Barça

El protagonista

Ousmane Dembélé

Només la lesió el va aturar

Que lluny queden aquells dies en què Ousmane Dembélé era el centre del debat pels seus actes d’indisciplina. La bola es va fer tan i tan gran que fins i tot van sorgir alguns rumors sobre la possibilitat que se li busqués una sortida en el mercat d’hivern si arribava una oferta econòmica important per ell. Semblava com si la seva situació no es pogués redreçar i que acabaria engolit per un tsunami de mals auguris que mesos després s’han comprovat certament exagerats. Valverde va ser el primer a posar-hi calma, fent-lo titular en el partit contra el Tottenham en la Champions quan aquella setmana havia tornat a arribar tard a un entrenament.

En lloc del càstig, va preferir desafiar-lo a guanyar-se el perdó a la gespa. I va funcionar. També Iniesta, de visita a Barcelona aquells dies, i que havia conviscut amb Dembélé la temporada passada, va demanar paciència amb el jove francès, i va dir que per un parell de retards no se’l podia crucificar. Que seria una gran errada. El club també va actuar bé amb la seva política del pal i la pastanaga i aquesta bona gestió ha donat els seus fruits, sobretot pel canvi d’actitud de Dembélé, al qual no se li coneix cap manca més d’actitud i que s’està guanyant amb la seva feina convertir-se en un indiscutible per a Valverde. Ja va pispar la titularitat a Coutinho i, si continua tenint actuacions com la d’ahir contra el Leganés, serà difícil que perdi el lloc. I no era fàcil perquè el Leganés és fort defensivament amb la seva línia de cinc al darrere i deixa pocs espais. Però el francès va fer aixecar el públic dels seus seients amb les seves jugades des de la banda dreta. Tot un recital d’habilitat, tècnica i velocitat. Tot el perill blaugrana va néixer de les seves botes. Centrades que no trobaven rematador, com ara la del minut 8 o assistències cap a Luis Suárez i Coutinho, que van errar en les rematades.

En el minut 31 va aconseguir obrir la llauna amb un gol magnífic en què es va disfressar de Messi. Va rebre d’Aleñá i en conducció cap al centre va obrir cap a Jordi Alba, que va centrar com sempre sol fer cap a l’argentí, però en aquesta ocasió va ser Dembélé qui va definir a la perfecció amb l’interior del peu dret. Impossible d’aturar. Era el seu setè gol en la lliga aquesta temporada i el seu dotzè en totes les competicions. I aquest va arribar en el seu 50è partit vestint la samarreta en totes les competicions oficials.

Va posar l’ai al cor a tot el Camp Nou en el minut 66 de partit quan es va lesionar tot sol al turmell i al genoll. Després de la primera exploració sobre la gespa, el doctor Ricard Pruna ja va detectar que la lesió li impediria seguir fent gaudir la gent sobre la gespa i va ordenar el canvi. Té un esquinç al turmell esquerre i avui li faran més proves. En el seu lloc va entrar Malcom.

5
passades de mèrit bones
2
passades de mèrit dolentes
0
pilotes recuperades
8
pilotes perdudes
1
centrada bona
1
faltes rebudes
2
rematades
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)