

MESSI

Està en plena ratxa golejadora amb cinc partits consecutius marcant

LEGANÉS

Recupera Santos i El Zhar per intentar repetir la gesta de la primera volta

Pellegrino, l’únic que ha guanyat dos cops el Barça

Mauricio Pellegrino, exjugador del Barça la temporada 1998/99, és l’únic entrenador que exerceix actualment a primera divisió que ha derrotat dues vegades el Barça. L’argentí ho ha aconseguit amb el Leganés i amb l’Alavés. El primer triomf el va aconseguir el setembre del 2016, quan dirigia el conjunt basc, amb un triomf sorprenent al Camp Nou per 1-2 amb gols de Deyverson i Ibai Gómez. La diana blaugrana l’havia aconseguit Mathieu. La segona victòria l’ha obtingut aquest curs, quan el Leganés va guanyar a Butarque a mitjan mes de setembre. Els madrilenys es van imposar per 2-1 amb dianes d’El Zhar i Óscar, que els van servir per capgirar el gol matiner de Coutinho. Aquest vespre, Pellegrino dirigirà el seu cinquè partit contra el Barça. A més de les dues victòries, l’argentí ha obtingut dues derrotes: per 0-1 amb el València i per 0-6 amb l’Alavés.

El Leganés no ha guanyat mai al Camp Nou

El Leganés va pujar a primera divisió per primera vegada fa tres temporades i la d’avui serà la tercera visita dels madrilenys al Camp Nou. Tot i la gesta de la primera volta, el Leganés no ha pogut sumar ni un punt en les dues visites fins ara a l’estadi blaugrana. En la primera, la temporada 2016/17, hi va perdre per 2-1 contra el Barça de Luis Enrique, que es va imposar amb un penal transformat per Leo Messi –que ja havia fet el primer– en l’últim minut. La temporada següent, ja amb Ernesto Valverde a la banqueta, els blaugrana es van imposar més clarament als madrilenys en un partit que arribava després del triomf en l’anada dels quarts de la Champions contra el Roma, un resultat que uns dies després no serviria per passar a semifinals. La visita del Leganés es va saldar amb un 3-1, amb un hat-trick de Messi. El Zhar va fer el gol de l’honor dels madrilenys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)